ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για την υπομονή σας που κάθεστε και διαβάζετε τόσο μακριά κείμενα

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από takis1964 Εμφάνιση μηνυμάτων
Η μαρκα του φουρνου ποια ειναι?
η μάρκα είναι η ισπανική CATA όπως γράφει στον τίτλο

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
Για πες μας τωρα τι ακριβως ψαχνεις να βρεις;
Να την επισκευασεις;να την στειλεις αντιπροσωπεια;
Το να αναμοχλευουμε ολα αυτα τα ποστ δεν οδηγει πουθενα.
Ερχεται ο τεχνικος την λυνει και την ελεγχει εξονυχιστικα.σιγουρα θα εχει κανει μαυριλα απο τα μπαμ.
Επισης ο σωστος τεχνιτης ξερει που θα κοιταξει καθως γινεται εφοσον ειναι κλειστη η κουζινα αρα δυο τρια πραγματα ειναι υπο φαση.
Ακομα και με ενα μεγκερ μπορει να βγαλει αποτελεσμα.
θα το γράψω όσο απλά γίνεται
με ρωτάτε αν θέλουν να τον επισκευάσουν μόνοι τους, να τον στείλουν στην αντιπροσωπεία κτλ
ο λόγος που κάνουμε όλη τη συζήτηση είναι ο εξής:
η εκτίμηση του ηλεκτρολόγου που έλεγξε την ηλεκτρική εγκατάσταση (τον φούρνο τον έλεγξε άλλος, ο τεχνικός της εταιρείας), ο οποίος ηλεκτρολόγος όμως ήταν παρών στο πρόβλημα (αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει το φούρνο λόγω εγγύησης), ήταν ότι βάσει της εμπειρίας του, το πρόβλημα οφείλεται σε κακό σχεδιασμό και όχι ελάττωμα, και ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν διορθώνεται με επισκευή, δεν διορθώνεται με αντικατάσταση, γιατί ο φούρνος είναι απλώς κακοσχεδιασμένος, για τα μπάζα

εσείς μου λέτε μόνο για το πρώτο κομμάτι, δηλαδή μου λέτε ότι κανονικά ο τεχνικός δεν θα πρεπε να έχει πρόβλημα να διαγνώσει το πρόβλημα - δεν έχω πρόβλημα να το κατανοήσω αυτό
εμένα με ενδιαφέρει το δεύτερο κομμάτι
δηλαδή, έστω πως ήδη έχουμε βρει βραχυκύκλωμα, έστω πως ήδη έχουμε το προβληματικό κομμάτι
από αυτό το σημείο, πώς κινούμαστε για να διαπιστώσουμε το αν είναι ελάττωμα ή κακός σχεδιασμός;
ο τεχνικός/service θα πει τη δική του εκτίμηση, όπως είπε ο ηλεκτρολόγος τη δική του
εγώ όμως δεν έχω γνώσεις για να κρίνω πόσο ισχύει η μία ή άλλη εκτίμηση
ότι και να μου πει ο τεχνικός όταν έρθει - μέχρι να μου πει κι ότι φταίει πως οι ιδιοκτήτες ξέχασαν να προσευχηθούν - εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν αυτό είναι τεκμηριωμένο ή αυθαίρετο
για αυτό το λόγο, πριν γίνουν όλα αυτά, και παρότι η συσκευή καλύπτεται από εγγύηση, και ανεξάρτητα του τι γίνεται σε περίπτωση ελαττώματος που είναι απλή περίπτωση, ζητάω συμβουλές άλλων ανθρώπων για να αποκλείσω κάποιες περιπτώσεις και να δω τι γίνεται στην περίπτωση κακού σχεδιασμού - αυτή είναι η δύσκολη περίπτωση δεδομένου ότι το πρόβλημα περιπλέκεται και από το ότι ο φούρνος παρουσιάζει το πρόβλημα όχι εν ώρα λειτουργίας αλλά αφού σβήσει
μόνο συμβουλές ζητάω λοιπόν, τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων για να μην ψάχνομαι όταν θα έρθει ο τεχνικός/service
για αυτό όπως είπα πήγα να ρωτήσα στο forum των ηλεκτρονικών
η απάντηση που έδωσε ο panoss για παράδειγμα βοηθάει, λέει δηλαδή ότι βάση της δικής του εμπειρίας ναι, υπάρχει περίπτωση ένας φούρνος να είναι τόσο κακοσχεδιασμένος που να βραχυκυκλώνει από τους υδρατμούς του, χωρίς να έχει κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα
εγώ πριν, αυτό δεν το είχα στο μυαλό μου και άρα αν μου το έλεγε ο τεχνικός δεν θα το δεχόμουν, και άρα θα χειριζόμουν λάθος το θέμα
αν έρθει κάποιος άλλος όμως και μου πει, κοίτα οι υδρατμοί δεν θα πρεπε να είναι αρκετοί ώστε να δημιουργούν τέτοιο πρόβλημα, τότε θα ξέρω ότι στο τεχνικό που μπορεί να βαριέται να ελέγξει τα πάντα, θα επιμείνω να ελέγξει τον ανεμιστήρα, τα φίλτρα κτλ
και πάλι σε καμμία περίπτωση δεν θα ξέρουμε 100% τι έχει συμβεί, αυτό το καταλαβαίνω
βοήθεια ζητάω από την εμπειρία τη δική σας, για να δούμε τι περιπτώσεις παίζουν
ευχαριστώ