Γνωρίζει κάποιος φίλος γιατί τον τελευταίο καιρό το πλυντήριο δεν έχει αρκετή πίεση στους εκτοξευτήρες με αποτέλεσμα να μην πλένει πολύ καλά; Ευχαριστώ
Γνωρίζει κάποιος φίλος γιατί τον τελευταίο καιρό το πλυντήριο δεν έχει αρκετή πίεση στους εκτοξευτήρες με αποτέλεσμα να μην πλένει πολύ καλά; Ευχαριστώ
Άλλες πιθανές αιτίες για χαμηλή πίεση
Αν αποκλείσουμε τα φίλτρα και την εισαγωγή νερού, η χαμηλή ροή μπορεί να οφείλεται σε:
- Φθαρμένη φτερωτή ή πυκνωτή της αντλίας πλύσης (μοτέρ πλύσης): Το μοτέρ γυρίζει με λιγότερες στροφές, οπότε δεν παράγει την απαιτούμενη πίεση.
- Βουλωμένες τρύπες στους ίδιους τους εκτοξευτήρες: Αν έχουν πιάσει άλατα ή υπολείμματα φαγητού, το νερό δεν βγαίνει με πίεση.
- Διαρροή στις ενώσεις: Αν οι τσιμούχες ή οι σωλήνες που οδηγούν το νερό στον πάνω βραχίονα έχουν χαλαρώσει, το νερό χάνεται μέσα στον θάλαμο πριν φτάσει στα μπεκ.
https://www.espares.co.uk/dishwasher...l_ref=14436501
αν το μοτέρ της βαλβίδας εκτροπής κολλήσει (μαγκώσει) σε μία θέση, η πίεση του νερού δεν θα μειωθεί γενικά, αλλά θα κατευθύνεται όλη με πλήρη ισχύ σε έναν μόνο από τους δύο βραχίονες .
Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου η βλάβη αποκλειστικά και μόνο αυτού του ανταλλακτικού μπορεί να προκαλέσει χαμηλή ροή/πίεση και στους δύο ψεκαστήρες ταυτόχρονα.
Πώς η βαλβίδα εκτροπής μπορεί να ρίξει την πίεση παντού
Μέσα στο εξάρτημα υπάρχει ένας πλαστικός διάτρητος δίσκος που περιστρέφεται από το μοτέρ. Αν η βλάβη είναι μηχανική (π.χ. σπάσουν τα εσωτερικά πλαστικά γρανάζια ή συσσωρευτούν άλατα) και ο δίσκος σταματήσει σε ενδιάμεση θέση (half-open), τότε συμβαίνουν τα εξής:
- Μερική απόφραξη: Οι οπές του δίσκου δεν ευθυγραμμίζονται σωστά με τις εξόδους προς τους σωλήνες. Το νερό βρίσκει στενό πέρασμα και «στραγγαλίζεται» η ροή του.
- Διαμοιρασμός της πίεσης: Αντί η πίεση της αντλίας πλύσης να διοχετεύεται 100% σε έναν βραχίονα, μοιράζεται άτσαλα και στους δύο. Επειδή όμως οι οπές είναι μισοκλειστές, η πίεση πέφτει κατακόρυφα και στους δύο ψεκαστήρες, με αποτέλεσμα απλώς να αναβλύζει νερό χωρίς να περιστρέφονται.
Koral (Σήμερα)
Αγαπητέ Πέτρο καλημέρα . Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση στο θέμα μου. Οι εκτοξευτήρες είναι καθαροί και περιστρέφονται αλλά η πίεση πρέπει να είναι χαμηλή γιατί όταν ανοίγω το πλυντήριο την ώρα που λειτουργεί διαπιστώνω ότι δεν έχει αρκετή δύναμη το νερό , αυτό δικαιολογεί και το ότι δεν καθαρίζει τα δύσκολα πιάτα η ποτήρια και δεν λειώνει εντελώς το απορρυπαντικό. Ποια είναι η βαλβίδα εκτροπής και πως μπορώ να την βρω;
Δεν εννοούμε σώνει και καλά ότι φταίει η βαλβίδα εκτροπής , απλά σου έβαλα όλες τις πιθανές περιπτώσεις (χαμηλή πίεση εισαγωγής νερού δηλαδή μη επαρκές νερό / μειωμένες στροφές της αντλίας πλύσης εξαιτίας ενός πυκνωτή ή φτερωτής της αντλίας κτλ ) , κωδικό σφάλματος αν έβγαλε και ποιον .
Με συγκεντρωμένες τις παραπάνω πληροφορίες κατευθύνεται και ο εντοπισμός της βλάβης .
Και είναι δύσκολο να δοθούν ακριβείς απαντήσεις από εμάς που είμαστε "εκτός έδρας "