Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1143

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mtzag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η προταση σου δηλαδη ειναι να παω σε οσο ποιο πολλα watt μπορω ε ?
    Για την πανω λαμπα εκλεισε θα παρω elstein γιατι εκει θες ομοιομορφη θερμανση δεν παιζω με κινεζικα...
    Στη σελιδα τουw την βλεπω τη σειρα rfs http://www.elstein.com/en/elstein-pr...s/description/
    βεβαια δεν λεει οτι εχουνε με διαμετρο 80 αλλα μπορει να μην ειναι ενημερωμενη η σελιδα.
    Aπο κατω ομως για να ριξω το κοστος σκεφτομαι να βαλω κινεζικα σαν αυτο που εχουνε οι κινεζικοι σταθμοι εχω βρει διαφορα στο aliexpress.
    Παιζει και κατω μεγαλη σημασια η ομοιμορφια θερμανσης τοσο ωστε να δω σημαντικη διαφορα αν βαλω elstein ?
    Για ψυξη της πανω λαμπας πρεπει να βαλω ανεμιστηρα ? και αν ναι τι ανεμιστηρας θα αντεξει τις θερμοκρασιες που θα αναπτυσονται εκει ?
    Για τον ελεγχο θερμοκρασιας θα βαλω στις αρχικες προχειρες δοκιμες dimmer αλλα μετα θα βαλω μικροελεκτη με thermocouples και αλγοριθμο pid εχω δει και ενα ελεγκτη altec pc4100 που εχουνε ετοιμα μηχανηματα με 65 ευρω αλλα δεν μου γεμιζει το ματι για τα χρηματα που ζηταει μου φαινονται πολλα για αμφιβολης ποιοτητας πραμα.
    Εχω επιλογη σε inox και σιδερο γαλβανιζε δεν βαζω αλουμινιο γιατι δεν θα ειναι στιβαρη η κατασκευη αν και εχω δυνατοτητα να κανω κολλησεις αντοχης σε αλουμινιο.
    Το reflector θα κανω inox και ολα τα αλλα σιδερο και λαμαρινα γαλβανιζε που ειναι φτηνο και μπορω να το κολλησω ευκολα με κολληση mig.
    Εχω και ειδικο μονωτικο και reflector ir που αντεχει πολλους βαθμους ειναι σαν αυτο που βαζουνε στα ενεργειακα τζακια.

Α και ενα tip για τα thermocouples για να μην σας γδερνουνε.. αν παρεις ενα κινεζικο λεπτο που κανει 1 ευρω με 0.25mm παχος συρματος μπορεις να κοψεις το junction μπροστα και να βαλεις τα συρματα σε υδροχλωρικο οξυ + περιντρολ ωστε να φυγει μεταλο και να λεπτυνουνε (πχ να πανε στο 0.1mm) και μετα με πυκνωτη να τα πονταρεις ωστε να ξαναφτιαξεις την επαφη.Ετσι θα εχεις tc μεγαλης ακριβειας σε τιμη τζαμπα.
    Ναι πολλά watt.
    Εάν προσέξεις η RFS σειρά είναι concave και όχι flat όπως το RFS80. Το site της Elstein είναι πολύ καλά ενημερωμένο, παλιά την έψαχνα μήπως είναι παλιότερο μοντέλλο αλλά δεν βρήκα πουθενά τίποτα. Και από πότε οι Κινέζοι πουλάνε γερμανικά προϊόντα; Και γιατί να αγοράσεις κάτι αμφίβολο για πάνω από 100 usd όταν το καλύτερο SHTS είναι κάτω από 100 ευρώ (και μάλιστα με το ΦΠΑ);
    Όσο για την ομοιομορφία, εσύ παραπονιόσουν για τα αρπαγμένα πλαστικά. Εάν το ψάξεις οι περισσότεροι έξω αλλάζουν κάποια στιγμή τις πλάκες με Elstein.
    Με το dimmer δεν μπορείς να ελέγξεις την θερμοκρασία, χρειάζεσαι οπωσδήποτε pid. To PC 410 μην το φοβάσαι στα 65 USD. Είναι versions που παραγγέλνουν οι κατασκευαστές bga rework station's για χαμηλότερο κόστος (δεν έχουν όλα τα functions αλλά είναι αυτό που θέλεις). Απλώς να προσέξεις να έχει έξοδο για solid state relay. Για κάτω ο REX C-100 είναι μία χαρά και εάν δεν έχει έξοδο για solid state relay είναι εύκολο (και τζάμπα) να τον μετατρέψεις.
    Σου έιπα για τα dimmer για να μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση των plates ώστε π.χ. να έχεις περισσότερη ένταση στην περιοχή κάτω από τον chip όπως πάλι κάνει η Jovy στο 8500 και το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό http://www.ebay.com/itm/AC-0-220V-20...item2a247fa02a.

Όταν σου έλεγα για reflector από γυαλισμένο ανοξείδωτο ενοούσα κάποιο είδος nozzle που χρησιμοποιεί η jovy στο RE-8500 για διαφορετικά μεγέθη chip, που δεν είναι τίποτα παρα μία γυαλισμένη ανοξείδωτη πλάκα με τρύπα στην μέση στο μέγεθος του chip, βέβαια μπορείς να το κάνεις και με απλή λαμαρίνα και να κολλήσης ταινία αλουμινίου για reflector ( δεν πρόκειται να πάθει τίποτα).
    Για την ψύξη, οτι ανεμιστήρα θέλεις, δεν θα περνά η θερμοκρασία αφού έχεις αντανάκλαση.
    To tip σου πολύ καλό γιατί έχω 5 φθηνούς thermocouples κάπου πεταμένους αλλά με 10 usd περίπου το παίρνεις έτοιμο και σίγουρο. Βέβαια και ο Κινέζος αυτό κάνει, αλλά παίρνει την κουλούρα με το καλώδιο από την omega ή προμηθευτή της omega και (ελπίζω) έχει κάποιον καλό tip welder και ελέγχου της κόλλησης, κόβει κομμάτια και πουλάει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 26-11-13 στις 15:16

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας