Δεν θυμαμαι γιατί νόμιζα ότι ήταν καμμένη στο λαπτοπ, αλλα την είχα μετρήσει μετά, όπως και αυτή που είναι κλασική, πέρα από το μέτρημα, φαίνεται και με το μάτι.
Άσε που είναι στο AC κύκλωμα οπότε δεν θα έπαιρνε καθόλου ρεύμα.
Προφανώς έχει δημιουργηθεί και άλλη βλάβη .
Θα πρέπει να ελέγξεις αρχικά το κύκλωμα του τροφοδοτικού, στο οποίο πιθανότατα βρίσκεται η βλάβη, για τον αν υπάρχουν και αν είναι σωστές οι διάφορες τάσεις τροφοδοσίας.
Αυτό γίνεται με μετρήσεις (δεν εννοώ βέβαια να μετρήσεις κάποιο/α συγκεκριμένο/α ολοκληρωμένο/α, όπως αναφέρεις σε κάποιο ποστ σου, αλλά να κάνεις στα κυκλώματα-βαθμίδες του τροφοδοτικού, βάσει του service manual).
Εδώ προφανώς θα πρέπει να διευκρινιστεί το εξής :δεν φαίνονται, ούτε μυρίζουν πάντα τα χαλασμένα εξαρτήματα.
Εκτός αυτού αν κάποιο εξάρτημα <<έχει πάρει φωτιά>> (είναι μαυρισμένο, σκασμένο κ.λ.π.) θα πρέπει να γίνουν απαραίτητα και κάποιες μετρήσεις, στα σχετικά εξαρτήματα - κυκλώματα με αυτό.
Η επισκευή ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος - συσκευής γίνεται με τις απαραίτητες μετρήσεις.
Η μυρωδιά και το κάψιμο - μαύρισμα - σκάσιμο κ.ο.κ. των διάφορων εξαρτημάτων, είναι απλά κάποιες ενδείξεις, που βοηθάνε στον εντοπισμό του κυκλώματος-βαθμίδας που έχει βλάβη.
Ένας λόγος που σου αναφέρω στο ποστ#19 να απευθυνθείς σε κάποιο τεχνικό, είναι τα παραπάνω.
Εκτός βέβαια από την πιθανότητα δημιουργίας περαιτέρω βλάβης κ.λ.π., (αν δεν υπάρχει απαραίτητη σχετική γνώση και πείρα), θα πρέπει να σημειωθεί και το παρακάτω, που είναι θέμα ασφάλειας.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τις μετρήσεις, επειδή υπάρχει τάση δικτύου (230V) σε κάποια σημεία εντός της συσκευής.
Φιλικά πάντα.
FILMAN (16-12-16)
Δεν παρεξηγώ Σήφη, μην ανησυχείς,
θα το κοιτάξω σιγά σιγά, για να το πάω σε εξειδικευμένους τεχνικούς δεν νομίζω ότι αξίζει οικονομικά, δεδομένου ότι είμαι άνεργος και μετράμε και τα δίφραγκα, μπορείς να βρεις αντίστοιχα συστήματα JVC, PHILIPS κ.α με 40-50 ευρώ μεταχειρισμένα τα οποία δουλεύουν πλήρως.
Το δικό μου σαν ραδιοενισχυτη το έχω, το CD δεν διαβάζει εδώ και 12 χρόνια, και το κασετόφωνο μάσαγε, αλλά από ότι είδα τώρα που το ψάχνω έχει φύγει ένα ιμάντας γιαυτό μασάει.