Βαλε την θερμοκρασια στο μηδεν (βρηση) να δεις αν δουλευει.
Βαλε την θερμοκρασια στο μηδεν (βρηση) να δεις αν δουλευει.
limas (23-03-13)
Για να προσθέσεις φωτογραφίες δες το παρακάτω
για φωτό.JPG
limas (23-03-13)
Καλημέρα. Ανέβασα κάποιες φωτογραφίες στο photobucket. Ορίστε το λινκ: http://s1083.photobucket.com/user/mi...F%20320?page=1
ελπίζω να δουλεύει.
Οπως βλέπετε, λείπει από την πρόσοψη του πλυντηρίου ένας διακόπτης. Αυτός είναι μαζί με τον εγκέφαλο, την πλακετα, που φαίνεται σε άλλη φωτογραφία.
Αν έχετε απορίες, εδω είμαστε.
Σας ευχαριστω πάντως για το ενδιαφέρον.
Μελέτη το πάν..
Περίανδρος
Μετα που θα σταματησει να δουλευει το βαζεις στην αντληση
και βλεπεις αν βγαζει τα νερα.
Αν δουλευει και βγαζει τα νερα το πιο πιθανο ειναι
να μην δουλευει το μοτερ.
Με μια σειρά ....Ειδικότερα, όταν επιλέξεις κάποιο πρόγραμμα πλύσης, ενω αρχικά ξεκινά και βάζει νερό στη συνέχεια σταματά και δεν συνεχίζει παρακάτω
1ον ξεκινάει βάζοντας νερό ...
2ον στην διάρκεια που βάζει νερό (και μέχρι να γεμίσει και να σταματήσει η βαλβίδα) γυρίζει το μοτέρ?
3ον Λες ... στη συνέχεια σταματά και δεν συνεχίζει παρακάτω ... μετά από πόσο περίπου χρόνο?
4ον Αφού σταματήσει και δείχνει σαν "νεκρό" παρατηρείς κάποιον έστω ελάχιστο θόρυβο? π.χ. που μπορεί να είναι η αντίσταση βρασμού του νερού (μόλις διακρίνεται ο ήχος βρασμού μετά από λίγο). ή το μούγκρισμα που κάνει το μοτεράκι του εγκεφάλου (και αυτό μόλις που ακούγεται).
5ον Εαν δεν ακούς θόρυβο της βράσης του νερού ... (μετά στο σημείο που λες ότι νεκρώνει) δες αν συμβαίνει κάτι με την αντίσταση βρασμού του νερού. μήπως κόπηκε κάποιο καλώδιο ή αν δέχεται ρεύμα κτλ.
Στα πορτοκαλί καλωδιάκια υπάρχουν δυο θηλυκές υποδοχές σε κάθε ένα. Πώς θα μετρήσω αν έρχεται ρεύμα;
DSCF0576.jpg
Η γείωση που είναι; Όπως είπαμε σε προηγούμενο πόστ, εδώ έρχονται τα 220 βολτ. Και αναλόγως νομίζω ότι δίνει την εντολή να μπεί το νερό.
Ακριβώς πίσω από το μαύρο εξάρτημα κατω και δεξιά από το χέρι μου με τις δύο υποδοχές, έρχεται το σωληνάκι του νερού.
Μελέτη το πάν..
Περίανδρος
Φίλε Μιχάλη εσύ δεν το έγραψες αυτό στο πρώτο ποστ? ενω αρχικά ξεκινά και βάζει νερό στη συνέχεια σταματά και δεν συνεχίζει παρακάτω.
Άρα δεν έχει πρόβλημα η βαλβίδα σου. Εκτός αν εννοείς ότι σταματά η βαλβίδα πριν να γεμίσει πλήρως με νερό ο κάδος στο ύψος που πρέπει.
Πάντως αν επιμένεις βάλε τα βύσματα στην βαλβίδα και λίγο πιο έξω ... και στο κενό που θα υπάρχει στις γυμνές επαφές της βαλβίδας μετράς με πολύμετρο στην κλίμακα AC στα 700 βολτ και ελέγχεις την τάση .
Αλλά επαναλαμβάνω δεν υπάρχει λόγος να μετρήσεις κάτι εκεί πέρα γιατί και μόνο που την ακούς στην λειτουργία της (όταν παίρνει νερό) ... αυτονόητο είναι ότι και η βαλβίδα (πηνίο) είναι καλή ... αλλά και η Τάση είναι πλήρης και σωστή.
Δεν έχει γείωση η βαλβίδα
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι εγώ το έγραψα. Τώρα που έβαλα τον εγκέφαλο πίσω στη θέση του με τα καλώδια συνδεδεμένα, ενώ ξεκινά το πρόγραμμα δεν βάζει νερό. Πριν έβαζε. Και λέω μήπως τα βάζω ανάποδα τα καλωδιάκια. Πάντως τώρα με την επιλογή θερμοκρασίας νερού στο κρύο φαίνεται να δουλεύει. Θα το τεστάρω πιο καλά και λεπτομερώς αύριο και θα ποστάρω.
Τα πορτοκαλι καλώδια να τα μετρήσω μεταξύ τους; Η να βρώ μια γείωση και να βάλω τον ένα ακροδέκτη στο πορτοκαλι καλώδιο και τον άλλο ακροδέκτη στη γείωση;
Μελέτη το πάν..
Περίανδρος
τώρα μπορεί να έβαλες το κουμπί του προγράμματος σε λάθος θέση (π.χ. ανάποδα) ή να ταλαιπώρησες τα καλώδια που καταλήγουν στην βαλβίδα και κόπηκαν κάπου . Δεν μπαίνουν ανάποδα αυτά τα καλώδια δουλεύουν όπως και να έχει.Τώρα που έβαλα τον εγκέφαλο πίσω στη θέση του με τα καλώδια συνδεδεμένα, ενώ ξεκινά το πρόγραμμα δεν βάζει νερό.
Δουλεύει τώρα γιατί με την επιλογή θερμοκρασίας στα κρύα (0 βαθμούς) δίνεις "ώθηση" στο πρόγραμμα να συνεχίσει . Άρα και από αυτό το πράγμα μας δείχνει ότι όταν το έχεις σε επιλογή κάποιον βαθμών (π.χ. 40 - 60 - 90 βαθμούς) .. θα πρέπει πρώτα να ζεστάνει η αντίσταση βρασμού του νερού . και μόλις το νερό ζεσταθεί θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα. Όπως όταν το βάζεις στην θέση (0) .Πάντως τώρα με την επιλογή θερμοκρασίας νερού στο κρύο φαίνεται να δουλεύει.
Επομένως πρέπει να ελέγξεις την αντίσταση βρασμού.
Δεν έχει νόημα. Γιατί ανέφερες ότι δούλευε η βαλβίδα.Τα πορτοκαλι καλώδια να τα μετρήσω μεταξύ τους; Η να βρώ μια γείωση και να βάλω τον ένα ακροδέκτη στο πορτοκαλι καλώδιο και τον άλλο ακροδέκτη στη γείωση;
Πάντως μέχρι στιγμής 99% όλα δείχνουν ότι μάλλον έχεις πρόβλημα στο ότι μετά και αφού γεμίσει το πλυντήριο σου με νερό .
Προσπαθεί ΠΡΩΤΑ να ζεσταθεί το νερό ... και αφού ζεσταθεί το νερό (που προς το παρόν ΔΕΝ ζεσταίνει) .. σε καμιά περίπτωση δεν θα προχωρήσει το πρόγραμμα προς το τέλος του.
limas (24-03-13)
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Που βρίσκεται αυτή η αντίσταση βρασμού του νερού συνήθως; Πώς είναι περίπου στην όψη;
Μελέτη το πάν..
Περίανδρος