Ας κάνουμε πρώτα μια ιστορική αναδρομή. Ένας φίλος είχε μια τηλεόραση Samsung LE26S81B για 3 χρόνια ώσπου κάποια στιγμή άρχισε να μην δουλεύει σωστά.
Αυτό που έκανε ήταν να αργεί να πάρει μπρος. Δηλαδή την άνοιγε, ακουγόταν απο πίσω ο ήχος και λειτουργούσαν όλα, το πάνελ ήτανε άσπρο με μερικές πολύχρωμες
κάθετες γραμμές και μετά απο λίγο έπαιρνε και άνοιγε και δούλευε κανονικά όση ώρα και να την είχε ανοιχτή. Ακόμα και να την ξανάκλεινε και να την ξανάνοιγε επιτόπου
άρχιζε κανονικά. Τελοσπάντων εγγύηση δεν είχε και πριν μου το πει την πήγε σε έναν τεχνικό ο οποίος του πήρε 30 ευρώ και του είπε οτι την έφτιαξε. Μετά απο 2-3 μέρες
του ξανακάνει τα ίδια η τηλεόραση και τον παίρνει τηλέφωνο. Τον ρωτάει τι της έκανε και αυτός απαντάει οτι απλά..... τη βάρεσε.....Την είχε το παιδί τώρα πόσους μήνες
έτσι την τηλεόραση και έκανε κανα μισάωρο να πάρει, ώσπου κάποια μέρα γιοκ. Έμεινε η άσπρη οθόνη με τις γραμμές και δεν έπαιρνε. Οπότε και του είπα να την άνοίξω
να δω τι γίνεται. Στην αρχή που μου το χε πει οτι δεν παίρνει νόμιζα οτι θα είναι κανας πυκνωτής στο τροφ/κο που είναι συνηθισμένο στις samsung , αλλά μετά είδα τις
γραμμές, οπότε το πρόβλημα είναι στην επεξεργασία της εικόνας. Ανοίγω λοιπόν και βλέπω στην ψηφιακή πλακέτα 2 chip τα οποία είναι τύπου BGA. Οπότε λέω εδώ
είμαστε, θα κάνουμε ένα reflow και θα στρώσει. Όπως φαίνεται στην εικόνα το πάνω αρστερά (το μεγάλο) είχε και μια (ο θεός να την κάνει) ψύχτρα απο πάνω.
Στο δίπλα (μικρό αριστερά) του έβαλα εγώ μια ψύχτρα μετά το reflow. Πήγα χθες να δοκιμάσω την πλακέτα στην τηλεόραση να δω τι έκανα και είναι χειρότερα.
Η τηλεόραση δεν ανοίγει, ακούγεται ένα ζζζζ απο τους πυκνωτές που είναι κοντά στην έξοδο των ρευμάτων του τροφοδοτικού που πάνε στο βύσμα το πλατύ
πάνω αριστερά, και ύστερα απο λίγο αρχίζει και αναβοσβήνει το φως του πανελ αχρόνιστα. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι να χάλασε κανας πυκνωτής στην
πλακέτα απο το reflow ή να ήτανε αλλού το πρόβλημα εξαρχής. Τα φωτα σας.100_1170.jpg100_1171.jpg