Ψάξε στο youtube για τεχνική κολλησεων.
Σε πρωτη φαση να επισκευασεις την κολληση που εχει μαυρισει. Ισως να μη χρειαστει τιποτε αλλο. Καθαρισε καλα το σημειο και ξανακολλα το ποδαρακι. αν δεις και δεν πιανει καλα η κολληση και χρειαζεσαι μεγαλυτερη επιφανεια , ξυσε προσεκτικα με κατι αιχμηρο τον χαλκοδιαδρομο (το γυαλιστερο πρασινο) ,και απο κατω θα εμφανιστει ο χαλκος.
Ευχαριστω για την απαντηση.Αν καταλαβα καλα καθαριζω τη "Μαυρη" επαφη (με ψιλο γυαλοχαρτο κατι αλλο?) και μετα το κολλαω.Στα tutorials που ειδα ακουμπαω το κολλητηρι οχι πανω στην πλακετα(αφου ειναι πλαστικη και θ α λειωσει)αλλα στο καλαι 1 εκ πανω απο το σημειο ωστε να σταξει , σωστα?Πιο πριν το βουταω καπου (κατι πηρε το ματι μου).
Οσο για το δευτερο σκελος οταν λες χαλκοδιαδρομο εννοεις τη σκουρα γραμμη του κυκλωματο ςπου ειναι πανω στην πλακετα η κατι αλλο?Πως το ξυνω , με κατσαβιδι?δε θα σπασει το πλαστικο?
Συγγνωμη για τις ερωτησεις αλλα οπως προειπα ειμαι ασχετος...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη cult : 13-10-14 στις 15:24
Οχι, λάθος. Ακουπάς τη μύτη τοθ κολλητηριού ταυτόχρονα στο χαλκοδιάδρομο της πλακέτας και στον ακροδέκτη του ρξαρτήματος, περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα να ζεσταθούν και μετά ακουμπάς την κόλληση πάλι και στα δύο, από την απέναντι μεριά, για να λιώσει ενόσω το κολλητήρι ακουμπάει. Μόλις πάρει αρκετή κόλληση, απομακρύνεις πρώτα την κόλληση και μετά αμέσως το κολλητήρι.
Για διόρθωση προϋπάρχουσας κακής κόλλησης, βοηθάει πολύ αν έχεις πασαλείψει την κακή κόλληση με μικρή ποσότητα σολντερίνης (επίσης λέγεται και πάστα κόλλησης).
Google is your friend!
http://electronicslab.eu/el/arxes-il...%B7%CF%82.html
http://www.eng.ucy.ac.cy/ece203/Note...ng%20Guide.pdf
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nyannaco : 13-10-14 στις 16:02
windmill82 (13-10-14)
Λοιπον ξεθαψα το κολλητηρι και τα παρελκομενα.
Ειναι τα κατωθι.
στη γωνια αριστερα στη φωτο εχω βαλει μια παλια καρτα γραφικων.Λεω να ξεκινησω εκει τα τεστ αρχικα τουλαχιστον.
Καποιες αποριες.
Αν καταλαβα καλα ακουμπαω το κολλητηρι ακριβως στο σημειο που στη φωτο ειναι μαυρο σωστα?To αφηνω 2-3 δευτ/τα και απο την αναποδη βαζω το καλαι,περιμενω παλι 2-3 δευτ/τα αφαιρω το καλαι και μετα το κολλητηρι.
Ερωτησεις
Πως τριβω τελικα την επαφη?Η μυτη που εχει πανω το κολλητηρι ειναι οκ(απο οτι βλεπω ειναι η πιο ψιλη).Απο τα δυο συρματα που εχω (ενα ψιλο και ενα χοντρο ) να υποθεσω οτι βαζω το ψιλο?Και τελικα βουταω στο υγρο (τι ακριβως ειναι)? το καλαι πριν κολλησω η οχι?
επειδη δε βλεπω να το χω θα κοιταξω να βρω καποιον πιο ειδικο (αν και το χω παρει πατριωτικα γιατι μου φαινεται ευκολο σαν διαδικασια).
Μην τυχον και το ακουμπησεις πουθςνα αυτο το πραμα..
Θα τα καψεις ολα(καρτα γραφικων ,πλακετα,τον διακοπτη του απορροφητηρα).Δεν θα μεινει τιποτα.
Καλυτερα δωσε 5-10 ευρω και παρε ενα απλο κολλητηρι να σου μεινει και για αλλες δουλειες.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ειναι πολυ ευκολο αρκει καποιος να σου το δειξει.(εισαι και μακρυα στην Κρητη ρε γμτ...) Το κολλητηρι που εχεις ειναι πολυ μεγαλο σε ισχυ και υπαρχει περιπτωση να κανεις παραπανω ζημια...
Στην καρτα γραφικων δεν μπορεις να δοκιμασεις τιποτε γιατι η μυτη του θηριου που εχεις ειναι τριπλασια απο τα περισσοτερα εξαρτηματα.
Παρε λιγη ποσοτητα απο το την σολδερινη (αυτο που μοιαζει με γρασσο) στην μυτουλα ενος κατσαβιδιου και απλωσε την στην μαυρη επιφανεια , εκει που εχει σπασει η κολληση. Ακουμπησε το κολλητηρι σου και θα δεις οτι αμεσως το καλαι που εχει μεινει εκει θα γινει υγρο. Εκει θα προσθεσεις ακομα λιγο καλαι απο αυτο που εχεις και απομακρυνε το κολλητηρι. Επειτα καθαρισε την κολληση με οινοπνευμα και πανι.
Το προβλημα ειναι οτι το κολλητηρι σου ειναι μεγαλο οποτε δεν πρεπει να μεινει πολυ ωρα επανω στην κολληση ... Αν εχεις αμφιβολιες για το αν μπορεις να το επισκευασεις φωναξε καποιον τεχνικο.