Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 36

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Παραμορφωση στο ημιτονο ?

Γεια χαρα στη παρεα! Σε εναν καινουριο τελικο ενισχυτη που παρελαβα απ'το E.bay συναρμολογημενο στην πλακετα,
    εδωσα ημιτονικη κυματομορφη 1kHz και παρατηρησα στο παλμογραφο οτι ενω η θετικη πλευρα ειναι καθαρη
    στην αρνητικη εχω μια ...παραμορφωση κι αυτο με προβληματιζει διχως να ξερω που οφειλεται.
    Εχω βγαλει και μια φωτο για την εικονα αυτου που περιγραφω.
    Μια αλλη παρατηρηση ειναι οτι ενω στο καναλι αντστοιχουν 4 τρανζιστορ ΤΤC5200 & 4τρανζ. TTA1943
    εχω διαφορα θερμοκρασιας μεχρι και 7-8 βαθμους C σε 2TR (εχω κανει ελεγχο οτι πατανε καλα στη ψυκτρα)
    Εγω μεχρι τωρα ηξερα τα 2SC5200 & 2SA1943 Μηπως τα TTC & TTA ειναι κατωτερης ποιοτητας???
    Ευχαριστω τον φιλο που θα μου εδινε μια αποψη.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    γιαννης
    Περιοχή
    καστορια

Προεπιλογή

βαλε μια μπανανα στα τελικα...να δεις πως θα την αρπαξουν.
    Αλλαξε τα ολα κι αγορασε τα απο σιγουρο μαγαζι .
    Αν κατσεις και μετρησεις τις χαρακτηριστικες καμπυλες απο τετοια τρανζιστορ ebay-κα θα πεις οτι...μονο τρανζιστορ δεν ειναι

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

σωστος ειναι το πρωτο που πρεπει να κανεις αλλα μπορει να εχει και προβλημα σχεδιασης

ποιο ειναι το μηχανακι μηπως ξερουμε κατι ακομα

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παιδια ειναι ο http://www.ebay.com/itm/PR-800-Class...item417e1eb561 Δλδ μου προτεινετε να αντικαταστησω τα εξοδου με 2SC5200 & 2SA1943 αυθεντικα και πιθανοτατα θα στρωσει με τις διαφορες θερμοκρασιων και με την...ταλαντωση? Οσο για το σημα το εχω μεγενθυνει εγω στο παλμογραφο για να φανει το αποτελεσμα της περιγραφης μου.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Οχι ... και χωρις σχηματικο ειναι δυσκολο να παρεις καποιες απαντησεις . Αν δεν εχεις εγω δεν μπορω να σου πω πολλα ...

τα ΤΤΑ και ΤΤC ειναι δευτερατζες αλλα δεν ειναι απαραιτητα ασχημα τρανσιστορ .

Οσο και να σου φανει παραξενο υπαρχουν παρα πολλοι ενισχυτες παραγωγης που δουλευουν με δευτερατζες τρανσιστορ χωρις προβληματα KODA , Behringer Xindak XTZ CAV CAYIN CROWN QSC Reloop κλπ .

Οπως σωστα παρατηρησες δεν εχει τοσο να κανει με το εαν ειναι δευτερατζες αλλα κυριως εαν ειναι ιδια μεταξυ τους.

Οπως σωστα παρατηρησες το να εχεις διαφορες θερμοκρασιας μεσα σε 4 τρανσιστορ στην ιδια ψυκτρα ειναι ενα θεμα ...Ειδικοτερα εαν οι σχεδιασεις ειναι προχειρες και πολυ οπτιμιστικες και εχουν αντιστασεις εκπομπου τυπου 0,15 και 0,18 το οποιο καλο ειναι αλλα μονο εαν τα τρανσιστορ σου ειναι καλα ματσαρισμενα η τουλαχιστον κοντα .

θα υποθεσω οτι το σχεδιο ειναι κοινου εκπομπου και η τροφοδοσια στα τρανσιστορ ειναι στο συλλεκτη Αν ναι τοτε στα ντριβερ υπαρχουν πυκνωτες miller μεταξυ βασης και συλλεκτη ?

δες εαν μπορεις να ανεβασεις σχηματικο

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον east electronics για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mralex1111 (01-10-14)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι ... και χωρις σχηματικο ειναι δυσκολο να παρεις καποιες απαντησεις . Αν δεν εχεις εγω δεν μπορω να σου πω πολλα ...
    δες εαν μπορεις να ανεβασεις σχηματικο

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    ο Σακης τα είπε όλα

αλήθεια εσύ έβαλες το θέμα επειδή ακούς παραμόρφωση ή επειδή την βλέπεις;
    εγώ νομίζω ότι η παραμόρφωση που δίχνεις κανείς δεν θα την αντιληφθεί με το αφτί

με τι τάση τον τροφοδοτείς;
    και σε τι ισχή είναι αυτή στο παλμογράφημα και με τι φορτίο;
    πρέπει να βάλεις παλμογράφημα να δίξεις τι μορφή έχει στις εισόδους του τελικού σταδίου

αν και το παλμογράφημα που έχεις έχει τη βάση χρόνου ώστε να δίχνει το ημίτονο και όχι το προβληματικό κομμάτι στην αρνητική του ημιπερίοδο
    φαίνεται να χρειάζεται να αυξήσεις το ρεύμα βάσης των τρανζίστορς που είναι για την αρνητική περίοδο (προφανώς είναι αυτά που ζεσταίνονται λιγότερο όπως είπες)
    ο κινέζος δεν έβαλε τρίμερ σε αυτήν την περίπτωση (και σωστά κατά την γνώμη μου) γιατί το εύρος αυτών στους οποίους απευθύνεται είναι μεγάλο και οι πιό πολλοί θα το ξέσκιζαν στις λάθος ρυθίσεις
    1. αν δεν έχεις σχέδιο ρώτα τον κινέζο αν μπορεί να σου βρει
    2. κάνεις reverce engineering αφού το κύκλωμα είναι μικρό και απλό

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Ξανακοιταξα στο λινκ ...αμα βλεπεις και τον περιγραφει ως
    PR-800 Class A

Κλαφτα χαραλαμπε που λενε στο χωριο μου .....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Γεια σου Σακη ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ! Σε χαιρομαι ιδιαιτερα που με την υπομονη και τις γνωσεις σου βοηθας διχως δευτερη σκεψη.
    Εχω παρακολουθησει αρκετες συνομιλιες σου και σε ξενα φορουμ. Στο παρελθον με μια επισημανση που εκανες με βοηθησες και ολοκληρωσα την επισκευη με εναν τελικο Peavey PV-1.3K που ειχα βρει στο γιουσουρουμ και παλευα μαζι του καιρο.
    Η δουλεια μου εχει αμεση σχεση με τον ηχο οχι ομως με επισκευες...αυτο το κανω απο χομπι με οτι θυμαμαι απο τα χρονια που σπουδαζα σαν ηλεκτρονικος απο τοτε και για 20 σχεδον χρονια δεν ειχα πιασει κολητηρι.
    Αυτα για μενα. Τωρα σχετικα με τον συγκεκριμενο δεν υπαρχουν σχεδια
    οι κινεζοι τα σχεδια τα φιλανε μαλλον για κληρονομια στα παιδια τους!
    Παντως σχετικα με CLASS A αλλος πωλητης το γραφει CLASS A-B Υποθετω οτι ειναι CLASS A-B.
    Εχω κατι 2SC5200 και 2SA1943 Να δοκιμασω να αντικαταστησω μονο τα 2 τρανζ που θερμαινονται περισσοτερο?
    η θα γινει μπαχαλο 2SC5200 με TTC5200?

Το avatar του χρήστη valis
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κεφαλονιά

Προεπιλογή

Μοιάζει για ταλαντωση (RF) , Στειλε φωτο με σημα μικροτερης σταθμης με ημιτονο και τερτάγωνο

Παρόμοια Θέματα

1. ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
    από ble στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-10, 00:41

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία