Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Πύργος

Προεπιλογή Πρόβλημα με μοτέρ ψυγείου

Καλησπέρα,
    Σε ένα ψυγείο πιτσος P1KNT3600B/02 κάηκε το μοτέρ πρίν 5 χρόνια.
    Το μοτέρ που είχε ήταν το JIAXIPERA ZBS1114CY, το πήγα για επισκευή και μου έβαλαν το SECOP TLES8.7KK.3.
    Από τότε μου φαινόταν σαν να λειτουργεί περισσότερο χρόνο το μοτέρ από ότι πρίν.
    Όταν τους το είπα μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό.
    Πέρισυ τον Σεπτέμβρη κάηκε και αυτό το μοτέρ και μου έβαλαν το JIAXIPERA TG1113Y.
    Από τότε μου φαίνεσαι ότι λειτουργεί ακόμα περισσότερο και τώρα το καλοκαίρι ειδικά όταν φορτώθηκε λίγο, βλέπω ακόμα και πάνω από δύο ώρες να μην έχει σταματήσει καθόλου το μοτέρ.
    Η θερμοκρασία της κατάψυξης είναι σωστή στους -18 αλλά της συντήρησης στους 8,5.
    Ξέρει κάποιος αν αυτά τα μοτέρ είναι σωστά για αυτό το ψυγείο;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το εργοστασιακό
    JIAXIPERA ZBS1114CY = 168 Watt = 9,60 cc κυβισμός
    Η πρώτη αλλαγή
    SECOP TLES8.7KK.3 = 110 Watt = 5,70 cc κυβισμός
    Η δεύτερη αλλαγή
    JIAXIPERA TG1113Y = 152 Watt = 8,6 cc κυβισμός

Το τελευταίο μοτέρ πλησιάζει την σχετική ισχύ του εργοστασιακού , αλλά η τόσο μεγάλη απόκλιση στους 8 βαθμούς πιθανά κρύβει και δεύτερο πρόβλημα .

• Μερικό φράξιμο στο φίλτρο ή στο τριχοειδές σωληνάκι από κακή κόλληση ή λάδια κατά την αλλαγή. Μη σωστή πλήρωση ψυκτικού / μη αλλαγή φίλτρου του ψυκτικού κυκλώματος .
    • Συγκέντρωση πάγου στα στοιχεία της κατάψυξης (πρόβλημα στην απόψυξη) που εμποδίζει τη ροή του αέρα προς τη συντήρηση
    • Για να επανέλθει στην εργοστασιακή κατάσταση πρέπει να μπει συμπιεστής με ψυκτική απόδοση 168 Watt , στους - 23,3 C με φρέον 600a.
    • Η τιμή -23 c δεν αφορά τη θερμοκρασία που θα έχει το ψυγείο σας μέσα, αλλά είναι μια διεθνής θερμοκρασία αναφοράς (πρότυπο) που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να μετρούν την ισχύ των μοτέρ.
    • Η βιομηχανία ψύξης έχει ορίσει παγκοσμίως (πρότυπο ASHRAE) ότι όλες οι μετρήσεις ισχύος για μοτέρ οικιακών ψυγείων γίνονται με το υγρό να δουλεύει ακριβώς στους -23 c
    • Όταν λέμε ότι χρειάζεστε ένα μοτέρ «168 Watt στους -23 c, εννοούμε ότι:
      • Όταν το ψυγείο ζορίζεται (π.χ. το καλοκαίρι ή όταν το γεμίζετε τρόφιμα), το σωστό μοτέρ έχει τη δύναμη να «τραβήξει» και να αποβάλλει θερμότητα με ρυθμό 168 Watt.
      • Το μικρό μοτέρ (αυτό που σας έβαλαν) στους ίδιους ακριβώς -23 c έχει δύναμη να αποβάλει μόνο 110 ή 152 Watt.
      • Επειδή του λείπει αυτή η δύναμη, το ψυκτικό υγρό δεν προλαβαίνει να κρυώσει σωστά, η θερμοκρασία βρασμού ανεβαίνει (π.χ. πηγαίνει στους -15Cκαι το ψυγείο χάνει την ψυκτική του ικανότητα, με αποτέλεσμα η συντήρηση να μένει ψηλά στους 8,5C).

το ψυγείο αρχικά είχε την ανώτερη κλιματική κλάση SN-T (Subnormal - tropical ) με εύρος θερμοκρασιών περιβάλλοντος, από +10C έως και +43C .
    Και τώρα έπεσε σε κλιματική κλάση N ή SN μέχρι +32C

Παίζει να μην κάηκε κανένα μοτέρ από τα παραπάνω . Αλλά άλλες αιτίες . Επιβεβαιώθηκε ? (δικές μου εικασίες )
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : Σήμερα στις 00:36

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Πιθανό πρόβλημα ψυγείου KGN49XIEA
    από jimmy956 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-25, 19:23
  2. [LG] Πρόβλημα πόρτας ψυγείου LG GBB567PZCZB
    από kgeorge7 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-20, 11:50
  3. [Pitsos] πρόβλημα σε πόρτα ψυγείου Pitsos
    από tzitzikas στο forum Ψυγείο