Χαχαχαχα....πρόπερσι παραμονή Χριστουγέννων εκατσα μεχρι τις 4-5 το πρωί να διορθώσω και να αλλάξω σε μεγάλη σειρά απο συμβατικά λαμπάκια γιατί δεν είχα άλλα πρόχειρα να βάλω στο δέντρο. Τα είχα ελέγξει με πολύμετρο ένα ένα και ευτυχώς που είχα ανταλλακτικά από άλλη παλαιότερη σειρά που έγινε κυριολεκτικά κομματια.
Billtech μου έτυχε σε τέτοιας κατασκευής να φύγει καλώδιο σε λαμπάκι, αλλά ευτυχώς ήταν στο τέλος της σειρας και το έκανα.
Μείον είναι ότι εχω κι εγώ τετοια σειρά, αλλά απότι εχω δει με ωμομετρήσεις τα λαμπάκια αυτά παρουσιάζουν σχετικά μηδενική αντίσταση, έτσι; Γιατί όπως ακριβώς είπες δεν είναι ακριβώς λεντάκια τα νέας τεχνολογίας(μιλάμε πάντα για τα χρωματιστά) αλλά πιο πολύ θα τα έλεγα ψείρες σε μινι έκδοση.
Δοκίμασε να μετρήσεις τα καλώδια ένα-ένα (τα ίδιου χρώματος συνδέονται στο ίδιο καλωδιο και εχεις ενα για καθε χρώμα δηλαδή) και δες τι κάνει. Αν κατάλαβα καλα,ο προγραμματιστής δουλεύει και δεν ανάβουν. Κάνε ωμομετρηση λοιπόν τις σειρές μια μια με το κοινό και δες αν εχει συνέχεια. Αν δεν εχει ξεκινάς απο το κοινό. Δοκιμαστικό κατσαβίδι νεου τυπου απο αυτά που έχουν το λεντάκι μέσα έχεις; Θα σε χρειαστεί για μετά....