καλημερα
θα τα κοιταξω το απογευμα και θα ενημερωσω για το τι βρηκα
ευχαριστω
καλημερα
θα τα κοιταξω το απογευμα και θα ενημερωσω για το τι βρηκα
ευχαριστω
καλησπερα ξερω οτι σας εχω ζαλισει με την tv οποτε αν θελετε δινεται μια ακομη βοηθεια
εκανα ελενχο σε ολα τα υλικα γυρω απο μ/τ και τρανζιστορ υψηλης αλλα δεν βρηκα κατι χαλασμενο μετρησα ολους τους πυκνωτες βγαζοντας του απο επανω την αφησα να παιξει για λιγο και εκαψε παλι το ενα τρανζιστορ υψηλης q6804 και την αντισταση r6895 δεν προλαβα να κανω ελενχο στις τασης που μου ειπες την αφησα να την τεσταρο να δω αν αντεξουν τα τρανζιστορ τα οποια ομως ανεβαζουν υψηλη θερμοκρασια δεν μπορεις να κρατησης το χερι σου επανω στη ψυκτρα
τι μου διαφευγει ;sony 6.png
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη p270 : 27-10-11 στις 23:18
μαλον θελει το γνησιο -επεσες σε μαιμου τρανζιστορ.ετσι κανουν δουλευουν λιγο ζεματανε και μετα παπαλα.την εχω πατησει με bu808 σε blueskyαλλαξα 5 ωσπου ο μαγαζατορας να πειστει οτι τα τρανζιστορ ηταν κινεζικα.τελικα εβαλα απο αλλο σασι κα ιδουλευει 3 χρονια τωρα.καταλαβες συνονοματε;;καλη επιτυχια!!!!
alex504 (28-10-11)
ναι αλλα εχει δυο γιατι καει το ενα μονο τα εχω αλλαξει και τα δυο και η αντισταση που καιγεται δεν βλεπω να εχει καποια σχεση με τα τρανζιστορ μηπως παιζει κατι αλλο ετσι ειχε φαει και το ενα το μαμα το ιδιο ακριβως οπως και τωρα ,και κατι ακομα μετα την αλλαγη αν δεις στην δωτο εχζει ανοιξη η οθονη στα ακρα εχει ξεχειλωσει δηλαδη μηπως τελικα κατι δεν παει καλα με τον μ/τ υψηλης γιατι η αντισταση που καηκε φερνει τα 135v στον μ/τ υψηλης
το τρανζιστορ αυτο ανηκει στο τμημα του καθετου και μαλλον για αυτο σου ανοιξε την εικονα.απο την αλλη οι sony θελουν τα γνησια να λειτουργησουν σωστα,προσεξε καποιο πυκνωτη εκει κοντα μηπως θελει αλλαγη.ο υψηλης λιγο απιθανο να σου καιει το τρανζιστορ-οπως σου ειπε και ο αλεξ προσεξε τη θερμοκρασια που αναπτυσεται στο τρανζιστορ.ποση ταση εχεις στο συλλεκτη του;;
επισης ελεγξε IC6654 KA78R05 5V regulator on D PCB και το πρωτο τρανζιστορ που
πειραξες Q8603 (2SC5480) ευθυνεται για το ανοιγμα της οθονης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη takisegio : 28-10-11 στις 19:12
θα βαλω το ενα γνησιο που μου εχει μεινη στην θεση του καμμενου θα αγορασω και ολους τους πυκνωτες αν και τους εχω μετρηση αλλα μπορει και να εμφανιζουν προβλημα εν λειτουργεια και θα μετρησω την ταση στον συλλεκτη και θα σας ξαναπω τι παιζει απο θερμοκρασια εχτες το χερι μετα απο καποια λεπτα δεν μπορουσες να το αφησεις επανω .
αυτες οι δυο αντιστασεις ομως γιατι τις καει εχουν σχεσει με το προβλημα ;
σορρυ για τις πολλες ερωτησης και ευχαριστω και παλι για την βοηθεια
λοιπον αλλαξα το καμμενο τρανζιστορ υψηλης με ενα γνησιο που ειχα και η θερμοκρασια εχει ερθει στα κανονικα επιπεδα και η εικονα μαζευτικε και εχει στα κανονικα ορια αλλα εχει μηνει μια πρασινηλα δεν ξερω που να κοιταξω γιαυτο περιμενω καποια βοηθεια για αυτο αυριο θα αγορασω και το αλλο υψηλης για να ειναι και τα δυο γνησια
για την πρασινιλα κοιτα το πλακετακι της οθονης
Είναι πρασινίλα σε ολόκληρο το ραστερ ή στις γωνίες;
καλημερα
σε ολοκληρο δεν εναι εντονη σαν να εχει κοψει για καποιο λογο ενα πυροβολο αλλα υπαρχει