Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη το άκτιστο της πόρτας θα πρέπει να έχει επαναφορά με κάποια δύναμη, η οποία δημιουργείται από την αντίσταση ενός ελατηρίου , που τραβά το άγκιστρο στην αρχική του θέση .
Αν όπως γράφεις η επαναφορά στην αρχική θέση, όταν σηκώσεις με το χέρι το άγκιστρο, είναι λόγω της δύναμης της βαρύτητας, τότε πιθανότατα έχει σπάσει το άγκιστρο στο σημείο που συγκρατεί το ελατήριο και για αυτό δεν υπάρχει η απαραίτητη δύναμη (του ελατηρίου) ώστε να πατηθούν οι διακόπτες της πόρτας.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και αν το ελατήριο επαναφοράς του άγκιστρο έχει φύγει από την θέση του (συνήθως βέβαια σπάει το άγκιστρο).
Για να μπορέσεις να δεις αν όντως είναι το άγκιστρο σπασμένο, θα πρέπει να ανοίξεις την πόρτα (δηλαδή πρέπει να ξεκουμπώσεις με μεγάλη προσοχή τα δύο έξωτερικά πλαστικά πλαίσια της πόρτας) .
Οπότε, λογικά ( αν όντως ισχύουν τα παραπάνω) , αλλάζοντας ένα άγκιστρο , ο φούρνος είναι εντάξει.
Ο ένοχος απεκαλύφθει ! Βγάζοντας το ένα πλαστικό(το ξεβίδωσα) , μαζί με το τζαμάκι , έπεσε το ελατήριο κι ένα σπασμένο πλαστικό κομματάκι , που μάλλον το συγκρατούσε πάνω στα άγκιστρα . Τώρα πρέπει να βγάλω το 2ο πλαστικό , το οποίο 'όμως δεν έχει πουθενά βίδες και φοβάμαι μην το σπάσω . Είναι κουμπωτό ; Πως αφαιρείται ;;