Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη kokoblue
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή koda kd 255a δεν εχω ηχο

Καλησπερα μου δωσαν εναν τελικο KODA KD 255A ο οποιος δεν δουλευει τον αναβω περνει ο ανεμιστηρας
    αλλα δεν εχω ηχο...το power led ειναι κοκκινο ενω νομιζω και απο φωτο πως πρεπει να ειναι μπλε η πρασινο
    τι μπορει να συμβενει;;

http://www.hifi-pictures.net/amplifi...55A/platka.jpg

http://www.hifi-pictures.net/amplifi...D-255A/amp.jpg

Το avatar του χρήστη geostrom
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Κώστα έχεις καποιες γνώσεις τεχνικές για επισκευή για να προχωρήσουμε .

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Nαι καποιες ελαχιστες γνωσεις εχω...τελειωνω ηλεκτρονικος τωρα..κι ετι τωρα σιγα σιγα μπαινω και στον κοσμο της ηλεκτρονικης...
    Οτι δεν ξερω το ρωταω....

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

καλό είναι πρώτα να κατεβάσεις το service manual αν το βρεις απο το internet η το σχέδιο .
    Υποθέτω πως έχεις τσεκάρει ασφάλειες , οπότε άκουσε αν οπλίζει το ρελε η όχι , που δεν νομίζω να οπλίζει εξου και τα κοκκινα led .
    ελενξε τάσεις τροφοδοσίας σύμφωνα με το σχέδιο , πρώτα όπως είναι και μετά με το τροφοδοτικό στον αέρα .
    ελενξε τρανζίστορ εξόδου και driver αν είναι καμένα .

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Δεν οπλίζει κανενα ρελε
    Οι ασφάλειες ειναι κομπλέ μια χαρα...τωρα πως θα μετρήσω το ρευμα κ τα υπολοιπα που λες εκει ειμαι λιγο ασχετος
    αν ηθελες να με βοηθησεις καπως...
    το φυλλαδιο οσο εψαξα δν το βρηκα

Απο εργαλεια ενα πολυμετρο κι ενα καλαι εχω στην διαθεση μου
    επισης γινετε να τον ανεβασουμε σε watt λιγο παραπανω;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kokoblue : 30-06-13 στις 19:31

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kokoblue Εμφάνιση μηνυμάτων
    Nαι καποιες ελαχιστες γνωσεις εχω...τελειωνω ηλεκτρονικος τωρα..κι ετι τωρα σιγα σιγα μπαινω και στον κοσμο της ηλεκτρονικης...
    Οτι δεν ξερω το ρωταω....
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kokoblue Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...τωρα πως θα μετρήσω το ρευμα κ τα υπολοιπα που λες εκει ειμαι λιγο ασχετος......

.....επισης γινετε να τον ανεβασουμε σε watt λιγο παραπανω;
    Καλά βρε Κώστα, τελειώνεις ηλεκτρονικός και δεν ξέρεις πως θα μετρήσεις την τάση στα διάφορα σημεία και πως θα ελέγξεις,αν είναι καμένα ή όχι, τα τρανζίστορ εξόδου και τα driver τρανζίστορ ;
    Και χωρίς σχέδιο, αν μετρήσεις τις τάσεις στο τροφοδοτικό, στα τρανζίστορ εξόδου κ.λ.π. θα μπορέσει να βγει κάποια άκρη.
    Η τηλέ -επισκευή όμως δεν είναι ότι καλύτερο , ούτε ότι ευκολότερο και ειδικά αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.
    Στην περίπτωση βέβαια μη γνώσης του αντικειμένου, ο κίνδυνος να προκληθεί και άλλη βλάβη (και ίσως σοβαρότερη από την αρχική), είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
    Ίσως είναι καλύτερα, να ελέγξει - επισκευάσει τον ενισχυτή, κάποιος φίλος σου με σχετικές γνώσεις και εμπειρία, ή στην τελική κάποιος τεχνικός.

Το να βελτιώσεις τον ενισχυτή,σε επιμέρους τμήματα-βαθμίδες, πιθανών να μπορεί να γίνει .
    Το να αυξήσεις την ισχύ του (εννοείται για κάποια αξιόλογη διαφορά), προϋποθέτει βασικά διαφορετική τροφοδοσία ( άρα βασικά άλλο μ/τ), πιθανών άλλα τρανζίστορ εξόδου ( ή πρόσθεση και άλλων τρανζίστορς στην έξοδο), ίσως άλλη ψύξη των τρανζίστορ εξόδου κ.λ.π.
    Γενικά κάποιες αλλαγές που και για αυτές απαιτούνται υπολογισμοί-μελέτη και βέβαια σχετικές γνώσεις .
    Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παράγοντα κόστος μετατροπής. Ίσως η όλη μετατροπή, να είναι ασύμφορη οικονομικά.
    Σίγουρα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται τα πράγματα, όσο αφορά την αύξηση της ισχύος εξόδου ,ενός τελικού ενισχυτή.
    Φιλικά πάντα.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

καταλαβαινω φιλε μου πως το λες αν ενα απλο Επαλ τελειωνω...οποτε καταλαβαινεις
    Υπαρχει περιπτωση να ειναι φουσκωμενος πυκνωτης;;
    Το να τον παω σε μαστορα εξω δεν προκειται να μαθω ποτε...

Οποτε αν γινετε να γινει κατι απο δω θα μουν ευχαριστημενος

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

επειδη ο Σηφης τα λέει πολύ σωστά και κατανοητά θα σε ρωτήσω κάτι αν η απάντηση είναι όχι τελειωνει εδώ το θέμα και μην κάνεις μόνος σου τίποτα ,
    Τα τρανζίστορ εξόδου ξέρεις να τα μετρήσεις ?

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον geostrom για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (02-07-13)

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Λοιπον ανοιξα τον ενισχυτη κ μετρησα τα 4
    τρανζιστορ που εχει..φοραει 2τρανζ. SD5200
    Και αλλα 2τρανζ. SA1945
    Μετραω το 1ο+3ο Ποδαρακι απ τα SD5200 και περνω τιμη 21.8 στα αλλα δυο παλι 1ο+3ο
    και περνω τιμη 22.0
    Με κλειστον τον ενισχυτη αυτα
    και ολος τυχαιος βρηκα και στην μια εξοδο ηχου

καμμενη αντισταση R127

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κώστα ,εφόσον έχεις ήδη ανοίξει το ίδιο θέμα εδώ, ποιος ο λόγος να ανοίξεις καινούργιο και εδώ: http://www.hlektronika.gr/forum/show...742#post606742
    Τα θέματα των επισκευών, εφόσον είσαι μέλος και στα δυο forum,το γνωρίζεις πολύ καλά, ότι πρέπει να ανοίγονται ( όπως σωστά το είχες ήδη κάνει) στο www.howtofixit.gr
    Στο έχει ήδη ξανά προτείνει ( ο Γιώργος geostorm) και εδώ : http://www.hlektronika.gr/forum/show...t=70558&page=2
    Τέλος πάντων.
    Για να μετρήσεις ένα τρανζίστορ, το οποίο έχει 3 πόδια ,χρειάζονται 6 μετρήσεις και όχι μια, όπως έκανες εσύ.
    Εφόσον έχεις δύο ίδια κανάλια , είναι κάτι εύκολο,καθώς μπορείς να συγκρίνεις τις τάσεις, τα εξαρτήματα κ.ο.κ. μεταξύ τους για να βρεις τυχών διαφορές ( και είναι ιδιαίτερα εύκολο αν έχει βλάβη μόνο το ένα, από τα δυο κανάλια) .
    Άρα μπορείς να βρεις και την τιμή της αντίστασης R127 σχετικά εύκολα και να την αντικαταστήσεις, εφόσον''ψυλλιάζεσαι ότι η αντίσταση κάνει όλη την δουλειά'', όπως γράφεις στο καινούργιο θέμα που άνοιξες (http://www.hlektronika.gr/forum/show...742#post606742).
    Όπως επίσης, και το αν η αντίσταση είναι καμμένη ή αν βραχυκυκλώνει, όπως ρωτάς στο ποστ#1 του καινούργιου σου θέματος, είναι νομίζω πολύ εύκολο, να το μετρήσει ακόμα και κάποιος που δεν έχει πάρει πτυχίο ηλεκτρονικού, αλλά τελειώνει ηλεκτρονικός ,(εφόσον υποτίθεται ότι έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνει ) .
    Για να καεί μια αντίσταση σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, το ρεύμα που την διαπέρασε σε συνδυασμό με την τάση στα άκρα της ξεπέρασε τα όρια της ισχύος που αντέχει, με ότι αυτό συνεπάγεται (νομίζω καταλαβαίνεις με τι συνεπάγεται, καθώς όπως είπαμε, τελειώνεις ηλεκτρονικός).

Δεν είναι καθόλου κακό που κάνεις ερωτήσεις, αλλά για να ασχοληθείς με επισκευές θα πρέπει νομίζω πρώτα να έχεις αποκτήσει και τις απαραίτητες γνώσεις, (διαβάζοντας αρχικά), έτσι ώστε να κατανοήσεις την λειτουργία των διάφορων εξαρτημάτων και κατ' επέκταση των διάφορων κυκλωμάτων,όπως και των διάφορων ελέγχων και μετρήσεων που απαιτούνται και μετά να μπεις στα βαθιά, δηλαδή στο πρακτικό κομμάτι των επισκευών.
    Η ημιμάθεια, σίγουρα, δεν είναι καλός σύμμαχος.

Υ.Γ. Μην παρεξηγήσεις τα γραφόμενά μου. Πολλά από τα μέλη (όπως και εγώ επίσης) και στα δύο forum, έχουν όλη την διάθεση να βοηθήσουν και το έχουν κάνει ήδη στην πράξη, πάρα πολλές φορές. Απλά δες τα σαν μια συμβουλή, από κάποιο πιο παλιό .
    Φιλικά πάντα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 03-07-13 στις 00:11

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1068A
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-15, 23:20
  2. [HiFi] KODA AV 1300 version 2
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-13, 14:26