Boys and girls, τα φώτα σας παρακαλώ και τις συμβουλές σας!

Χάλασε το παλιό πλυντήριο της μητέρας μου στην επαρχία (είχε κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια τώρα, ένα Pitsos Vario 2000), που εδώ κι ένα χρόνο την ταλαιπωρεί, έχει φέρει μάστορες, αλλά δεν γίνεται δουλειά.
Τώρα, όταν το βάζει να πλύνει στο σύντομο ας πούμε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί συνήθως, της ρίχνει την ασφάλεια των ατυχημάτων (νομίζω λίγο πριν το στύψιμο).
Με τα πολλά, αποφάσισε να πάρει άλλο, αλλά...
Εδώ έρχεται το μεγάλο αλλά!
Θέλει κάτι αρκετά οικονομικό (ως 300 ευρώ μου 'χει θέσει όριο), μικρής χωρητικότητας (ζει μόνη της πλέον), και εύκολο στη χρήση (είναι μεγάλος άνθρωπος, άνω των 80, δεν θέλει ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια και αγχώνεται με κάτι τέτοια), ει δυνατόν να βρούμε κάτι που να 'ναι το απλούστερο όλων σε λειτουργία, και φυσικά θέλει να ψάξω εγώ από εδώ, Αθήνα να της βρω κάτι και να της προτείνω ώστε να πάει στον εκεί Κωτσόβολο να το πάρει.

Προσπάθησα να την πείσω για ένα από τα φτηνότερα 7κιλα μοντέλα της LG, 7κιλο, δεν συμφωνεί, λέει θα της είναι μεγάλο των επτά κιλών, αν κι εγώ πιστεύω ότι φοβάται πως δεν θα το καταφέρει στη χρήση γιατί έχει ηλεκτρονικά "πραγματάκια" πάνω... (είπαμε, μανούλα και άνω των ογδόντα!)

Έτσι είμαι μεταξύ μερικών που βρήκα στο σάιτ του Κωτσόβολου:
1) Pitsos
2) Whirlpool
3) Bosch
4) Siemens
5) Samsung

Τα πρώτα τέσσερα είναι εξαιρετικά απλά κομμάτια όπως θα δείτε, εντελώς basic αλλά μάλλον στο πλεονέκτημα θα το βάλω στην παρούσα φάση αυτό.
Από πλευράς μάνιουαλ τώρα, πραγματικά απόρησα. Πίτσος, Μπος, Ζίμενς, οι οδηγίες χρήσεώς τους είναι για τα πανηγύρια και λες και γραφτήκαν στο γόνατο. Πουθενά λεπτομέρειες για τα προγράμματα, ένα ξερό φυλλαδιάκι που ούτε για καφιετέρα γαλλικού που λέει ο λόγος...

Το Whirlpool έχει ένα ικανοποιητικότατο και εύχρηστο μάνιουαλ, που είμαι σίγουρη ότι ακόμα και η 82χρονη μάνα μου θα κατανοήσει χωρίς πρόβλημα.
Οι οδηγίες χρήσης του Σάμσουνγκ τέλος, ενώ δείχνουν κατατοπιστικότατες και εκτενείς, for the life of me που λένε και τα Αμερικανάκια, πουθενά δεν αναφέρει χρόνους διάρκειας προγραμμάτων. Επίσης φοβάμαι ότι θα μου το απορρίψει κι αυτό, θα θέλει κάτι πιο απλό και όχι 7κιλο.

Λοιπόν παιδιά, πείτε γνώμες και σώστε με!
Μ' έχει στριμώξει στη γωνία και είμαστε απ' το πρωί ως τη μαύρη νύχτα στα τηλέφωνα, με μόνιμη επωδό εκ μέρους της "καλά εσύ, όλη μέρα με τα κομπιούτερ, δε βρήκες ακόμα στη μάνα σου ένα πλυντήριο; Θα τελειώσουν οι εκπτώσεις!"