Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.
Έκανα την δοκιμή με την αφαίρεση του driver γραφικών και δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτε στην συμπεριφορά του συστήματος.
Από την μία θα ομολογήσω οτι χάρηκα μιας και έπρεπε να το είχα σκεφτεί ήδη εγώ κι από την άλλη λυπήθηκα διότι μακάρι να είχε λυθεί έτσι. Εκτός από computer οι όποιες επιπλέον γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά και στα ψηφιακά ηλεκτρονικά νομίζω δεν με ώθησαν να συνδέσω τόσο βάσιμα το πρόβλημα με δυσλειτουργία του software ...
Εφόσον υφίσταται το σενάριο ένα που δεν έχει να κάνει σίγουρα με το software διότι συμβαίνει στη φάση του boot (εκτός κι αν παίζει κανένα φάλτσο με το firmware της eeprom) δεν μπορώ να διανοηθώ τέτοιο σκάσιμο πιθανοτήτων δηλαδή επιπρόσθετα να υφίσταται και software πρόβλημα που να επιδρά στο ίδιο σημείο με το hardware. Θα ήταν το "τζόκερ" της 20ετίας για μένα ... Δυστυχώς το μυαλό μου πάει πλέον στην κάρτα γραφικών και στο feedback που παίρνει για θερμοκρασία και αντίστοιχο έλεγχο στροφών του fan.
Διστάζω ακόμα να βάλω την αντίσταση σε σειρά...
Να πάρει η ευχή να γινόταν κάτι να λυνόταν χωρίς τέτοια επέμβαση ... είναι τα καλωδιάκια από το fan τόσο λεπτά ακόμα και με 15Watt κολλητήρι θα τα φοβόμουν ...