Καλησπέρα...
Θα σας πως και εγω μια ιστορία για ενα ψυγειο ......
Ειχα στο χωριο ενα ψυγειοκαταψυκτη (12 ετων περιπου) BLUSKY Διπορτο συνήρηση πανω καταψυξη κατω και 2 μοτερ . Περισυ το χειμωνα επειδή ειχε πιασει πολυ παγο στην καταψυξη αφαιρεσα τον παγο με ζεστο νερο (δεν θυμαμαι αν χρησιμοποιησα μαχαιρι).
Αφου το "ξεπαγωσα" το εβαλα σε λειτουργεία και δουλεψε κανονικά.
Μετα απο μια εβδομαδα ξαναπηγα στο χωριο και η καταψυξη δεν λειτουργουσε ( τα κρεατα ειχαν βρωμισει , ειδα και επαθα να φυγει η μυρωδια)
Το πηγα λοιπον σε εναν τεχνικό και μου ειπε οτι δεν δουλευει το μοτερ εχει βλαβη και δεν συμφερει να φταχτει μιας και το ψυγειο ειναι μερικων χρονων.
Τελικά στο χωριο αγορασα ενα ενα μικρο ψυγειο και το παλιο επειδη η συντηρηση δουλευε το αποθηκευσα σε ενα ημιυπογειο που εχω.
Απο σεπτεμβριο προκειτε σαυτο να κατοικησει η μανα μου.
Πηγα λοιπον σημερα και το εβαλα στην πριζα, αρχικά μονο την συντήρηση και τον θερμοστατη της καταψυξης κλειστό. Το ψυγειο μετα απο καποια ωρα φανηκε να κρυωνει την συντήρηση , αρα η συντηρηση δουλευει σωστα (οπως δουλευε και περσι).
Κλεινω την συντηρηση και ανοιγω τον θερμστατη της καταψυξης το μοτερ ξεκινησε και μετα απο 10-15 δευτερολεπτα σταματησε και ακουσα ενα θορυβο "κλακ". Μαλον θερμικο λεω
Το εβγαλα απο την πριζα και το ξαναεβαλα αλλά τιποτα. Το αφησα 2 λεπτα να "κρυωσει¨". Παραληλα πηρα ενα σφυρι και χτυπησα το μοτερ μηπως ειναι καπου κολημένο.
Ξαναεβαλα τη πριζα το μοτερ της καταψυξης πηρε εμπρος .. περιμενα 1,2 λεπτα δεν επεσε το θερμικό.
Πηγα ομως μετα απο 20 λεπτα συνεχισε να δουλευει αλλα δεν κρυωνε την καταψυξη .
Ετσι και εγω το εβγαλα απο τη πριζα και το αφησα
και ερωτω Τι θα μπορουσε να εχει πάθει το ψυγειο?
κολημενο μοτερ,
τρυπησα καπου το σωληνακι και σιγα σιγα εχασε τα υγρα και επειδη δεν επιανε την επιθυμητη θερμορασία υπερθρμανθηκε το μοτερ και κολησε μεχρι που το ξεκολησα με το σφυρι?
κατι άλλο?