Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19

Θέμα: samsung 940NW

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alextsanai Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπέρα άλλαξα τους πυκνωτές και πήγα να το δοκιμάσω αλλα μου έβγαλε κάτι καπνούς και απλά αναβόσβηνε το λαμπάκι του power το άνοιξα πάλι και είχε κάτι υγρά από πυκνωτές καθώς και οι πυκνωτές οι καινούριοι είχαν φούσκωση τη γίνεται τώρα?πάω να αγοράσω αν είναι πάλι τους πυκνωτές και περιμένω μέχρι να πάρω κάποια απάντηση
    Τους έβαλες ανάποδα τους πυκνωτές. Λάθος πολικότητα.... Το - στη μεριά του άσπρου...

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Thansavv για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (23-09-14)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλεξανδρος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

να λέμε την αλήθεια το έπαιξα λίγο κορόνα γράμματα...πάω να πάρω άλλους και σου γράφω τα καινούρια αποτελέσματα και σε ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση σου και για την βοήθεια σου να είσαι καλά

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σωστά σου έγραψε ο Θανάσης (Thansavv).
    Μόνο o C204 (αν διακρίνω καλά), έχει τοποθετηθεί σωστά.
    Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια προβληματική λάμπα ή ακόμα και στο κύκλωμα του inverter.
    Κάνε την αλλαγή των πυκνωτών σωστά (και προσεκτικά) και γράψε αν θέλεις τα όποια αποτελέσματα .

Παρεμπιπτόντως να σε ενημερώσω ότι σε κάποια σημεία στο κύκλωμα του τροφοδοτικού, υπάρχουν επικίνδυνες τάσεις, οπότε χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή, γνώση και εμπειρία για να είναι ασφαλής η όποια εργασία πάνω στο κύκλωμα αυτό (και όχι μόνο).
    Το κορώνα γράμματα δεν είναι και το καλύτερο <<παιχνίδι>> σε ότι έχει σχέση με ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά κυκλώματα, ούτε βέβαια και με το ηλεκτρικό ρεύμα.
    Το αντίθετο θα έλεγα, είναι ότι χειρότερο. Ακολουθώντας την ''τεχνική μέθοδο'' του κορώνα γράμματα, εκτός του ότι μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ζημιά στο κύκλωμα ( ή ακόμα ζημιά και σε άλλα, παραπέρα κυκλώματα της συσκευής), υπάρχουν και πολύ σοβαρότεροι κίνδυνοι, π.χ. ατυχήματος κ.λ.π..

Φιλικά πάντα .

Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Αλέξανδρε και από την πρώτη φωτογραφία πριν την αλλαγή των πυκνωτών, θα μπορούσες να δεις πως μπαίνουν οι πυκνωτές (χωρίς κέρμα).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλεξανδρος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

θα είμαι και εγώ μελλοντικός ηλεκτρονικός μόλις πέρασα στα ΤΕΙ ξέρω κάποια πράγματα γιατί μέχρι στιγμής ασχολούμαι με αυτά από hobby και ενδιαφέρον.. άλλαξα σωστά τους πυκνωτές αυτή την φορα το ίδιο πρόβλημα συνεχίστηκε επίσης έκανα αυτό που μου είπε ο Θανάσης με τις λάμπες και όταν σύνδεσα μονο τις πάνω έκανε ακριβώς το ίδιο όταν σύνδεσα τις κάτω όμως και άνοιξα την οθόνη παρατήρησα ότι η εικόνα είχε πολύ ελάχιστο φωτισμό δηλ φαινόταν μαύρο από μακριά αλλα διέκρινες πάλι την επιφάνεια εργασία και μετά από 2 δευτερα σκοτείνιαζε λίγο παραπάνω στο ίδιο σημείο που ήταν πάντα αυτά ήταν τα αποτελέσματα τώρα εγώ δεν έχω ιδέα τη άλλο να κάνω εκτος αν φταίει ο inverter και να τον παραγγείλω από ebay και να το αντικαταστήσω..

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Το inverter ειναι πανω στο τροφοδοτικο και δεν ειναι ανεξαρτητο οπως στα λαπτοπ η στις τηλεορασεις. Ξεκολλησε το ενα ποδαρακι απο τις αντιστασεις και μετρησετες να δεις τι τιμη δινουν και ποσο ταιριαζει με τον χρωματικο τους κωδικα. Επισης ελεγξε και τις μεγαλες διοδους αν ειναι οκ.Επισης περνα ξανα της κολλησεις κατω απο τον μετασχηματιστη και απο τα μπλε πυκνωτακια αλλα και εκει που ειναι οι ακροδεκτες για τις λαμπες μηπως εχεις ψυχρες κολλησεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ioannislab : 23-09-14 στις 18:16

Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alextsanai Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα είμαι και εγώ μελλοντικός ηλεκτρονικός μόλις πέρασα στα ΤΕΙ ξέρω κάποια πράγματα γιατί μέχρι στιγμής ασχολούμαι με αυτά από hobby και ενδιαφέρον.. άλλαξα σωστά τους πυκνωτές αυτή την φορα το ίδιο πρόβλημα συνεχίστηκε επίσης έκανα αυτό που μου είπε ο Θανάσης με τις λάμπες και όταν σύνδεσα μονο τις πάνω έκανε ακριβώς το ίδιο όταν σύνδεσα τις κάτω όμως και άνοιξα την οθόνη παρατήρησα ότι η εικόνα είχε πολύ ελάχιστο φωτισμό δηλ φαινόταν μαύρο από μακριά αλλα διέκρινες πάλι την επιφάνεια εργασία και μετά από 2 δευτερα σκοτείνιαζε λίγο παραπάνω στο ίδιο σημείο που ήταν πάντα αυτά ήταν τα αποτελέσματα τώρα εγώ δεν έχω ιδέα τη άλλο να κάνω εκτος αν φταίει ο inverter και να τον παραγγείλω από ebay και να το αντικαταστήσω..
    Γεια σου Αλέξανδρε και συχγαρητήρια για την εισαγωγή σου στα ΤΕΙ. Καλές σπουδές και καλή πρόοδο.
    Αν μπορείς μέτρησε την αντίσταση με ωμόμετρο στα δύο κόκκινα ποδάρια, και την αντίσταση στα δυο κίτρινα (του μετσχηματιστή). Αυτά χωρίς να είναι στο ρεύμα το μόνιτορ. Και γράψε τι βρήκες.

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βγάλε αν θες μια φωτο του τροφοδοτικου σου απο την κατω μερια να δουμε μαυριλες στα mosfets και αν εχει και γυρω απο τον μετασχηματιστη.

Τσεκάρισε και το εξάρτημα στην διάτρητη ψύκτρα και επίσης μικρούς πυκνωτές και διόδους γύρω από αυτό.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 24-09-14 στις 18:46

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλεξανδρος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

το πολύμετρο μου μου δείχνει αρλούμπες το πήρα 5 euro για αυτό πάω να πάρω ένα τις προκοπης αύριο και θα σας ενημερώσω αύριο μέχρι στιγμής έχω περάσει απλά κάποιες κόλλησης από την αρχή

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας