Σελίδα 7 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 112
    Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Ακολουθωντας το θεμα του φιλου fra και καθως αρχισε να γυριζει η συζητηση προς τις κεραιες, να δειξω εδω μια φωτο με τις επιλογες που εχει το δικο μου ραδιοφωνο οσον αφορα το θεμα της ληψης.

Δωστε τα φωτα σας σε οτι βλεπετε εδω.Το Sperrkreis ειναι ενα πηνειο με μεταβλητο πυρηνα φερριτη που μεταφραζεται στα Αγγλικα ως "antiresonator circuit" και το μονο σχετικο που βρηκα ηταν ενα σχολιο στο wikipedia, δωστε και εδω λιγο φως.
    "The principal of antiresonance is used in wave traps, which are sometimes inserted in series with antennas of radio receivers to block the flow of alternating current at the frequency of an interfering station, while allowing other frequencies to pass"
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Κανεις δεν εχει ιδεα βρε παιδια; Yet! σφυρα εσυ καμια μεταφραση τουλαχιστο που το κατεχεις...
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη edgar
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    *
    Περιοχή
    *

Προεπιλογή

αν θες παντως μεταφραση του αγγλικου μπορω να σε βοηθησω
    " η αρχη της αντι-αντηχησης χρησιμοποιειται στις παγιδες κυματων , οι οποιες καμια φορα συνδεονται σε σειρα με κεραιες η δεκτες ραδιοφωνου για να μπλοκαρουν την ροη του εναλλασσομενου ρευματος στη συχνοτητα ενος παρεμβαλλομενου σταθμου , αφηνοντας τις υπολοιπες συχνοτητες να περασουν"

ελπιζω να βοηθησα καπως. γερμανικα δεν ξερω.

α επισης , επισης καλη επιτυχια με το εγχειρημα

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Δημητρη ευχαριστω.Αγγλικα κατεχω και γω, το προβλημα ειναι στα γερμανικα

Το avatar του χρήστη yet!
    Νέο Μέλος
    Περιοχή
    Γερμανια

Προεπιλογή

Λοιπον μολις ειδα το Θεμα... Διαβασε... Stellung I UKW aussen dipol dient als Antenne für alle wellen bereiche... ΣΗμαινει.. Θεση Ι FM εξωτερικο Διπολο χρησιμοποιηται σαν Κεραια για ολα τα Κυματα... Stellung IΙ UKW aussen dipol und antenne getrennt... ΣΗμαινει..Θεση ΙΙ FM εξωτερικο Διπολο και Αντεννα Ξεχωριστα... Sperrkreis σημαινει κυκλωμα κλειδωματος.. Sperrkreis einstelung nach abnehmen der Rückwand..Σημαινει..Ρυθμισεις του κυκλωματος Κλειδωματος μετα απο την Εξαγωγη του πισω μερους...καπακιου... Το κυκλωμα κλειδωματος ειναι ενα κυκλωμα που δεν αφηνει να περασουν ορισμενα προκαθορισμενα Κυματα.. Στην Περιπτωση μας τα Κυματα που αναφερονται στην Θεση Ι, ΙΙ , και ΙΙΙ δηλαδη Stelung I,II,III Στα παλια Ραδιοφωνα της Γερμανιας χρησιμοποιουσαν πολυ το Κλειδωμα ορισμενων Κυματων για διαφορους λογους οπως Πολιτικους, προπανδιστικους κλπ.. Η Γιατι σε καποιες χωρες που εκαναν Εξαγωγη καποια μερη των Κυματων ηταν απαγορευμενα... Το Antenne σημαινει Κεραια και το Erde γειωση... Τελος κατω γραφει οτι πριν βγαλεις το πισω μερος να βγαλεις την Πριζα απο το ρευμα... Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο και συγνωμη για τα ασχημα Ελληνικα μου γιατι λειπω 25 χρονια απο την Ελλαδα...Φιλικα... Χρηστος...
    http://www.Radioyet.de
    Το Ελληνικο Ραδιοφωνο....απο την Γερμανια...!
    Καθε Βραδυ απο 22.00 μεχρι τις 01.00 τα μεσανυχτα....εκτος Σαββατου...!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Χρηστο ευχαριστω, μια χαρα ειναι τα ελληνικα σου.
    Μετα τα λεγομενα του χρηστου, υπαρχει πιθανοτητα να μπορεσω να παρακαμψω το κλειδωμα ωστε να μην εχω θεμα με το να χρειαζεται να αλλαζω επιλογες αναλογα με τις συχοτητες, μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο;

Νέο Μέλος
    Περιοχή
    Γερμανια

Προεπιλογή

Φιιλαρα Παναγιωτη επειδη βλεπω οτι εχεις μερακι με τα Παλια Ραδιοφωνα, και σε παω με ΧΙΛΙΑ σου υποσχομαι κατι... Μολις βρω εγω εδω στην Γερμανια κατι παρομοιο,ισως και καλυτερο θα στο στειλω Πακετο με καποιον δικο μου στην Αθηνα και απο εκει πρεπει να κοιταξεις πως θα το πας στις Σερρες... Εγω μεχρι την Αθηνα στο στελνω... Αλλα πρεπει να κανεις αρκετη υπομονη μεχρι να βρω καποια ευκαιρια... Οσο για τους Πυκνωτες οπως ειπαν και τα αλλα παιδια πρεπει να τους αλλαξεις ολους...γιατι με τον καιρο βραχυκυκλωνουν και χαλανε αλλα εξαρτηματα....Ποσων χρονων εισαι αν επιτρεπεται??? Σε ρωταω γιατι μου αρεσει πολυ να βλεπω νεα Παιδια να ασχολουνται με το Αθλημα....Φιλικα... Χρηστος....

Νέο Μέλος
    Περιοχή
    Γερμανια

Προεπιλογή

Και κατι που ξεχασα.. Σε αυτην την Θεση που ειναι τωρα το Κλειδωμα ειναι απενεργοποιημενο!! Μην το πειραξεις καθολου!!! Φιλικα... Χρηστος...

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Αγαπητε Χρηστο απ'οτι φαινεται τα αισθηματα ειναι αμοιβαια.Σε γουσταρω και γω πολυ για το μερακι σου και την αγαπη σου.Εγω να πω οτι ειμαι μεγαλος μερακλης γενικα και με τα ηλεκτρονικα ασχολουμαι κυριως με λαμπατους ενισχυτες και επειδη γουσταρω τις αντικες γενικως γιατι τετοια ποιοτητα και αγαπη σε υλικα δεν βρισκουμε σημερα πουθενα(ναι ειμαι ρομαντικος) και ειπα να συνδιασω λιγο τις αντικες με τα ηλεκτρονικα αγορασα αυτο το ραδιοφωνο για να ασχοληθω λιγακι και να το βαλω τελικα στο σαλονι σαν κοσμημα αλλα και να ειναι λειτουργικο.Ειμαι πιτσιρικας, προχτες εκλεισα τα 25.Εχω και σοι στην Γερμανια αλλα οσο και να παρακαλεσα δεν κατεστη δυνατον μεχρι στιγμης να μου φερουν κατι απο εκει.Να ξερεις μια τετοια κινηση θα εκτιμηθει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.Δε χρειαζεται να το στηλεις με δικο σου ανθρωπο, απλα μου λες και σου κανονιζω τα μεταφορικα οταν ερθει η ωρα.1000 ευχαριστω, να εισαι καλα.

Το avatar του χρήστη Τρελός Επιστήμονας
    Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κλεινόν Άστυ (Μολυσμένες Αθήνες)

Προεπιλογή

Μπράβοοοοοοο!!!!!!! Συγχαρητήρια παιδιά που δεν αφήνετε αυτά τα κομμάτια να χαθούν! Τώρα δουλεύω με ένα ραδιόφωνο αρκετά μεγάλων διαστάσεων, πρώην Ανατολικής Γερμανίας (RFT-VEB) και μόλις το τελειώσω θα το αναρτήσω. Δεν έβγαλα όμως φωτογραφίες όταν το παρέλαβα από το χωριό, ήταν σε άσχημη κατάσταση με ποντίκια κλπ (όχι όμως κατεστραμμένο). Ελπίζω να μην έχει κάποιο χαλασμένο πηνίο και με παιδέψει. Αν "πάρει μπρος" θα γίνει ευθυγράμμιση όλων των IF/RF κυκλωμάτων.

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη σε tv nordmende
    από gdimis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 23:02
  2. NORDMENDE N2121CB
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-11, 15:23
  3. βλάβη σε NORDMENDE 3604 σασί F14
    από chip στο forum Τηλεόραση