Καλημερα...εχω ενα ψυγείο καταψύκτη της Πίτσος και μαλλον εχουν καεί τα λαμπάκια ένδειξης λειτουργίας ....
ξερει κανεις να μου δωσει πληροφορίες για τον τροπο αντικαταστάσεις?
ευχαριστω πολυ .
Μοντελο p1kcr4300v 2
Καλημερα...εχω ενα ψυγείο καταψύκτη της Πίτσος και μαλλον εχουν καεί τα λαμπάκια ένδειξης λειτουργίας ....
ξερει κανεις να μου δωσει πληροφορίες για τον τροπο αντικαταστάσεις?
ευχαριστω πολυ .
Μοντελο p1kcr4300v 2
Καταφερα και το έβγαλα το λαμπάκι .το ζήτημα ειναι οτι με ενα κατσαβίδι που εχω που δείχνει εαν ειναι Καμμένο το λαμπάκι ,μου δείχνει οτι ειναι οκ,
τι αλλο μπορει να ειναι?
και οι δυο ενδείξεις ειναι καμένες .![]()
δεν βλέπω τις φωτογραφίες ....ξαναπροσπάθησε σε παρακαλώ να τις βάλεις πάλι...διάλεξε το τρίτο από το τέλος εικονίδιο από πάνω...
Από την φωτο μπορώ να συμπεράνω ότι πρόκειται για επαγωγικά λαμπάκια στα 230 βολτ.
Αυτά με τον καιρό χάνουν την φωτεινότητά τους μέχρι που σβήνουν η/ καίγεται μια αντίσταση που έχουν στη σειρά (120 βολτ το επαγωγικό + αντίσταση για 230 βολτ).
Κανονικά γράφουν πάνω τους κάποια στοιχεία όπως η τάση (230 βολτ)....
Αν όχι μπορείς να μετρήσεις με ένα πολύμετρο στο AC (750 βολτ), πάνω στις δυο επαφές να δεις αν όντως έχεις τα 230 βολτ...την στιγμή βέβαια που πρέπει τα λαμπάκια να είναι αναμμένα...
το πιο απλό: βγάζεις τα λαμπάκια (αφαιρείς τους ακροδέκτες και τα πιέζεις προς τα έξω) , αγοράζεις δυο ίδια από ένα κατάστημα που πουλάει ηλεκτρολογικό η/ ηλεκτρονικό υλικό....δεν είναι ακριβά, και βάζεις τα καινούρια...
Δυο λαμπάκια στα 230 βολτ..
Πρόσεξε το ρεύμα σκοτώνει!! ΔΕΝ ακουμπάμε ΠΟΤΕ επαφή που έχει ρεύμα!!!
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές...πιστεύεις οτι θα βρω τα ίδια σε καταστημα εκτος της Πίτσος ?στο ον λαιν καταστημα της Πίτσος τα δίνουν οκτώ ευρω το ενα..
Να σε ρωτήσω κατι αλλο.οπως βλεπω το λαμπάκι ,το βγάζω απο την βάση του και μετα αυτο ανοίγει και αλλάζω μεσα με κάποιο τροπο το λαμπάκι η βρίσκω μαζι με το στέλεχος ανταλακτικο?