Σελίδα 5 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 65
    Το avatar του χρήστη Δημ.Φυλακτος
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδη θα πρεπει να βγαζει το ψυγειο απο το ρευμα ωστε να ανεβουν οι πιεσεις,να αφαιρει λιγα υγρα και μετα να το ξαναβαζει στο ρευμα μεχρι να κανει τη σωληνα να δροσιζει οταν περνει μπρος το μοτερ.Αν ο σωληνας παγωνει πολυ με το ξεκινημα θα πρεπει να ξανακανει την ιδια διαδικασια ξανα και ξανα μεχρι να εχει τα αποτελεσματα που σου περιγραφω.
    Νεωτερα απο το μετωπο: αρχιζε η αναζητηση για νεο ψυκτικο,ο ενας δεν μπορουσε,ο αλλος ειχε site αλλα φραγη εισερχομενων στο κινητο,ο παραλλος δεν απαντουσε κ.ο.κ μεχρι που βρεθηκε καποιος φιλοτιμος και ηρθε.

Του εξηγησα το παθημα μου,μου ειπε οτι & εσεις,εκανε τα ανωτερω οπως τα περιεγραψε ο φιλος και μετα απο αρκετη ωρα να τι βλεπω:

Το 2ο λεκανακι ειναι πατεντα δικη μου για αν μην τρεχουν κατω.

Οφειλω παντως να πω πως ο ανθρωπος μου εξηγησε πως μαλλον θα πρεπει να ξαναρθει,ειπε να το αφησω 1 μερα τουλαχιστον & μετα να ξαναρθει να βγαλει και αλλο φρεον.

Αναρωτιεμαι ο προηγουμενος ποσο ειχε βαλει μεσα; 1m³ Τι διαολο δεν ξαναειχε φτιαξει ψυγειο αλλο & εκανε αλχημειες;

Αντε παλι αναμονη μεχρι να ξαναρθει παντως απο θερμοκρασιες σκιζει,στην καταψυξη -21 και στην συντηρηση στο +3 με τον θερμοστατη στο 3.

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Δημ.Φυλακτος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αναγκαστηκα και εβαλα 2ο πλαστικο λεκανακι κατω απο την σωληνα με τον παγο & σημερα που το κοιταξα ειχε ηδη γεμισει το μισο !

Δηλαδη καθε τοσο θα τραβαω το ψυγειο να το αδειαζω,για ονομα του Θεου.

Με την πρωτη ευκαιρια θα ψαξω για αλλον (αντε να του εξηγησω του ανθρωπου τωρα το τι εχει αλλαχτει) & να δουμε τι θα γινει τελικα.

Αυτο το μοτερ δεν "συμβαδιζει" με το ψυγειο μου,σημερα που γεμισαμε με ψωνια την συντηρηση & την καταψυξη αρχισε τα κολπα & ετσι πηγα τον θερμοστατη στο 3.

Ρε με μαστορες που εμπλεξα (και ζαλιζω & εσας βρε παιδια συνεχεια)...
    Το έχουν αυτό πολλοιί μάστορες(συννγώμη μη προσβληθεί οιοσδήποτε μάστορας εδώ) και μάλιστα από """""εξουσιοδοτημένο""""" service της BSP (Bosch Siemens Pitsos)σε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας. Εξυπηρέτηση ανύπαρκτη. Είχα πάει το στεγνωτήριο, το οποίο ήταν ένα της Siemens, δεκαετίας, το οποίο είχε πρόβλημα στον σχηματισμό νερού από τον ατμό που δημιουργούνταν κατά το στέγνωμα, με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά γύρω από το στεγνωτήριο και όλος ο χώρος να γεμίζει υδρατμούς λες και βρίσκεσαι στο ντους. αυτοί οι """κύριοι"""" το καθάρισαν τα φίλτρα του όπως μας είχανε πεί, άλλαξαν και ορισμένα λάστιχα όπως ας πούμε στην πόρτα. Τέλος πάντων, έκαναν ο,τι τέλος πάντων μπορούσαν, αφού εγώ ο ίδιος τους υπέδειξα και ένα ακόμα σημείο για να διορθώσουν γιατί δεν θα το έβρισκαν ποτέ των ποτών. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα καλοκαίρι που το είχανε κρατημένο στις εγκαταστάσεις τους, δήθεν για επισκευή, να καεί το μοτέρ του για άγνωστο λόγο. Φυσικά πήγε κατευθείαν για σκράπ γιατί με τα λεφτά που ""έριξα"" για τις ανεπιτυχείς επισκευές, θα μπορούσα να αγοράσω κάποιο και καλύτερο και πιο φθηνό, πράγμα που με την πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε. Που θέλω να καταλήξω: Πρέπει να προσέχουμε και αυτούς που έρχονται να μας κάνουν επισκευές. Και να θέτουμε όριο στα χρήματα που μπορούμε να δώσουμε. Και νομίζω πως η κοροϊδία έχει όριο από πλευράς ορισμένων τεχνικών.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Φιλοι μου το μοτερ αποφασισε να μας κανει περισσοτερα "νουμερα",σημερα το πρωϊ που ξυπνησα ηταν σβηστο,ο παγος απο την σωληνα ειχε λειωσει εντελως & το 2ο λεκανακι ηταν κατα τα 2/3 γεματο νερο [λογικο].

Ελα ομως που το μοτερ δεν ελεγε να ξαναπαρει μπρος,το λαμπακι παρεμενε σβηστο μεσα στην συντηρηση & η θερμοκρασια να παιρνει την ανιουσα.

Αϊντε παλι βγαλσιμο τα πραγματα απο την καταψυξη μην λειωσουν & τηλεφωνο στον τεχνικο,θα ερθει αυριο.

Τι εχει τωρα μπορει κανεις να σκεφτει; Ειχε πιασει τοσο παγο που κανει τοσες ωρες να λειωσει; Στην συντηρηση ηταν μια χαρα παντως.

Καθε φορα δηλαδη αυτο θα γινεται; Αφου βγηκε φρεον,αμα ξαναβγει κι αλλο θα στρωσει; Ρε που εμπλεξα μεσα αναθεμα την τυχη μου,εχουν σπσει τα νευρα μου με αυτο το ψυγειο !

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Γραφεις μοτερ σταματημενο και λαμπα σβηστει,Αυτο μπορει να γινει απο τρφοδοσια π.χ.μπριζα -καλωδιο-φις,αλλα και απο λαθος θερμοστατη η λαθος συνδεσμολογια θερμοστατη.
    Η ερωτηση μου ειναι -οταν δουλευει κανονικα η λαμπα αναβει?Μηπως η λαμπα αναβει οταν δουλευει το μοτερ και σβηνει οταν κανει παυση το μοτερ?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Συμφωνώ με τον Σάκη και μάλιστα βρωμάει λάθος συνδεσμολογία.....ακόμα και του χρονοδιακοόπτη.

Φίλε μου έχεις μπλέξει άσχημα!!! Και δεν ξέρω από που να το πιάσω.

το συγκεκριμένο μοντέλο τα μόνα προβλήματα που βγάζει είναι στο σύστημα απόψυξης και συνήθως τα θερμικά στο στοιχείο και η αντίσταση.

Το αρχικό πρόβλημα που είχες (παγωμένα πράγματα στην συντήρηση) ήταν λόγου της σύντομης απόψυξης που έκανες. Τα νερά δεν πρόλαβαν να στραγγίξουν/στεγνώσουν (κανονικά πλήρη και σωστή απόψυξη κάνεις στις 24 ώρες) με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στο θερμοστατικό τάμπερ (αυτό που ρυθμίζεις στην συντήρηση) Αυτά λοιπόν ξαναπαγώσανε φρακάρωντας το τάμπερ. Αυτό δεν μπόρεσε να κλείσει με αποτέλεσμα να έχεις συνεχή ροή ψυχρού άερα από την κατάψυξη. Μου έχει συμβεί πολλές φορές μετά από σύντομη απόψυξη.

Από εκεί και πέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τι θερμοστάτη και τι χρονοδιακόπτη σου έχουν βάλει. Αν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι αντίστοιχα είναι ίδιοι με των original (τα οποία είναι καταργημένα από την εταιρεία)
    ένας αντιστοιχισμένος χρονοδιακόπτης για το μοντέλο αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι κάνει είναι αυτός
    http://www.homefix.gr/el/proionta/si...185205012.html

για θερμοστάτη δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έχει τύχει να αλλάξω ποτέ σε αυτό το μοντέλο. Ωστόσο αν σε βοηθάει τα στοιχεία του original είναι danfoss 077B0304 αν δώσεις τα στοιχεία αυτά σε τεχνικό θα βρεί σωστή αντιστοιχία θερμοστάτη.

Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν μπει ο σωστός συμπιεστής δεν πρόκειται να ησυχάσεις. Με αυτό το συμπιεστή αυτό το φρέον θα του είναι πάντα ή πολύ ή λίγο.
    Ο συμπιεστής για να αποδώσει σωστά λαμβάνονται υπόψιν μήκος/πάχος του κοντέσερ και το μήκος/πάχος του τριχοειδή σωλήνα. Και αυτά είναι αμετάβλητα. Οπότε ο 1/5 συμπιεστής είναι μονόδρομος. Ακόμα και αν κάνεις πίσω στο θέμα πάγος στο σωλήνα οι βαλβίδες του μοτέρ ζορίζονται στην συμπίεστη. Κάποια στιγμή θα αρχίζουν να κροταλίζουν και στην συνέχεια θα κοπούν οι βάσεις. Οπότε και πάλι θα έχεις πετάξει τα λεφτά σου. Κανονικά πρέπει να πάρεις τους πρώτους και να τους πεις να σου βάλουν το κατάλληλο μοτέρ.

6. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον kosmar για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

tipos (17-11-16), Δημ.Φυλακτος (18-11-16)

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Πολυ σωστος ο kosmar

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

kosmar (17-11-16)

Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Φιλοι μου το λαμπακι αναβε οταν δουλευε το μοτερ,αναβε στο 20 λεπτο που εκανε την παυση αλλα οταν εκανε αποψυξη εσβηνε εντελως.

Πριζα,καλωδιαο,φις,ρευμα ως τον χρονοδιακοπτη κλπ ειναι ΟΚ.

Ηρθε σημερα ο τεχνικος, καμμενος θερμοστατης ! Βρηκε την επαφη αρπαγμενη οπως λεμε.

Οταν τον γεφυρωσε το μοτερ δουλεψε.

Συμφωνα με αυτον το δυνατο μοτερ στο ξεκινημα τραβαει παραπανω Αμπερ & του κανει ζημια.Ομοιως μου ζηταει & αυτος να επικοινωνησω με τον πρωτο τεχνιτη να μου αλλαξει το μοτερ.

Θα βγαλει φρεον αλλα & παλι δεν ειναι αισιοδοξος πως θα κρατησει ο νεος θερμοστατης για πολυ.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί ή σωστή συνδεσμολογία πριν βάλει τον θερμοστάτη καθώς και ή συμβατότητα του θερμοστάτη.Δεν φταίει το μοτέρ που κάηκε αλλά ή συνδεσμολογία.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

3 καλωδια εχει ο ατιμος ο θερμοστατης,δεν ειναι καμια πλεξουδα,τι στα κομματια τους μπερδευει;

Εβαλε τον καινουργιο,τον δοκιμασε προσωρινα με σπρευ να παγωσει να δει αν κοβει το μοτερ & δουλεψε.

Τωρα θα ρυθμιστει το φρεον & να δουμε μετα απο 1-2 μερες πως θα παει απο θεμα παγου στην σωληνα αν & ο τεχνικος επιμενει πως το μοτερ αυτο 1/3 του ιππου στο ξεκινημα τον ζοριζει τον θερμοστατη.

Συγνωμμη σας παιδευω & εσας παιδια με τις συνεχεις ερωτησεις αλλα ελατε στην θεση μου,ως τωρα 390 ευρω (δεν ξερω σημερα ποσα θα μου παρει) & ψυγειο δεν εχω.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Ο 2ος μαστορας μου εφερε μαζι με τον νεο θερμοστατη & νεο λεκανακι για το συγκεκριμενο μοτερ,οι πρωτοι ουτε που το σκεφτηκαν.Αφαιρεσε φρεον,εκανε νεα συνδεσμολογια στον θερμοστατη.

Το μοτερ δουλευει τωρα πιο αθορυβα,οταν κοβει το θερμικο το λαμπακι σβηνει,η θερμοκρασιες ειναι σε εξαιρετικα επιπεδα δηλαδη -21 στην καταψυξη και +4 στην συντηρηση.

Ο θερμοστατης ειναι στο 3,με μεγαλη αγωνια σημερα το μεσημερι τραβηξα να δω εαν & ποσο παγο εχει πιασει η σωληνα,να τι ειδα:

Δεν υπαρχει παγος ουτε για δειγμα.Να αγορασω κανενα φυλαχτο-σκορδο να του βαλω;

Ελπιζω να κρατησει αυτο το ονειρο για μερικα χρονια ακομη...

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Pitsos NFP 2400 δεν δουλεύει η συντηρηση.
    από grphoto στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-23, 19:30
  2. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-17, 10:35
  3. Επισκευη eq ενος μεικτη
    από thelegr στο forum Υπόλοιπες Συσκευές Ήχου
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-12, 23:04
  4. Καμμενο το smooth στο PCB ενος MAXTOR DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133
    από The Professor στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12