Καλησπερα εχω μια GRUNDIG P 37-071.
Στην ταση +C μετραω 20V ενω θα επρεπε να μετραω 125V. Ξερει καποιος τι φταιει?
Η διοδος D543 μετραει σωστα και ο πυκνωτης C543 εχει αλλαχτει και η R543 μετραει σωστα.
![]()
Καλησπερα εχω μια GRUNDIG P 37-071.
Στην ταση +C μετραω 20V ενω θα επρεπε να μετραω 125V. Ξερει καποιος τι φταιει?
Η διοδος D543 μετραει σωστα και ο πυκνωτης C543 εχει αλλαχτει και η R543 μετραει σωστα.
![]()
Μήπως λαμβάνεις λάθως την μέτρηση με το πολύμετρό σου. Μήπως μετράς περίπου 200V και όχι 20V. Μήπως μετράς την D+ ?
οχι κανονικα μετραω. λεω να αντικαταστησω τη διοδο μηπως εχει διαρροη και δεν μπορει να κανει ανορθωση
Ναι άλλαξε την και μένα πρόβλημα ανόρθωσης μου φαίνετε.
δεν έχεις υψηλή γι'αυτό είναι χαμηλή η τάση
Τι μπορω να κανω γι'αυτο?
Οταν αυξησω την φωτεινοτητα απο τον ποτενσιομετρο που βρισκεται πανω στον Μ/Υ σβηνει η TV και παει στην αναμονη.
Πρεπει να εχω αυξημενη υψηλη ταση γι'αυτο οταν ανοιγω την φωτεινοτητα σβηνει η TV για προστασια.
Ολες οι συνεχεις τασεις ειναι σωστες μονο η +C που επρεπε να ειναι 125v ειναι 20v
Ψυχρή στο πιν του Μ/Τ, διαρροή στη συνέχεια του κυκλώματος. Κάνε και μια μέτρηση χωρίς φωτεινότητα μήπως ανεβαίνει??
BILLYSBOY (22-06-11)
BILLYSBOY (22-06-11)
Από την στιγμή που σου έχει εικόνα υψηλή υπάρχει, η τάση αυτή τροφοδοτεί τις καθόδους από την crt και πρέπει να είναι περίπου 200V και όχι 125,
αν όλες οι άλλες τάσεις βγαίνουν κανονικά και αυτή είναι 20V, πράγμα δύσκολο διότι η εικόνα θα ήταν λεύκη και με γραμμές επιστροφής,
και επιπλέον έχεις μετρήσει τα τρία υλικά (ασφαλειοαντίσταση,δίοδος,πυκνωτής) τότε το μόνο που μένει είναι να μην κάνει επαφή το συγκεκριμένο τύλιγμα του μ/σ υψηλής.
BILLYSBOY (22-06-11)