Επίσης δεν βρίσκω το μοντέλο του ψυγείου. Υπήρχε σε μια ταμπέλα στο εσωτερικό του ψυγείου άλλα από τα χρόνια έσβησε.
Είναι σαν τα παρακάτω..
http://www.troc.com/en/produit-70911...e-freezer-.htm
http://elektro.hyperinzerce.cz/ledni...bidka-liberec/
Για τέτοια ψυγεία όπως στο #12 οι θερμοστάτες είναι εκεί που βλέπεις τις μαύρες κουκκίδες ρυθμίσεων (κατάψυξη/συντήρηση αντίστοιχα) τέτοιο ψυγείο περίπου έχω και εγώ. δεν έχουν πλακέτες αυτά (έχουν μόνο για λαμπάκια ενδεικτικά) . Θα πρέπει να ανοίξει το επάνω καπάκι (έχει από πίσω από το ψυγείο βίδες ή από μπροστά/κάτω στο καντράν και πάνω από την πόρτα ) για να φτάσει στους θερμοστάτες .
Θα δεις εκείνον τον θερμοστάτη που είναι με την κουκκίδα (ρύθμισης θερμοκρασίας ) συντηρήσεως.
3-bc23d58fb8.jpgαυτες εδω ειναι οι συνδεσμολογιες ρελε με πυπνωτη εκινησης και με πικνωτη λειτουργιας..εσενα ειναι το δευτερο σχεδιο στην μεση!!
Κυριακίδης (22-05-13)
Λοιπόν ανεβάζω τις φωτογραφίες του καμένου ρελε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι συζητάμε. Η τρύπα που φαίνεται στην μέση έγινε από το βραχυκύκλωμα αφού είχε τρυπήσει το πλαστικό δοχείο πάνω από το μοτερ και έπεσαν νερά πάνω του.
Τις καλωδιώσεις τις είχα γράψει σε ένα χαρτί για να μην τις ξεχάσω όπως επίσης κόλλησα και χαρτάκια πάνω στο καμένο ρελε για να τα θυμάμαι. Το εσ. που λέω είναι τα καλώδια που έρχονται από την μπρίζα και τα εξ. είναι τα καλώδια που φεύγουν μετά το ρελε. Νομίζω ότι τις έκανα σωστά.
Αυτό το θερμικό ασφαλείας που λέτε ότι συνδέετε με το ρελε που είναι??Δεν βρίσκω κάτι τέτοιο.
Υ.Γ Αν υπάρχει ανάγκη να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες να μου πείτε να ξέρω που να εστιάσω.
DSC_0073.jpgDSC_0074.jpgDSC_0075.jpg
Ηλία , τα πράγματα είναι απλά ... (πολύ το τυραννάμε το θέμα)
1) Κλείσε τον θερμοστάτη εντελώς της κατάψυξης ... (και αυτό για να μην σε μπερδεύει πιο μοτέρ δουλεύει ή όχι , που στο παρελθόν άκουσα κάποιους να λένε το ψυγείο μου "δουλεύει συνέχεια" ) . Απλά όταν ξεκινούσε το ένα μοτέρ / και έκλεινε .. λειτουργούσε το άλλο. και τους έβγαινε το λανθασμένο "συμπέρασμα δουλεύει συνέχεια".
2) Βάλε ΟΝ μόνο το μοτέρ της συντήρησης .. (τώρα είσαι σίγουρος ότι ακούς το μοτέρ ΜΟΝΟ της συντήρησης) μετά από λίγο κλείσε τον θερμοστάτη της συντήρησης στο ( 0 ) . Αν σταματήσει ... μην μασάς ... είναι ο θερμοστάτης