Παράθεση Αρχικό μήνυμα από coolgas Εμφάνιση μηνυμάτων
Συνημμένο Αρχείο 36332
Πολυ Καλή ιδέα, μακαρι να μπορεσουμε να βρουμε το σετ εντολων που χρησιμοποιει μεσω πομπου...
Δεν χρειάζεται να βρεις κάτι. μπορεί να διαβαστεί από το τηλεκτρόλ κουμπί κουμπί η κάθε εντολή.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Επίσης μου είπαν πως ειναι δυσκολο να εχει καει το ολοκληρωμενο, διοτι εκτελει μονο κωδικα, τπτ άλλο, οπότε μπορεί να δυναται να διαβαστει και στην παρουσα κατασταση... Ισχύει?
Ναι είναι πιθανόν αυτό. Αν και συνήθως σε έτοιμες εφαρμογές τα ολοκληρωμένα προστατεύονται από ανάγνωση για να μην αντιγράφονται.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Σου στέλνω λοιπόν την φωτο που ζητησες, μπορουμε να δουμε οτι υλοποιειται πάλι με το ιδιο ολοκληρωμενο...
Δυστυχώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν φαίνεται η εικόνα που έχεις στείλει.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Οι εντολές που διαθέτει είναι up-down & stop, αλλά υπάρχει και ένα εξτρα πληκτρο για programming της ανω ή κάτω μεγιστης θέσης κλπ, κάτι που δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτέ, και ειναι και κρυμμενο μεσα στο κουτι!
Πρέπει κάποιος γνώστης να δει το μηχάνημα από κοντά.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Ερωτηση αρχαριου... Αν ενωσω τα καταληλλα πόδια που κάνει reset το τσιπ παιζει να το κανω να λειτουργησει απο την αρχη, ή το reset ειναι για απλη επανεκκινηση? Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις αν τα εξαρτήματα που συνδέονται στο pin 1 (μια αντισταση και ίσως ένας πυκνωτής) είναι εντάξει ή ίσως να τα αλλάξεις προληπτικά. Φοβάμαι όμως ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Η διαδικασία Reset γίνεται κάθε φορά που τροφοδοτείται η πλακέτα αυτόματα.
Με τις γνώσεις που καταλαβαίνω ότι έχεις, καλλίτερα να μην το πειράξεις.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Επίσης, ειναι αναγκη να κατασκευαστει ολόκληρη η πλακετα? Δεν μπορουμε να προγραμματισουμε μονο ενα τσιιπ απο την αρχη? τοποθετωντας το στην υπάρχουσα?
Ναι, γίνεται αν και δεν είναι σοβαρό το κόστος μιας πλακέτας όπως αυτή.

Συνημμένο Αρχείο 36332
Τέλος πιστεύεις πως θα μπορούσες να το αναλάβεις? Εχω περιορισμένες γνωσεις επί του θεματος και η καμπύλη εκμαθησης θα ειναι μεγαλη... Επι το αζημιωτο βεβαια... Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις γενικοτερα, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...
Φιλικά, Κωστας.
Ναι μπορώ να το κάνω (με τις προυποθέσεις των εντολών που σου είπα παραπάνω). Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σου προγραμματίσω atmel τσιπάκι γιατί χρησιμοποιώ αποκλειστικά PIC.