-
Πράγματι αυτό συμβαίνει σε κάποιες συσκευές με τη σειρά RS της APC.
Το πιο πιθανό (δεν το έχω ελέγξει με παλμογράφο) είναι οτι βγάζει κυματομορφή που μοιάζει πολύ με τετράγωνο παρά με τραπέζιο (για ημίτονο ούτε λόγος να γίνεται). Μάλιστα τα RS έχουν σχετικά χαμηλό βάρος και όγκο κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι δεν έχουν μετασχηματιστή για 50Hz στην έξοδο αλλά φτιάχνουν DC 310V με τεχνικές παλμοτροφοδοτικού και μετά με κάποια γέφυρα από τρανζίστορ δημιουργούν τα 220V με τετραγωνική κυμματομορφή. (επαναλαμβάνω οτι δεν έχω ανοίξει APC από τη σειρά RS και έτσι είναι απλά ικασία).
Στη συσκευή σου λοιπόν δεν αρέσει αυτού του είδου η κυμματομορφή. Ένας πιθανός λόγος για να μην της αρέσει είναι αν διαθέτει ενεργό κύκλωμα διόρθωσης συνιμητόνου (active PFC). Κύκλωμα διόρθωσης συνιμητόνου έχουν κανονικά όλα τα παλμοτροφοδοτικά πάνω από 200-300W (κανονικά υποχρεούναι και για λιγότερα). Τα φθηνά τροφοδοτικά χρησιμοποιούν ένα απλό chock απότε μάλλον δεν έχουν πρόβλημα ενώ τα πιο ακριβά για να κάνουν καλύτερη διόρθωση έχουν ενεργό (τσιπάκι και ένα πηνίο).
Σε σχετικό ερώτημα από κατασκευαστή τροφοδοτικού υπολογιστή η απάντηση ήταν οτι δεν θα πάθει ζημιά το τροφοδοτικό από την κυματομορφή του APC σειράς RS. Βέβαια άλλος κατασκευαστής ποιοτικών τροφοδοτικών (seasonic) έχει αναφέρει οτι αν ups με τετραγωνικό παλμό συνδεθεί σε τροφοδοτικό με active pfc το τροφοδοτικό μπορεί να πάθει ζημιά.
Προσωπικά θα απέφευγα τέτοιες συνδέσεις. Η λογική μου λέει οτι ακόμα και αν οι τάσεις και τα ρεύματα είναι μέσα στα όρια λειτουργίας ο ήχος παράγεται από κάποιο εξάρτημα το οποίο εξαναγκάζεται από το παλμικό ρεύμα να ταλαντώνεται μηχανικά. Η ταλάντωση αυτή λογικά θα προκαλεί τουλάχιστον μηχανική κόπωση στο εξάρτημα αλλά και στις κολήσεις στην πλακέτα.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης