Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Θέμα: Magnum IA170

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή Magnum IA170

Magnum IA 170

Οσοι με διαβαζουν γνωριζουν πολυ καλα οτι “τα εχω με τα Εγγλεζικα” Τα δε Magnum ειναι μαλλον το φορτε μου , σαν απο μηχανης θεος δεν ξεχνανε συχνα πυκνα μου δινουν τροφη να γραφω ασταματητα .
    Αλλα για να μην γινω κακος ας βαλουμε καποιους κανονες στην συζητηση .

Μπορω να δεχτω οτι για ολους τους ακροατες θα υπαρχουν μηχανηματα , καποια κακα καποια καλα και παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα βρουν χαρα στο πιο παραξενο και το πιο κακο κατα τα αλλα μηχανημα .

Μην ξεχναμε οτι το mix matching που σημαινει οτι τελικα ο Χ κακος ενισχυτης με τα Ψ καταλληλα ηχεια βγαζει εναν ηχο που σε συγκεκριμενες μουσικες εχει μια μοναδικη αποκριση .

Μην ξεχναμε επισης οτι αναλογα το μουσικο θεμα ολοι οι ενισχυτες θα βγαλουν αλλο χαρακτηρα, αλλο χρωμα, αλλη ψυχη και συναισθημα και αλλο sonic signature που ελεγαν και στο χωριο μου .
    Γενικα τα Εγγλεζικα “κολλανε ” και σε Εγγλεζικες μουσικες συνεπως εγω που ειμαι της house μουσικης σκηνης ειμαι μαλλον ο τελευταιος που θα μπορουσε να σχολιασει για τον ηχο τους .

Ομως υπαρχουν δυο ακομα παραγοντες τους οποιους δεν μπορω να παραβλεψω σε καμμια των περιπτωσεων . Ο ενας ειναι τα θεσπισμενα ορια του hifi τα οποια καλυπτουν εννοιες οπως η γραμμικοτητα ,το ευρος . και η παραμορφωση. Ο αλλος ειναι ο απαραβατος κανονας της ασφαλειας οπου περα απο τις εγκρισεις και οπου τελος παντων περα απο αυτο το να πουλας ενα μηχανημα που εχει την πιθανοτητα να παρει φωτια ειναι εγκληματικο any way you slice it ( που επισης λενε στο χωριο μου ) .

Γενικα η Magnum ξεκινησε με το μηχανημα της σε ταξη Α το οποιο για οσους αρεσκονται σε τετοια μηχανηματα ειναι ενα μαλλον καλο μηχανημα και εχει εναν χαρακτηρα παρομοιο με τον Sanyo Plus 55 Αυτο σημαινει ενα τρελο φορτε στα μεσαια ενω ολα τα αλλα ειναι περιπου αδιαφορα . Ιδανικος για καλσσικες ροκιες,εντεχνα Ελληνικα, εγχορδα,πιανα ισως και πνευστα με κανονα τις μονοθεματικες ηχογραφησεις τυπου μια κιθαρα μια φωνη .

Αργοτερα και ενω ηδη ειχαν αρχισει να ξαλαφρωνουν το μηχανημα τους επειδη κοστιζε παρα πολυ και πουλαγαν ενα μηχανημα το οποιο ειχε σχεδιαστει για ποτενσιομετρα Alps Blue με ντιζες για να ειναι στην σωστη θεση , τα αλλαξαν με κοινα Alps αφαιρεσαν και τις ντιζες και καλωδιωσαν με καλωδια της πλακας ποτενσιομετρα του 0,5 ευρω στην προσοψη . Εκπτωση στην παραγωγη τυπου 50-70 ευρω το μηχανημα ( σε σημερινα χρηματα ) αυτο και οπως πολλα γινονται σε Εγγλεζικα μηχανηματα ειναι τσιπιες .

Ετσι υποχρεωθηκαν να παραγουν μηχανηματα τα οποια δεν θα κοστιζαν τοσο πολυ οσο το μεγαλο τους μηχανημα .Οι αναγκες για πολυ ψυξη εκτινασαν το κοστος παρα πολυ ψηλα . Κατα την κριση των Εγγλεζων ο μονος τροπος να το πετυχουν αυτο ηταν να φυγουν απο την ταξη Α να πανε σε ταξη ΑΒ οπου ο θεος να την κανει ΑΒ μια και τα περισσοτερα μηχανηματα τους ηταν στην ουσια σε ταξη Β οπως πολλα απο τα αδελφακια τους οπως NVA, Crimson, Musical Fidelity κλπ .

Η ταξη Β ειναι γεματη πληθωρας παραμορφωσεων αλλα και αρμονικων με αποτελεσμα να βγαζει ενα ιδιαιτερο γρεζι συναφες με μουσικες που ηδη εχουν παραγοντες τετοιου τυπου μεσα τους οπως ηλεκτρικες κιθαρες με παραμορφωτες και overdrive κατασταση η οποια καθιστα σχεδον ιδανικο ενα τετοιο μηχανημα για χρηση σε τετοιες μουσικες hard rock, metal ισως και deathαδικα .

Η κατασκευη παραμενει να εχει υποδειγματικη δομηση που θα μπορουσε να κανει στην ουσια ενα τελειο μηχανημα μονο που η σχεδιαση ειχε αφησει απ’εξω την ψυξη . Η λογικη γυρω απο αυτο ειναι οτι μηχανημα το οποιο δεν εχει πολωση και ειναι σε ταξη σχεδον Β δεν παραγει ιδιαιτερες θερμοκρασιες . Ομως αυτα ισχυουν για πολυ ηπιους ακροατες που σημαινει οτι αν το πατησεις οι θερμοκρασιες θα ανεβουν και το αποτελεσμα θα ειναι καταστροφικο .

Διαφορες αλλες λεπτομεριες και προχειροτητες οπως λαθος υπολογισμος στην ασφαλεια της τροφοδοσιας , κακη θερμικη αντισταθμιση , μηδενικη προστασια απο θερμοκρασια απο οποιο λογο και εαν αυτη προερχεται, χρηση ρελε στην εξοδο και θερμιστορ το οποιο ποτε δεν λειτουργησε ωστε να κλεισει τον ενισχυτη σε περιπτωση που καιγοταν το συμπαν , λοιπες προχειροτητες στην κατασκευη τυπου λαθος βυσμα ακουστικων που εκανε τις αντιστασεις προστασιας των ακουστικων μονιμο φορτιο στον ενισχυτη και διαφορα αλλα ψιλολογια .

Στις μερες μας ηταν ο τριτος που ηρθε καρβουνιασμενος γιατι ο ακροατης ετυχε να φυγει ενα Α χρονικο διαστημα και ετυχε να φυγει και απλα να τον ξεχασει ανοιχτο …στους δυο συνεβηκε καλοκαιρι και στον τριτο επειδη εφυγε και αφησε την θερμανση σχετικα σε υψηλη θερμοκρασια γιa 24 ωρες …. και στις 3 περιπτωσεις το μηχανημα δεν επαιζε απλα ειχε ξεχαστει ανοιχτο και επεσε σε αυτο που λεμε Thermal Runaway . Ρολο προφανως παιζει η διαρκεια της νυχτας οπου πιθανον η ταση να ανεβηκε και λιγακι παραπανω με αποτελεσμα αντιστοιχα να ανεβει και η πολωση αρκετα παραπανω .

Και τα 3 μηχανηματα εφτασαν να παρουν φωτια στις πλακετες και τους μετασχηματιστες πολυ πριν καει η ασφαλεια της τροφοδοσιας .

Το οτι δεν κακηκαν σπιτια εχει να κανει με το σασσι το οποιο ειναι ερμητικα κλειστο και δεν επιτρεπει και πολυ οξυγονο για την φλογα ακομα ενα λαθος και προχειροτητα για τους αλλαζονες Eγγλεζους που μεχρι και σημερα σχεδιαζουν μηχανηματα σε ταξη Β ενω πιστευουν οτι μεση θερμοκρασια του πλανητη ειναι γυρω στους 21 βαθμους.

Το κακο ειναι οτι μπορεις να αλχημισεις πολλα μηχανηματα και να αλλαξεις πολλα και στον χαρακτηρα τους η την ασφαλεια τους εαν αυτο επιθυμεις αλλα σε αυτα τα μηχανηματα ελαχιστα μπορουν να γινουν .

Μερικες ακομα αναφορες μπορει καποιος να βρει σε παλαιοτερο αρθρο που τα εχω βαλει με τον ΙΑ 200 http://www.eastelectronics.gr/%CF%84...9%CF%83%CE%B7/

ΟΧΙ σε αγορα μεταχειρισμενου
    ΟΧΙ σε επισκευη απο την στιγμη που εχουν παρει φωτια
    ΟΧΙ και απο πλευρας ηχου τα θεωρω απλα θλιβερα μηχανηματα .

Σακης Πετροπουλος

SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

2. 7 μέλη ευχαρίστησαν τον east electronics για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

andyferraristi (19-12-15), angel_grig (19-12-15), γάτος (19-12-15), ezizu (19-12-15), maik65 (21-12-15), moutoulos (19-12-15), nikolasswts (21-12-15)

Παρόμοια Θέματα

1. [Ραδιοενισχυτής] Service προενισχυτη AC MAGNUM MP330
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-13, 20:28
  2. [HiFi] service magnum class A
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-12, 15:40

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι