Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή Μετατροπή ψυγείου σε θάλαμο ζύμωσης

Ξεκινησα να ασχολούμε με την παραγωγή σπιτικής μπύρας, και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να φτιάξω ένα θάλαμο ζύμωσης.
    Στο ιντερνετ ύπαρχουν πατέντες, άπλα θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι εύκολο κάτι τέτοιο, δλδ να κρατήσω την θερμοκρασία του ψυγείου ανάμεσα στους 17-22 βαθμούς. Τι χρειάζεται και ποσο μπορει να κοστίσει.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκιδική

Προεπιλογή

Θέλεις ενα θερμοστατη. Ακόμα και οι απλοί για τα καλοριφέρ σου κάνουν για τετοια θερμοκρασία.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

Θερμοστάτη τύπου με πριζα? δλδ συνδεω το ψυγείο εκει πανω, και μετα αυτο στην πριζά? είναι τοσο απλό? μπορεις να μου στειλεις καποιο λινκ ? ευχαριστω πολυ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σε ακινητοποιημένο ψυγείο και από την σχετική εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος (χειμώνα ή καλοκαίρι ) από εμένα τίθεται θέμα στο ότι θα πρέπει να έχει 2 παράγοντες λειτουργίας , όπως το αν είναι καλοκαίρι και η θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο του ψυγείου (ακινητοποιημένο) θα είναι π.χ. και 25 ή 30 βαθμοί , εννοείται εδώ θα θέλουμε τον παράγοντα "ψύξη" (δηλαδή θέλουμε να δουλέψει ως ψυγείο για να κατεβάσει την θερμοκρασία από υποτίθεται 25 - 30 βαθμούς στους 17 ή 22 ) .
    Τον χειμώνα όμως η θερμοκρασία στον θάλαμο θα είναι λογικά και +10 , ανάλογα και που θα έχεις τοποθετήσει το ψυγείο ) . Και άρα εδώ θα χρειαστούμε τον άλλον παράγοντα που είναι η "θέρμανση " (για να ανεβάσει την θερμοκρασία από τους +10 στους 17 - 22 βαθμούς ) . Αλλά το ψυγείο από κατασκευής δεν έχει δυνατότητα θέρμανσης γιατί είναι φτιαγμένο μόνο για ψύξη. Με λίγα λόγια δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται αν το πάρουμε ως δεδομένο για πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες .

Στο ιντερνετ ύπαρχουν πατέντες, άπλα θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι εύκολο κάτι τέτοιο,
    Παρουσίασε μας μερικές από αυτές τις πατέντες για να μας βγουν και κάποιες ιδέες.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

http://www.beer-deli.gr/forum/index....pic,572.0.html

κατι τέτοιο εχω δει.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μάλιστα ! περίπου αυτά τα μειονεκτήματα της υλοποίησης που σκεφτόμουν συζητάνε και στο αντίστοιχο Link . δηλαδή.
    Την σωστή παρατήρηση κάποιου που λέει "θα ξεσκίσει το μοτέρ του ψυγείου" καθώς αυτό για τόσο ευαίσθητη και μικρή διαφορά θερμοκρασίας (17-22 βαθμούς) θα κάνει απότομες παύσεις και εκκινήσεις του μοτέρ . και που είναι ένα πρόβλημα και διορθώνεται όπως λένε με επιλογή μεγάλης διαφοράς εκκίνησης και παύσης του μοτέρ του ψυγείου. (σε αυτό το θέμα δεν συμφωνώ απόλυτα γιατί και η επιλογή μεγάλης διαφοράς απόκλισης εκκίνησης / παύσης πάλι δεν είναι αρκετό για να λειτουργεί το ψυγείο όσο γίνεται ομαλά γιατί αυτές οι θερμοκρασίες 17 - 22 περατώνονται άμεσα από το ψυγείο ).

Το προτιμότερο θα ήταν να γίνει αυτό με μεγαλύτερους χώρους θαλάμου σε σύγκριση με το κανονικό ψυγείο έτσι ώστε και να ομαλοποιηθούν οι αποκλίσεις σε απόκριση χρόνου όσο γίνεται καλύτερα για την λειτουργία του μοτέρ ).
    Επίσης αναφέρθηκε για το αντίστροφο (που αφορά θέρμανση και όχι ψύξη) ότι αρκεί και μια κοινή λάμπα πυρακτώσεως για να ανεβάσει την θερμοκρασία .
    Και ναι αυτό μπορεί να γίνει αλλά φαντάζομαι θα θελήσουμε 2 ανεξάρτητους ψηφιακούς θερμοστάτες .
    Ο μεν (1ος θερμοστάτης που θα είναι για την ψύξη του ψυγείου και συνδεδεμένο με το μοτέρ να ρυθμιστεί για π.χ. On = στους 22 βαθμούς (για ψύξη ) για να κατεβάσει την θερμοκρασία μέχρι π.χ. στους 20 ή 19 βαθμούς . (μόλις πάει 19 να κόψει το μοτέρ σε = Off ).
    Και ο δε άλλος επίσης ψηφιακός θερμοστάτης να ρυθμιστεί για On (και συνδεδεμένο με την λάμπα πυρακτώσεως ) από τους 17 και να κλείσει στους 19 σε off.
    Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το επιτυχές του παραπάνω αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να είμαι και λάθος . Ας πει και κάποιος άλλος

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

http://www.ebay.com/itm/Digital-Ther...item256cc41ca3

Επισης εχω βρει και κατι τετοιο, αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα πως δουλευει. δλδ πως περνει θερμοκρασια και λειτουργει.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Αυτό στο ebay που έβαλες, έχει μόνο μια έξοδο η οποία λειτουργεί ή μόνο για θέρμανση, ή μόνο για ψύξη.
    Χρειάζεσαι μΕ για σιγουριά στις παραμέτρους, ο οποίος θα φροντίζει να μην αναβοσβήνουν μοτέρ/λάμπες ακυρώνοντας το ένα το άλλο, καταναλώνοντας άσκοπα ενέργεια. Θα μπορεί φυσικά να έχει και ελάχιστο και μέγιστο χρόνο λειτουργίας για το μοτέρ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

μαλιστα! ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα με τα ρευματα δεν τα παω καλα, δεν εχω γνωσεις. οποτε για την χρηση που το θελω εγω τι προτινεται?

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Μετατροπή κασέτας σε CD
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-13, 15:43
  2. Μετατροπή οικιακού Ψυγείου
    από creature στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-13, 08:16
  3. Μοτέρ ψυγείου 220V~AC για μετατροπή σε 12V-24V-48V DC
    από Κυριακίδης στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3