Εχω τον παραπανω εκτυπωτη που μου κανει το εξης προβλημα.Οταν κανω εκτυπωση μια σελιδα τρβαει και δευτερη και την μαγκωνει ενω η πρωτη δεν εχει βγει τελειως στην εξοδο.Ξερει κανεις που μπορει να ωφειλεται?????
Εχω τον παραπανω εκτυπωτη που μου κανει το εξης προβλημα.Οταν κανω εκτυπωση μια σελιδα τρβαει και δευτερη και την μαγκωνει ενω η πρωτη δεν εχει βγει τελειως στην εξοδο.Ξερει κανεις που μπορει να ωφειλεται?????
Από αυτά που αναφέρεις πιστεύω
θέλει αλλαγή το solenoid που δίνει την εντολή να τραβήξει χαρτί. Έχει ένα κομμάτι μαλακό σαν αφρολέξ και εχει καταστραφεί με αποτέλεσμα ο οπλισμός του ηλεκτρομαγνήτη να έρχεται κοντά στον πυρήνα και να κολάει για λίγο (λόγω της παραμένουσας μαγνήτησης του πυρήνα). Έτσι ενώ η εντολή ήταν να κλεισει πχ για 0,4 sec ο ηλεκτρομαγνήτης αυτός κλείνει πχ για 1,5 sec και έτσι η ¨γλώσσα¨ που τραβάει το χαρτί ενώ έπρεπε να κάνει μια περιστροφή και να τραβήξει ένα χαρτί κάνει και δεύτερη και τρίτη περιστροφή και παίρνει και δεύτερη σελίδα η οποία ακολουθεί την πρώτη. Ο εκτυπωτής ενώ έχει αρχίσει την εκτύπωση βλέπει οτι η σελίδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Α4 το θεωρεί εμπλοκή χαρτιού πάνω σε αισθητήρες και σταματάει τη λειτουργία.
Τι πρέπει να γίνει... να αλλαχθεί το solenoid... αν ήσουν Αθήνα η Θεσσαλονίκη θα ήταν ποιο εύκολα τα πράγματα... γιατί διαφορετικά πρέπει να υπολογίζεις καμία 10 ευρώ επιβάρυνση της courier και 5-6 ευρώ το solenoid. Αν αλλάξεις solenoid καλό είναι να αλλάξεις και το λάστιχο που τραβάει το χαρτί γιατί λογικά θα έχει σχοισίματα και θα είναι στο τέλος της ζωής του (κάπου στα 2-3 ευρώ πρέπειι να έχει)
μία εναλλάκτική είναι να αφαιρεθεί το χαλασμένο αφρολέξ και στη θέση του να μπουν αρκετές στρώσεις από σολετειπ, τόσες όσες το αρχικό πάχος του αφρολεξ (πρέπει να είναι 1 1,5 χιλιοστό). Αν βάλεις λίγες θα συνεχίσει το πρόβλημα, αν βάλεις πολλές στρώσεις σιλοτειπ δεν θα τραβάει καθόλου χαρτί. Βέβαια δεν είναι εγγυημένο οτι θα έχεις μόνιμο αποτέλεσμα αλλά δωρεάν είναι μπορείς να δοκιμάσεις...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chip : 03-12-15 στις 23:15
Ευχαριστω chip για την απαντηση.Οντως το λαστιχο του ρολερ ειναι ταλαιπωρημενο.Οσο για το solenoid που ακριβως θα το βρω?????
Πας στο google και κατεβάζεις το service manual του εκτυπωτή σου. Εκεί εντοπίζεις το part number του Solenoid και αν θες και από το λάστιχο.
Μετά το αγοράζεις από εδώ
http://www.mk-hellas.gr/ (αν έχεις δικό σου άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη θα σε βολέψει γιατί εκτιμώ ότι η courier θα πάει 10+ ευρώ...)
πάντως θα πρότεινα να δοκίμαζες την επισκευή με το σελοτέιπ (δεν χάνεις τίποτα)... σε 2 που το είχα κάνει δούλεψαν για καμία 2ετία ως που πήγαν για απόσυρση λόγω γερασμένου φούρνου αφού πλέον δεν συνέφερε η επισκευή (οι συγκεκριμένοι εκτυπωτές θα τύπωναν 2000-5000 σελίδες το μήνα)....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chip : 04-12-15 στις 18:48
Αυτο μου βγαζει στο DATASHEET. JC33-00028D.gifΠου βαζω σελοτειπ? στο πρασινο???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη radiotimes : 05-12-15 στις 08:48
Αρα στο σχεδιο solenoid.jpg το 9-2 ειναι το προβλημα που παει μαζι με το 9-3.Το 12 που ειναι το solenoid θελει αντικατασταση???
Και θα χρειαστει και το 23 που ειναι το ρολερ!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη radiotimes : 05-12-15 στις 09:43