Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 117

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Μελίσσια

Προεπιλογή Δεν γυρίζει ο κάδος σε πλυντήριο ρούχων wf1124xac 12 κιλών

Γεια σας. Στο πλυντήριο ρούχων samsung που έχω εδώ και 2,5 χρόνια εμφανίζεται το εξής πρόβλημα: μετά από λίγη ώρα λειτουργίας και ανεξάρτητα από πρόγραμμα ο κάδος προσπαθεί να γυρίσει αλλά σταματά σαν να φρενάρει και μετά από κάποιες προσπάθειες βγάζει μήνυμα λάθους. Στη συνέχεια ακόμα και από την αρχή να βάλεις το πρόγραμμα αρχίζει πάλι τα ίδια. Άλλαξα μοτέρ τον Μάιο αλλά κάνει τα ίδια. Μήπως κάποιος γνωρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο; Έχει πρόβλημα πλακέτας; Η πλακέτα του είναι προστατευμένη με σιλικόνη και φαίνεται καθαρή. Έχω εργαλεία επισκευής πλακετών και πιάνουν τα χέρια μου και ίσως θα μπορούσα να το φτιάξω αν κάποιος μου έλεγε τι φταίει! Έχω επιδιορθώσει πολλές πλακέτες και συσκευές κατά καιρούς με επιτυχία. Μήπως δεν φτιάχνεται η βλάβη και παλεύω τσάμπα; Πάντως είναι κρίμα να πεταχθεί πλυντήριο 2,5 ετών. Σας ευχαριστώ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Άκης
    Περιοχή
    Δράμα

Προεπιλογή

Τον/τους πυκνωτή/ες του μοτέρ τον έλεγξες;

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Μελίσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από akis2637 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τον/τους πυκνωτή/ες του μοτέρ τον έλεγξες;
    Είναι digital inverter και νομίζω ότι δεν έχει πυκνωτή χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Πάντως όταν αλλάχθηκε το μοτέρ δεν θυμάμαι να είδα πυκνωτή.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Άλλαξα μοτέρ τον Μάιο αλλά κάνει τα ίδια.
    Εννοείς ότι από τον Μάιο μέχρι σήμερα δούλεψε καλά (με το μοτέρ που άλλαξες ) αλλά το παλιό μοτέρ έχεις διαπιστώσει τι έχει πάθει? (και σε πόσο διάστημα χάλασε το 1ο μοτέρ?)

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Μελίσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοείς ότι από τον Μάιο μέχρι σήμερα δούλεψε καλά (με το μοτέρ που άλλαξες ) αλλά το παλιό μοτέρ έχεις διαπιστώσει τι έχει πάθει? (και σε πόσο διάστημα χάλασε το 1ο μοτέρ?)
    Η βλάβη εμφανίστηκε σε 1,5 χρόνο από την αγορά του πλυντηρίου με το παλιό μοτέρ. Επειδή συνέβαινε σπάνια δεν έδωσα σημασία. Στα 2,5 χρόνια όμως επιδεινώθηκε πολύ η κατάσταση και ήρθε η εταιρεία και άλλαξε μοτέρ χωρίς και αυτοί να είναι σίγουροι ότι είναι το μοτέρ. Το παλιό μοτέρ η εταιρεία είπε ότι δεν φαίνεται να έχει βλάβη και το πήρε πίσω. Και με το καινούργιο μοτέρ όμως εμφάνισε αμέσως την βλάβη. Σημειώνω ότι η βλάβη και με το παλιό και με το νέο μοτέρ γινόταν μόνο στον κύκλο πλυσίματος αλλά τώρα εμφανίζεται και στο ξέπλυμα ή στο spin.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρόνης
    Περιοχή
    Νίκαια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kostas1956 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η βλάβη εμφανίστηκε σε 1,5 χρόνο από την αγορά του πλυντηρίου με το παλιό μοτέρ. Επειδή συνέβαινε σπάνια δεν έδωσα σημασία. Στα 2,5 χρόνια όμως επιδεινώθηκε πολύ η κατάσταση και ήρθε η εταιρεία και άλλαξε μοτέρ χωρίς και αυτοί να είναι σίγουροι ότι είναι το μοτέρ. Το παλιό μοτέρ η εταιρεία είπε ότι δεν φαίνεται να έχει βλάβη και το πήρε πίσω. Και με το καινούργιο μοτέρ όμως εμφάνισε αμέσως την βλάβη. Σημειώνω ότι η βλάβη και με το παλιό και με το νέο μοτέρ γινόταν μόνο στον κύκλο πλυσίματος αλλά τώρα εμφανίζεται και στο ξέπλυμα ή στο spin.
    To πλυντήριο φαντάζομαι ότι είναι εκτός εγγύησης για να ασχολείσαι . Πολλές εταιρίες όμως δίνουν εγγύηση επισκευής κάνα εξάμηνο. Πόσο καιρό έγινε η επισκευή; Επειδή είναι πιθανό να έχεις θέμα με την πλακέτα και επειδή δεν είναι εύκολη βλάβη, δεν το ψάχνεις έτσι; Αν υπάρχει εγγύηση επισκευής δεν πρέπει να πληρώσεις απολύτως τίποτα αφού εμφανίστηκε η ίδια βλάβη

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σύμφωνος με τον από πάνω , δοκίμασες να κάνεις ένα τεστ με λιγότερο φορτίο? ή όσο προτείνει ο κατασκευαστής? πάλι τα ίδια έχουμε? δες αν θα σου ξαναβγάλει το σφάλμα.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Μελίσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σύμφωνος με τον από πάνω , δοκίμασες να κάνεις ένα τεστ με λιγότερο φορτίο? ή όσο προτείνει ο κατασκευαστής? πάλι τα ίδια έχουμε? δες αν θα σου ξαναβγάλει το σφάλμα.
    Έχω κάνει τα πάντα! Μείωση φορτίου, είδος και ζύγισμα ρούχων κλπ. Το πρόβλημα πάντα εμφανίζεται. Η εγγύηση καλύπτει αλλαγή μοτέρ και όχι αλλαγή πλακέτας, που είναι ασύμφορη άμα την πληρώσεις (180 Ε μόνο για πλακέτα), γιαυτό και μου έκαναν αλλαγή μοτέρ. Εξάλλου ακόμα και να αλλάξεις την πλακέτα δεν είναι σίγουρο ότι η καινούργια δεν θα εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα μιά που είδα από blogs στο εξωτερικό ότι αυτή η βλάβη εμφανίζεται συχνά σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου λέει ότι είναι κατασκευαστικό λάθος. Χθές προσπάθησα να διορθώσω την πλακέτα, που είναι σφραγισμένη και κολλημένη σε πλαστικό κουτί με σιλικόνη μάλλον, γεγονός που με δυσκόλεψε αρκετά. Έξυσα προσεκτικά μέρος της πλακέτας από την σιλικόνη (επώδυνη διαδικασία!). Μετά την τοποθέτησα στην θέση της χωρίς να βάλω το αποπάνω καπάκι γιατί έχω υποψιαστεί ότι είναι θέμα υπερθέρμανσης της πλακέτας. Έκανα 2 φουλ πλύσεις με ecobubble, βαμβακερά και κανονικό φορτίο και το πλυντήριο τελείωσε χωρίς πρόβλημα! Όταν όμως έβαλα το καπάκι πάλι εμφανίστηκε το πρόβλημα. Από παλιά έχω διαπιστώσει ότι το καπάκι του πλυντηρίου λόγω της πλακέτας ζεσταίνεται αρκετά. Το ίδιο συμβαίνει και με το μοτέρ. Θα το παρακολουθήσω και σε άλλες πλύσεις. Αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτά ας μου γράψει.

Προεπιλογή

Βάλε της ένα ανεμιστήρακι τότε. Όπως των υπολογιστών αλλά 230V

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Μελίσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipso Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βάλε της ένα ανεμιστήρακι τότε. Όπως των υπολογιστών αλλά 230V
    Πιό απλό μου φαίνεται να βγάλω το πλαστικό καπάκι της πλακέτας (όχι βέβαια του πλυντηρίου) γιατί δεν βλέπω να χρειάζεται κάπου αλλά θα το παρακολουθήσω να δω αν λειτουργεί.

Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Brandt] Πλυντήριο WM 61200, δεν γυρίζει ο κάδος
    από reili στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-15, 15:18
  2. [Pitsos] Δέν γυρίζει ο κάδος σε πλυντήριο PITSOS 7+
    από targa στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-15, 21:09
  3. [Candy] Δεν γυρίζει ο κάδος
    από LedZep στο forum Πλυντήριο