https://drive.google.com/open?id=0B3...TFMamJLNEItVWM
Λίγο καθυστερημένα , αλλά αν ακόμα υπάρχει το πρόβλημα που το έχω και εγώ, θα με ενδιέφερε . Πάρτε και το σχέδιο στη σελίδα 5 του pdf .
https://drive.google.com/open?id=0B3...TFMamJLNEItVWM
Λίγο καθυστερημένα , αλλά αν ακόμα υπάρχει το πρόβλημα που το έχω και εγώ, θα με ενδιέφερε . Πάρτε και το σχέδιο στη σελίδα 5 του pdf .
Καλησπέρα και από εμένα. Αγνοώντας ότι κι εγώ έχω το ίδιο μοντέλο στην πολυκατοικία που μένω, ξεκίνησα άλλο θέμα εδώ. Όπως γράφω εκεί, δεν ενεργοποιείται το κυπρί από κανένα διαμέρισμα. Τροφοδότησα το κυπρί από μπαταρία, και ενεργοποιείται. Το σχέδιο που δημοσίευσε ο Νίκος στο προηγούμενο post με μπέρδεψε όμως. Πείτε μου, τι να κοιτάξω ρε παιδιά ???
Υ.Γ. Άνοιξα τα δύο κουτιά της κεντρικής μονάδας. Το ένα (TRA/100) έχει έναν μετασχηματιστή, δύο διόδους, και έναν ηλεκτρολυτικό πυκνωτή. Θυμίζει απλό τροφοδοτικό με διπλή ανόρθωση. Το δεύτερο (AMP/100), έχει δύο ενισχυτές (για μικρόφωνο και μεγάφωνο), σε κυκλώματα βασισμένα στο TBA820.
Μην ψαχνεις εκει. Δες αν το κυπρι ειναι οκ. Πηγαινει ταδη;
Καλημέρα, και συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά προέκυψε μπόλικη δουλειά και ... καταλαβαίνετε. Στα δικά μου τώρα, μόλις πριν από λίγο κατέβηκα να μετρήσω τάση, και έλαβα μετρήσεις 11 περίπου VAC, ή 5 VDC (μη γνωρίζοντας τι είδους τάση πηγαίνει εκεί). Γύμνωσα λίγο τα καλώδια για να εφάπτονται καλύτερα, και μόλις τα μόνταρα όλα στην αρχική τους θέση ... έγινε το θαύμα. Έκανα μια δοκιμή, και είχα λειτουργία του συστήματος. Επομένως φαντάζομαι είτε κακή επαφή των καλωδίων, ή κολλημένο το κυπρί. Θα το παρακολουθήσω τις επόμενες ημέρες, και στην περίπτωση που το ξανακάνει θα του ρίξω λίγο WD40, ή μπορεί να προβώ και στην αντικατάστασή του (εφόσον μπορώ να το βρω για να το προμηθευτώ). Σε κάθε περίπτωση ήταν μια καλή ευκαιρία να ασχοληθώ έστω και λίγο με το αντικείμενο (για το οποίο δεν είχα ιδέα όπως φανερώνει το πρώτο μου post). Σας ευχαριστώ πολύ για τις βοήθειές σας ...
Πάρε καινούριο κάτω από 10 ευρώ έχει.
Πάντως και με όλη την καλή διάθεση δεν γίνεται έτσι το troubleshooting ρε παιδιά..Πρώτα κοιτάμε τα απλά(αν έχει τάση το κυπρί) και μετά ανοίγουμε κουτιά και πλακέτες.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
mikemtb73 (08-08-16)
Καλησπέρα, έχω ίδιο πρόβλημα με τον OP εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια: όταν μιλάω στο μικρόφωνο του θυροτηλεφώνου κάτω στην είσοδο δε με ακούνε.
Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται αν κολλήσει κανείς το αυτί στο μεγάφωνο και ταυτόχρονα ο ομιλητής στο διαμέρισμα μιλάει με υψηλή ένταση ψωνής, φαίνεται δλδ να είναι πρόβλημα ενίσχυσης της φωνής.
Το θυροτηλέφωνο είναι ένα παμπάλαιο URMET 4+N, έχω βρει και την αντιστοιχία καλωδίων.
Ως άσχετος που είμαι (!), αυτό που παρατήρησα είναι το εξής: άνοιξα το μικρόφωνο και είδα ότι υπάρχουν δύο καλώδια, ένα το κοινό και ένα της ομιλίας. Μεταξύ τους μέτρησα τάση 6.4V dc. Είναι φυσιολογικό αυτό;;; Ρωτάω γιατί το μικρόφωνο δε φαίνεται να έχει εσωτερικά κάποιον ενισχυτή ο οποίος θα χρειαζόταν την τάση των 6.4 volt. Επομένως, τι ρόλο παίζει αυτή η τάση; Και επίσης η ενίσχυση της φωνής σε ποιο σημείο γίνεται, αν όχι πάνω στο θυροτηλέφωνο του διαμερίσματος;;;
Τα παλιά θυροτηλέφωνα είχαν μικρόφωνα κόκκων άνθρακος τα οποία όντως διαρρέονταν από συνεχές ρεύμα με αποτέλεσμα η μεταβολή της αντίστασής τους καθώς μιλούσε κάποιος στο διάφραγμά τους να μεταφράζεται ως μεταβολή της τάσης στα άκρα τους, αυτή αποτελούσε και το προς ενίσχυση σήμα, και γενικά ο ενισχυτής ήταν κεντρικός, δεν είχε τη δικιά της προενίσχυση η κάθε εσωτερική μονάδα όπως έχουν τώρα οι καινούριες με τα μικρόφωνα electret.
Papas00zas (22-11-16)
Αααα μάλιστα, τώρα βγάζει νόημα.
Συνεπώς, είτε το μικρόφωνό μου έχει πρόβλημα είτε ο κεντρικός ενισχυτής της οικοδομής...
Το μικρόφωνο δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Απ' αυτά που είδα για τα μικρόφωνα άνθρακα, παίζει να είναι και αθάνατα (εκτός αν σκληραίνουν οι κόκοι άνθρακα lol). Ωστόσο για βεβαιότητα θα δανειστώ από κάποιο άλλο ένοικο το δικό του και θα δοκιμάσω.
Μάλλον κάτι θα συμβαίνει στο κύκλωμα στην είσοδο της οικοδομής.
Όχι. Τα μικρόφωνα άνθρακα χαλάνε και μάλιστα πολύ συχνά. Το να δανειστείς κάποιο από έναν γείτονα δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλό εκτός εάν στο δικό του διαμέρισμα το θυροτηλέφωνο δουλεύει. Αλλά αν δουλεύει το δικό του τότε το πρόβλημα είναι στο δικό σου και όχι στον κεντρικό ενισχυτή.