Το μοτέρ δεν έχει μαγνήτες. Μόνο τα μαξιλάρια έχουν
Το μοτέρ δεν έχει μαγνήτες. Μόνο τα μαξιλάρια έχουν
.....τελικά πρόκειται για μοτέρ συνεχούς ρεύματος (DC)...
.....για να το δοκιμάσεις χρειάζεται να έχεις μια γέφυρα ανόρθωσης ώστε να του δώσεις 220 DC, στα κάρβουνα...
.....αν όμως μετράς 220 volt DC, (220 βολτ συνεχές ρεύμα), πάνω στα κάρβουνα (από την δική του τροφοδοσία) και το μοτέρ καπνίζει, έχει "καεί" ο ρότορας...
...για να καταλαβαίνουμε τι λέμε: συνδέεις κανονικά το μηχάνημα, δίνεις ρεύμα και μετράς πάνω στα κάρβουνα: αν έχεις 220 volt DC (220 βολτ συνεχές ρεύμα) εκεί έχεις πρόβλημα στο ρότορα >>>>>
.....βγάλε τον ρότορα ( αυτό που περιστρέφεται στα ρουλεμάν) και πήγαινε τον σε ένα εργαστήρι περιελίξεων, να σου το ελέγξουν...
.....υπάρχει ειδικό μηχανάκι που ελέγχει και "βλέπει" αν υπάρχουν βραχυκυκλωμένες σπείρες στον ρότορα...
Αν δεν έχεις το ρεύμα που λέμε παραπάνω φταίει το κύκλωμα του διακόπτη....
FILMAN (03-08-15)
ευχαριστω.θα ενημερωσω αν βγαλς ακρη
τελικα με το ζορι εχω 50βολτ στα ακρα τησ πλακετας που πανε στα καρβουνα
Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις κατευθείαν το μοτέρ παίρνοντας τα 230V από μια πρίζα, βάζοντας μια λάμπα 100 ... 150W σε σειρά, βάζοντας στη συνέχεια μια γέφυρα ανόρθωσης και πηγαίνοντας στη συνέχεια στο μοτέρ.
δεν εχω γεφυρα ανορθωσης
Δώσε μια καλή φωτογραφία εκεί που είναι οι ψύκτρες (πίσω από το ρουλεμανάκι) μου φαίνονται κατεστραμμένες πατικωμένες ) να δούμε και τι φαίνεται οπτικά στην περιέλιξη.
βασικα τισ εχω τριψει με γιαλοχαρτακι γιαυτο φαινονται ετσι
DSC_0662[1].jpgπαρατηρησα οτι εκει εχει ανοιξει μια τρυπουλα