ΩΧ...!!!!!!!
Λες για αυτό να μην λειτουργεί καλά το πλυντήριο?
Επειδή λείπει το μοτέρ και ο πυκνωτής? και εγώ ψάχνω για την αντίσταση?
Μάλλον δολιοφθορά της γυναίκας είναι για να αγοράσουμε καινούριο πλυντήριο
(αυτήν την εντολή μου έδωσε χθες).........
Η φωτογραφία είναι από παλιότερη επισκευή του.
Στα δικά μας τώρα:
Έλεγξα την αντίσταση και φαίνεται να είναι εντάξει 27Ωμ.
Άρα δεν φταίει αυτή.
Τώρα σκεφτόμαστε:
1. Φταίει ο προγραμματιστής που δεν δίνει την εντολή?
2. Φταίει ο θερμοστάτης που δεν μεταφέρει την εντολή στην αντίσταση?
3. Φταίει ο αισθητήρας θερμοκρασίας που δεν μετράει σωστά την θερμοκρασία του νερού?
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα μου γεννήθηκαν χθες που είδα ότι η αντίσταση είναι εντάξει.
Παρακάτω είναι φωτογραφία από τον θερμοστάτη
Thermostat_2.jpgThermostat_1.jpg
Αυτό που δεν ξέρω είναι πως ακριβώς λειτουργεί η διάταξη (Προγραμματιστής, θερμοστάτης, αισθητήρας θερμοκρασίας)για να στείλει τα 230V στην αντίσταση και να τα θερμάνει, για να μπορέσω να την ελέγξω.
Ο θερμοστάτης επάνω έχει 3 επαφές.
1. Η μία επαφή πάει στον προγραμματιστή.
Υποθέτω ότι όταν είναι η σωστή ώρα, στέλνει ο προγραμματιστής στον θερμοστάτη τα 230V μέσω αυτής?
2. Η δεύτερη επαφή πάει στην αντίσταση.
Υποθέτω ότι όταν έρθουν τα 230V από τον προγραμματιστή και ο αισθητήρας θερμοκρασίας έχει διαγνώσει θερμοκρασία μικρότερη από αυτή που του έχουμε ορίσει, τότε βραχυκυκλώνει το άκρο του προγραμματιστή με το άκρο της αντίστασης και στέλνει τα 230V στην αντίσταση?
3. Η τρίτη επαφή πάει στον αισθητήρα θερμοκρασίας.
Υποθέτω ότι ελέγχει το βραχυκύκλωμα των 2 άλλων επαφών.
Ερωτήματα:
Α. Οι παραπάνω υποθέσεις μου είναι σωστές?
Β. Πως μπορώ να ελέγξω αν ο αισθητήρας θερμοκρασίας λειτουργεί σωστά?
Γ. Πως μπορώ να ελέγξω αν ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά?
Δ. Ο προγραμματιστής στέλνει τα 230V μόνο κατά την διάρκεια του προγράμματος κυρίας πλύσης και μετά σταματάει? (για να μπορέσω να το ελέγξω).
Παρατηρήσεις
--------------
1. Γυρνώντας τον διακόπτη του θερμοστάτη πα΄νω και κάτω από την ένδειξη των 35°C, ακούγεται ένα κλακ.
2. έχοντας το πλυντήριο εκτός ρεύματος, είχα συνέχεια βραχυκύκλωμα μεταξύ των ακροδεκτών του θερμοστάτη που πηγαίνουν στον προγραμματιστή και στην αντίσταση, σε όποια θέση θερμοκρασίας και αν είχα τον θερμοστάτη.