Σελίδα 6 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 74

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Μεσολόγγι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δουλεύει πολύ σωστά με κάτι που "έφτιαξε" κατά τύχη;
    Φίλε FILMAN έλυσα το πλατό για να πάρω τις φωτό και μου τράβηξε την προσοχή μια μικρή αλλοίωση στο χρώμα του ενός καλωδίου της εν λόγω εστίας (είναι ορατή και στην σχετική φωτό).
    Ένεκα τούτου, εκείνη την ώρα σκέφτηκα μήπως στον συγκεκριμένο ακροδέκτη έχω κάποια κακή επαφή και με ένα μυτοτσίμπηδο πάτησα καλά την σύνδεση καλωδίου-ακροδέκτη.
    Αυτό ήταν η αφορμή για να ελέγξω με το χέρι μου την καλή επαφή και στην μεριά της εστίας αλλά και της πλακέτας.

Από τότε δεν μου το έκανε ξανά όπως γράφω και παραπάνω και το παρακολουθώ συνεχώς.
    Εάν έφτιαξε οριστικά ή όχι με τύχη ή χωρίς, τι να σου πω; Ο χρόνος θα δείξει.
    Πάντως για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Αν είχε πρόβλημα κακής επαφής στο καλώδιο σύνδεσης εστίας - πλακέτας τότε γιατί δεν ανοιγόκλεινε το ρελέ όταν προσπαθούσες να του αλλάξεις κατάσταση αφού είχε σβήσει η εστία; Όπως καταλαβαίνεις τα συμπεράσματα που βγάζεις δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία που έδωσες.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

klik (11-12-16)

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Μεσολόγγι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είχε πρόβλημα κακής επαφής στο καλώδιο σύνδεσης εστίας - πλακέτας τότε γιατί δεν ανοιγόκλεινε το ρελέ όταν προσπαθούσες να του αλλάξεις κατάσταση αφού είχε σβήσει η εστία; Όπως καταλαβαίνεις τα συμπεράσματα που βγάζεις δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία που έδωσες.
    Σωστό αυτό που λες αλλά εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήταν θέμα κακής επαφής και γι' αυτό γράφω ότι το παρακολουθώ.
    Νομίζω ότι πρόκειται για διαλειπτική λειτουργία του ρελέ (είναι και η εστία που συνήθως χρησιμοποιούμε επί 12 χρόνια) οπότε εκτιμώ κάποια στιγμή θα το ξανακάνει.

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sz1962 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστό αυτό που λες αλλά εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήταν θέμα κακής επαφής και γι' αυτό γράφω ότι το παρακολουθώ.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sz1962 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε FILMAN έλυσα το πλατό για να πάρω τις φωτό και μου τράβηξε την προσοχή μια μικρή αλλοίωση στο χρώμα του ενός καλωδίου της εν λόγω εστίας (είναι ορατή και στην σχετική φωτό). Ένεκα τούτου, εκείνη την ώρα σκέφτηκα μήπως στον συγκεκριμένο ακροδέκτη έχω κάποια κακή επαφή και με ένα μυτοτσίμπηδο πάτησα καλά την σύνδεση καλωδίου-ακροδέκτη.
    Αυτό ήταν η αφορμή για να ελέγξω με το χέρι μου την καλή επαφή και στην μεριά της εστίας αλλά και της πλακέτας.

Προεπιλογή

Το συμπέρασμα που έβγαλα από το πρόβλημα το δικό μου και από το πρόβλημα του φίλου Στέλιου είναι ότι μέσα στο πλατό ανεβαίνει η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να δημιουργεί διάφορα προβλήματα.
    Στην δική μου περίπτωση χάλασε το διμεταλλικό έλασμα που κλείνει και ανοίγει το μάτι. Μετά από την μεγάλη θερμοκρασία πάλι άρχισε να δουλεύει κανονικά.
    Στην περίπτωση του Στέλιου όταν το μάτι (εξωτερικό και εσωτερικό) ήταν κρύο μέσα το πλατό δούλευε σωστά. Όταν μετά από αρκετή ώρα η θερμοκρασία είχε ανέβει τότε ο κονέκτορας έκανε διακοπή. Για να ξαναδουλέψει, έπρεπε να κρυώσει τελείως.
    Αυτό μας δείχνει ότι φταίει η θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα στο πλατό από την λειτουργία των ματιών.
    Απ΄ότι βλέπω στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Στέλιος, δεν υπάρχει καμία μόνωση στα ηλεκτρονικά μέρη. Οι πλακέτες είναι δίπλα ή κάτω από τα κεραμικά μάτια.
    Το ίδιο και στην δική μου κουζίνα. Οι διακόπτες είναι πολύ κοντά ή κάτω από τα μάτια.
    Είναι θέμα χρόνου να βγει κάποιο πρόβλημα.
    Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη μάρκα έχει αυτό το σχεδιαστικό-κατασκευαστικό πρόβλημα ή το έχουν και άλλες μάρκες.
    Γι΄αυτό έχετε το νου σας

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Δηλαδή αν έχει ραγισμένη κόλληση σε κάποιο σημείο, δεν φταίει που ράγισε η κόλληση, αλλά φταίει που με τη μεταβολή της θερμοκρασίας τα δυο ραγισμένα κομμάτια μια ακουμπάνε και μια όχι; Και η λύση είναι να κρατήσουμε τη θερμοκρασία στο επίπεδο που τα δυο ραγισμένα κομμάτια ακουμπάνε, και όχι να φρεσκάρουμε την κόλληση;

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Μεσολόγγι

Προεπιλογή

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι σήμερα μου το έκανε ξανά.
    Μετά από περίπου 20-25' συνέβη το εξής:
    Σε κάποια φάση που η εστία έπιασε την θερμοκρασία της, έσβησαν και οι δύο αντιστάσεις (σωστά όπως έκανε στην κανονική της λειτουργία).
    Μετά από λίγο άναψε μόνο η εσωτερική ενώ όταν η εστία δούλευε καλά αναβόσβηναν ταυτόχρονα και οι δύο. Έκτοτε δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ ξανά η εξωτερική αντίσταση .
    Έκλεισα την εστία και την άφησα να κρυώσει.
    Την ενεργοποίησα πάλι, ανάβει η εσωτερική αντίσταση αλλά όχι η εξωτερική παρόλο που όταν ανοιγοκλείνω τον διακόπτη της εξωτερικής αντίστασης το ρελέ ακούγεται να ανοιγοκλείνει κανονικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sz1962 : 08-12-16 στις 17:01

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δες πιο ρελε δινει ρευμα στην εξωτερικη εστια και αλαξε το

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Μεσολόγγι

Προεπιλογή

IMG_4869 Β.jpg
    Αγαπητοί φίλοι οι μετρήσεις που έκανα υπό τάση έχουν ως εξής:

Με ενεργοποιημένη μόνο την εσωτερική αντίσταση :
    KOINO--->ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤ. ---> 220VAC (εσωτερική ανάβει)
    KOINO--->ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤ. ---> 53VAC (εξωτερική είναι σβηστή)

Με ενεργοποιημένες και τις δύο (έσω-έξω) αντιστάσεις:
    KOINO--->ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤ. ---> 220VAC (εσωτερική ανάβει)
    KOINO--->ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤ. ---> 220VAC (εξωτερική δεν ανάβει)

Το συμπέρασμά μου είναι ότι τα έχει παίξει η εξωτερική αντίσταση της εστίας.
    Επίσης η ονοματοθεσία εσωτερική - εξωτερική-κοινό είναι συμπερασματικά δική μου.
    Η γνώμη σας;

ΥΣ: Στοιχεία εστίας: EGO HighLight 10 51214 034 2200/750W
    MN62508021

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Άλλαξε την εστία. Αυτή φταίει.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Δεν ανάβει το μάτι
    από manos_3 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-16, 21:11
  2. [Neff] κεραμικό τζαμι εστίας βοήθεια
    από mtzag στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-13, 22:40
  3. [Κλιματιστικό] πρόβλημα με το μάτι
    από liangos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-13, 14:40
  4. [Κλιματιστικό Toyotomi] Πρόβλημα κλιματιστικού. Δεν σβήνει.
    από npfirst στο forum Κλιματιστικό
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-13, 16:21
  5. [Άλλη] Μάτι - αντίσταση για κουζίνα- αντίκα GE
    από japetus στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-13, 11:16

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι