Άσε τους διακόπτες (πάνω - κάτω) (το ότι σε σένα φαίνεται ότι μόλις "πειράζεις" τους διακόπτες "πέφτει " τότε είναι άσχετο και είναι κάτι έμμεσο αλλά η κύρια αιτία είναι οι αντιστάσεις που επιτέλους τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα από τους διακόπτες και συμπίπτει να είναι ελατωματικές οι κατά επέκταση αντιστάσεις ) . πρώτο μέλημα σου είναι να ξέρεις ότι πράγματι έκοψες το ρεύμα από τον πίνακα σου που προορίζεται για την κουζίνα . (γιατί ακόμη και αν θεωρούμε και λέμε αααα τον "κατέβασα " τον διακόπτη από τον πίνακα . ) ένας σωστός τεχνικός εξετάζει αν πράγματι "έκοψε" το ρεύμα προς την κουζίνα. π.χ. ανάβεις την κουζίνα σε άλλες λειτουργίες που δεν βραχυκυκλώνουν (π.χ. φως κουζίνας) και μετά διακόπτεις το ρεύμα για να δεις ότι πράγματι το "έκλεισες" το ρεύμα ή εξετάζεις κατά επανάληψη με δοκιμαστικό.και βεβαιώνεσαι για την ζωή σου.
Το δεύτερο μέλημα είναι να εξετάσης την πάνω - κάτω αντίσταση με πολύμετρο για διαρροή (στην περίπτωση εδώ πιστεύω ότι η διαρροή θα φανεί άνετα) λόγω του ότι πέφτει το ρεύμα με την ενεργοποίηση του διακόπτη κουζίνας /θερμοστάτη. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις μικρής διαρροής όπου στην αρχή η αντίσταση λειτουργεί κανονικά και πέφτει λίγο μετά ... εκεί το πολύμετρο δεν είναι κατάλληλο για έλεγχο διαρροής.
Θα εξετάσεις κάθε επαφή της αντίστασης (χωρίς τα καλώδια πάνω τους) με την γείωση σασί . με το πολύμετρο . αφού βρεις ποια βραχυκυκλώνει ... μην πάρεις το δείγμα της χαλασμένης αντίστασης (αυτής που σου άλλαξε ο προηγούμενος ειδικά στην επάνω όπως λες που σου άλλαξε) ως απόλυτη στο να πάρεις ίδια , γιατί και αυτή που άλλαξε , μπορεί να είναι διαφορετικών χαρακτηριστικών Watt κτλ σε σχέση με την πρωτότυπη που μπορεί να είχε. (κανονικά η επάνω με την κάτω αντίσταση πρέπει να είναι ίδιες με εξαίρεση του γκρίλ που είναι ξεχωριστή ) συμβουλέψου το μοντέλο σου για τα χαρακτηριστικά της αντίστασης που είχε. θα την στερεώσεις πολύ καλά χωρίς προχειρότητες και πατέντες ή κενά. και προπαντός δεν θα αμελήσεις την αρτιότητα της απαραίτητης γείωσης σε αυτές.
Το 3ο μέλημα είναι ότι αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία σε ότι κάνεις , κατευθείαν στον έμπειρο τεχνικό.