Απλώς δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που ζυγίζει τα ρούχα πριν τα βάλει στο πλυντηριο. Απλώς κοιτάζει αν χωράνε.
Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις. Άρα αν ισχύουν αυτά, και δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχα πλυντηριο 5 κιλών και το γέμιζα και λειτούργησε ΟΚ για 15 χρόνια, το να πάω τώρα σε ένα 7κιλο με την ίδια χωρητικότητα σε όγκο, θα κέρδιζα σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (ίσως) και ίσως καλύτερα αποτελέσματα πλύσης σε περιπτώσεις υπερφόρτωσης (το 7κιλο να μπορεί να λειτουργεί στις στροφές που πρέπει, ενώ το 5κιλο να μειώνει στροφές). ή αφού το παλιό μου ήταν 5 κιλών και 600 στροφών αν πάρω τώρα ένα 5 κιλών 1000 στροφών πάλι καλύτερα θα είναι από άποψης αντοχής, κ.ο.κ.
Εγώ το post το άνοιξα γιατί παρατήρησα αυτό της ασυμφωνίας χωρητικότητας κιλών με όγκου τυμπάνου, και ήθελα να δω αν το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος, γιατί μέχρι τώρα εγώ θεωρούσα ότι ο όγκος του τυμπάνου αυξανόταν αναλογικά με τα κιλά που αναφέρουν οι εταιρείες (και μάλλον το ίδιο θεωρούσαν και πολλοί άλλοι άνθρωποι). Έτσι θεωρούσα ότι αγοράζοντας ένα πλυντήριο μεγαλύτερων κιλών θα μπορούσα να πλένω και μεγαλύτερη ποσότητα ρούχων ανά πλύσιμο. Το οποίο μάλλον δεν ισχύει.
ίσως ένα μέτρο σύγκρισης να είναι οι εξωτερικές διαστάσεις του πλυντηρίου