Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Δημήτρης104 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σου Ζήση, κατά πασα πιθανότητα το κυκλωματακι με τους κρυστάλλους ειναι για την προσθήκη πάνω και κατω μπάντας, και αν δεν με απατά η μνήμη μου ομως πρέπει να ειναι κοντά στους 10,240ΜΗz και οχι 14ΜHz, αλλά εχω πάρα πολλα χρόνια ν ασχοληθώ και δεν θυμάμαι. Συνήθως το βάζουν στον διακόπτη Ch9 C19 που έχει τρεις θέσεις. Αν όμως είναι ενας επιπλέον κρυσταλλος για μια έξτρα μπάντα μπορεί να μπει στο DIM.
Αν δεν έχεις γέφυρα στάσιμων, φτιάξε και το οργανάκι, θα σου φανεί απαραίτητο. Πολλές πληροφορίες έχει σ αυτή την σελίδα http://www.cbtricks.com/radios/cobra...td_st_29wx_st/ πιστεύω ότι θα την έχεις βρει.[/URL]. Πάντως αν είναι χεριασμενο θα είναι πιο δύσκολη η επισκευή.
Το κυκλωματάκι αυτό βγαζει καλώδια και στο ch9/normal και στο dim. Θα το ξανακοιτάξω να σου πω ακριβώς για τους κρυστάλλους... Μακάρι να δουλεύει και SSB γιατι καπου στην αποθήκη υπαρχει ενα transverter του πατέρα μου που κανει τα 30mhz στις μπαντες των 7, 14 και 50mhz αν θυμαμαι καλά. Βεβαια εκεί θα χρειάζεται και διαφορετική κεραία, αλλα είναι κι αυτό μια πτυχή. Πιο μικρός άκουγα φανατικά καφενείο θυμάμαι (με άλλο π/δ) στους 6.710 και γινόταν χαμός. Δεν ξερω αν και σημερα μιλανε εκεί.
Δεν εχω γέφυρα δυστυχώς αλλα θα παω να παρω ενα οργανάκι... ελπίζω να είναι απλά καμένο και να μην εχει πιο βαθύ προβλημα.

Υπαρχει περιπτωση να χρειάζονται αλλαγή οι πυκνωτές.??
Μετρησα αρκετούς για "συνέχεια", οι ηλεκτρολυτικοί ήταν καλοί όμως μερικοί κεραμικοί έδειξαν αγώγιμοι. Γινεται να "σκασουν" οι κεραμικοί ετσι ευκολα?

Σε χιλιοευχαριστώ για τον χρόνο σου, εκτιμώ την βοήθειά σου μιας και δεν εχω "κατσαβιδιάσει" ποτέ πομποδέκτη...