Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Mar 2005
    Περιοχή
    Μεγαρα Αττικης
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή FUJITSU AOYR24LCC ΠΡΟΒΛΗΜΑ SERIAL REVERSE ERROR AT START UP

    Καλησπέρα.
    Εχω ένα κλιματιστικο Fujitsu με εσωτερική μονάδα ASYA24LCC και εξωτερική AOYR24LCC. Μου βγάζει σφάλμα 'serial reverse error at start up'. η ένδειξη είναι operation: σβηστό, timer: αναβοσβήνει 2 φορές.
    Ο ψυκτικός μου που το είδε μου είπε ότι είναι εξωτερική πλακέτα. Την έστειλε σε service γιατί πλέον δεν υπάρχει από την Fujitsu και του είπαν ότι η πλακέτα είναι λειτουργική. Επειδή όμως είχαμε στείλει μόνο τις εξωτερικές πλακέτες, ξανά στείλαμε όλες τις πλακέτες εσωτερική & εξωτερικές σε άλλον επισκευαστή και μας είπε ότι τελικά είχε πρόβλημα η εξωτερική, την επιδιόρθωσε και την έλεγξε πλήρως. Τελικά τις ξανατοποθετήσαμε και πάλι δεν λειτουργεί το κλιματιστικό βγάζοντας το ίδιο σφάλμα. Ελεγξαμε το μοτέρ του ανεμιστήρα ( panasonic MFE 24-ROM ) και φαίνεται καλό. Οταν δίνουμε ρεύμα, ακούμε να οπλίζει το ρελέ.
    Επίσης, το led που έχει πάνω η εξωτερική πλακέτα δεν αναβοσβήνει. Βγάλαμε από πάνω τα θερμίστορ, το μοτέρ FAN, την 4 way valve και μετρήσαμε τάσεις και φαίνονται ΟΚ. Για παράδειγμα, πάνε στην πλακέτα του κοντρολερ 220V AC, όπως και 15V DC kai 5V DC.
    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει το συγκεκριμένο σφάλμα. Επίσης, πότε αναβοσβήνει το led στην εξωτερική πλακέτα.
    Σημείωση: Εχουμε τσεκάρει και το καλώδια από την εξωτερική μονάδα προς την εσωτερική με πολύμετρο και φαίνονται ΟΚ.

  2. #2

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Διογένης
    Εγγραφή
    Oct 2008
    Περιοχή
    Πανόραμα Αχαρναί
    Μηνύματα
    17

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο κλιματιστικό τον ειχα δει και εγω σε φίλο, οπου το λυσαμε ψάχνοντας απο το σχηματικο, τελικά στου φιλου μου το πρόβλημα ηταν σε διοδο στην εξωτερικη μονάδα (πλακέτα), δεν εδινε στο κύκλωμα ανίχνευσης αντίστροφου ρέυματος, εάν χρειάζεσε το σχηματικό το εχω να στο στείλω. Καλη δυναμη, θελει αρκετό ψάξιμο.

  3. #3

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Mar 2005
    Περιοχή
    Μεγαρα Αττικης
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Το σχηματικό το έχω βρει και βάση αυτού κατευθυνόμαστε. Πέραν αυτών που τις έλεγξαν, έχω ελέγξει κι εγώ ( ηλεκτρονικός ειδικότητα ) όλες τις διόδους, πυκνωτές, DC DC converters, αντιστάσεις. Οπως ανέφερα και προηγουμένως, τις πλακέτες τις έχουν εξετάσει και 2 επισκευαστές και τις έχουν βρει λειτουργικές. Βέβαια αυτό δεν μου λέει και τίποτα διότι ο δεύτερος μου είπε ότι βρήκε πρόβλημα στην εξωτερική πλακέτα και την επισκεύασε και την ελεγξε πλήρως. Αλλά δεν είδα να έχει αλλάξει κάποιο εξάρτημα. Ούτε κολλητήρι δεν είχε μπει για κάποιες ψυχρές κολλήσεις που είχε. Ωστόσο ο πρώτος που έλεγξε την εξωτερική, μου έστειλε βίντεο όπου φαίνεται να αναβοσβήνει το led και να βγάζει καθαρούς παλμούς στο καλώδιο επικοινωνίας στον παλμογράφο.
    Θα με βοηθούσε πολύ εάν έχεις κάποια πληροφορία σχετικά με το led λειτουργίας της εξωτερικής πλακέτας. Πότε πρέπει να αναβοσβήνει; Εάν έχω αποσυνδέσει από την πλακέτα τα θερμίστορ, το fan motor και το 4 way valve και φυσικά υπάρχει σειριακή επικοινωνία, θα πρέπει να αναβοσβήνει. Στο βίντεο που μου έχουν στείλει κανουν δοκιμή χωρίς να έχουν συνδεδεμένα τα παραπάνω και φαινεται να υπάρχει επικοινωνία.
    Γενικά κάθε πληροφορία ή διαπίστωση που κάνατε κατά το ψάξιμο εκείνη την περίοδο και θυμάσαι, θα μου φανεί χρήσιμη.

    Ευχαριστώ και πάλι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη saik : 18-03-26 στις 19:41 Αιτία: Ανεβασμα φωτογραφίας

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    2.326

    Προεπιλογή

    Στις συγκεκριμένες πλακέτες κι εφόσον το Service Manual που έχεις κατεβάσει είναι από την Elektrotanya :
    https://elektrotanya.com/fujitsu_aoyr24lcc_asya24lcc sm.pdf/download.html θ΄ αντικαταστήσεις :

    i) στη πλακέτα της εξωτ. μονάδας (AOYR24LCC) το TRN : Q50 (DTC114EUA) - πρόκειται γι΄ ένα
    Digital built on resistors TRN στη βαθμίδα Reverse Current Detection Cirquit - σελ. 7 του Service
    Manual,
    ii) στη πλακέτα της εσωτ. μονάδας (ASYA24LCC) τα TRN΄s : Q10, Q11 (DTC124EUA), της βαθμίδας
    HIC for Serial Communications και Q12 (DTC144EUA) της βαθμίδας Abnormal Voltage Detector) -
    σελ. 10 του Service Manual.

    Είναι δυσκολοεύρετα TRN΄s και μετρούν μόνον τα δύο ποδαράκια τους κατά τη μία φορά στη θέση μέτρησης
    διόδων του πολυμέτρου, αλλά ακόμα κι αν δείχνουν κάποια ένδειξη είναι επίφοβα για τη δεδομένη βλάβη και
    χρήζουν αντικατ/σης.

    Ανέφερε αν θέλεις πόσες φορές αναβοσβήνει το Timer LED στην εσωτερική μονάδα 2 ή 4;
    κι αν τ΄ Operating LED ανάβει κανονικά ή παραμένει σβηστό όταν θέτεις σε λειτουργία τ΄ AIRCONDITION.

    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  5. #5

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Mar 2005
    Περιοχή
    Μεγαρα Αττικης
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    Καλημέρα. Δημήτρη σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    Οταν το θέτω σε λειτουργία, αναβοσβήνει 2 φορές το TIMER και το Operating παραμένει σβηστό. Αλλά και πριν το θέσω σε λειτουργία, όταν δίνω ρεύμα το ίδιο σύμπτωμα, 2 φορές το TIMER μόνο.
    Το σχηματικό κύκλωμα είναι αυτό που μου έστειλες. Από αυτό βλέπω είναι ότι το σήμα στο Q50 έρχεται από την φύσα CN42 όπου εκεί μετράω 15V DC.

    Ευχαριστώ

  6. #6

    Νέο Μέλος
    Εγγραφή
    Mar 2005
    Περιοχή
    Μεγαρα Αττικης
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    CONTROLLER PCB.jpgΚαλημέρα.
    Από αυτά που με συμβούλεψε προχθές ο Δημήτρης, έλεγξα τα TRN στην εξωτερική πλακέτα και φαίνονται καλά. Ωστόσο επειδή κάτι δεν μου άρεσε, ανατοποθέτησα τις πλακέτες επάνω με σκοπό να μετρήσω κάποιες τάσεις και είπα να ρίξω και ένα εξωτερικό καλώδιο από την εξωτερική μονάδα στην εσωτερική με σκοπό να εξαλείψω την πιθανότητα ότι δεν είναι καλώδιο, αν και το είχα τσεκάρει με πολύμετρο. Διαπίστωσα λοιπόν τα παρακάτω που με μπέρδεψαν πλέον αρκετά.

    1. Με το εξωτερικό καλώδιο δεν έχω πλέον κανένα σφάλμα, ούτε αυτό της σειριακής επικοινωνίας. Άρα, το καλώδιο έχει πρόβλημα παρολο που με το πολύμετρο φαίνεται καλό.
    2. Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί κανονικά, σε όλες της λειτουργίες, ψύξη, θέρμανση, fan. Ο εξωτερικός ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο ο συμπιεστής δεν ξεκινά. Κάποια στιγμή ξεκουμπώνοντας και κουμπώνοντας την φύσα του power relay, ο συμπιεστής πήγαινε να πάρει αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Μέτρησα τις τάσεις στην έξοδο της πλακέτας του inverter για τον συμπιεστή και είχε μεταξύ μαύρου άσπρου κόκκινου 2.5V DC και ανά κάποια διαστήματα πήγαινε να δώσει για 2-3 δευτερόλεπτα 230V AC. Οι μετρήσει έγιναν χωρίς να είναι συνδεμένος ο συμπιεστής.
    3. Οι τάση στην φύσα του power relay είναι 12V DC, Στην φύσα όμως του PEAK LOAD CURRENT που έρχεται από την πλακέτα του inverter δεν έχει τάση 15V.

    Επίσης, έκανα και μία δοκιμή ξεκουμπόνωντας κάποια θερμιστορ από την εξωτερική πλακέτα και δεν παίρνω κάποιο σφάλμα στην εσωτερική μονάδα που από το εγχειρίδιο φαίνεται ότι τα αναγνωρίζει σαν σφάλματα.
    Από αυτά συμπεραίνω ότι έχει πρόβλημα η πλακέτα του inverter.
    Παιδιά τα φώτα σας γιατί πλέον αρχίζω να ααπογοητεύομαι γιατί υποψιάζομαι ότι θα χρειαστώ και εγκτάσταση και νέου καλωδίου το οποίο έχει γίνει εσωτερικά και θα χρειαστούν σκαψίματα. Γενικά βλέπω να μπαίνω σε περιπέτειες και καταλαβαίνω ότι και aircontition na αλλάξω, αυτό τελικά μπορεί να το πετάξω για κάποια ασήμαντη βλάβη.

Παρόμοια Θέματα

  1. [Κλιματιστικό Fujitsu] Fujitsu AOYR24LCC υψηλη καταναλωση ρευματος.
    από andreasp στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-20, 14:08
  2. [Sony PS3] PS3 An error occurred during the start operation (80010514)
    από NikitasAnastasiadis στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-20, 15:21
  3. [Τηλεόραση LG] 32 LG 5000 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ START
    από STAVKAV στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-08-18, 07:29
  4. Serial to ethernet gateway (wiz100sr)
    από GeorgeZ στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-17, 09:21
  5. SONY clie PEG-TJ35 serial port
    από kastavidakias στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-05, 14:47

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας