Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη Google
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή Πρόβλημα με οθόνη ΕΙΖΟ S1701

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή. Μπορεί να παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα για ημέρες. Μετά μπορεί ενώ έχει δουλέψει ούτε μια ώρα να σβήσει (δεν ανάβει ούτε το power led, λες και την έβγαλες από την πρίζα). Αν είμαι και πιο τυχερός κάποιες μέρες δεν ανάβει και καθόλου. Την οθόνη την σβήνω κανονικά από το power button που έχει μπροστά. Έχω αλλάξει καλώδιο τροφοδοσίας αλλά τπτ. Επίσης παρατήρησα ότι τις φορές που δεν ανάβει καθόλου από την αρχή αν την βγάλεις και την ξαναβάλεις στην πρίζα ανάβει. Την έχω ανοίξει και όλα φαίνονται φυσιολογικά οπτικά τουλάχιστον (δεν έχει τρέξει κάποιος πυκνωτής και δεν μυρίζει τπτ ψημένο) γιατί από μετρήσεις δεν ξέρω να κάνω και πολλές. Ένα ολοκληρωμένο πάνω στην πλακέτα με τις υποδοχές vga και dvi με όνομα genesis gm5621 lf ζεστένεται λίγο αλλά όχι τπτ υπερβολικό οπότε μάλλον φυσιολογικό θα είναι έτσι?
    Μπορεί κάποιος να με βοηθήσεις.
    Ευχαριστώ.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι ,μάλλον έχει να κάνει με πρόβλημα στο τροφοδοτικό ( βέβαια δεν είναι απόλυτο και φυσικά να σημειώσω ότι θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις ,για πιο σωστά συμπεράσματα ).
    Το ότι οπτικά δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ένας πυκνωτής ,δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός λειτουργικά.
    Το ολοκληρωμένο που αναφέρεις νομίζω είναι φυσιολογικό να ζεσταίνεται λίγο.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

εκτος απο το τροφοδοτικο που πολυ σωστα ειπε ο φιλος παραπανω θα ελεγα να ελενξεις και τον διακοπτη on off. καποιες φορες χαλαει με αποτελεσμα το προβλημα που ανεφερες. αντικατεστησε τον η βραχυκυκλωσε με προσοχη τα πιν που φερνουν την τροφοδοσια για να σιγουρευτεις οτι ειναι η δεν ειναι αυτος.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σωστή η παρατήρησή σου xsterg . Αν έχει γενικό διακόπτη power on/off, σίγουρα πρέπει να ελεγθεί - μετρηθεί .
    Νομίζω όμως πως αυτό το μοντέλο δεν έχει γενικό διακόπτη power on/off
    Το power on/off που έχει στην πρόσοψη η οθόνη,όπως αναφέρει ο Google ,είναι button και όχι διακόπτης .

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xsterg (16-12-12)

Το avatar του χρήστη Google
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας να απαντήσετε.
    Δεν είμαι είμαι και πολύ ειδικός στα ηλεκτρονικά. Μια μέτρηση που μπόρεσα να κάνω με το πολύμετρο είναι ότι ο πυκνωτής μαζεύει 305V. Μια δεύτερη που έκανα με το χέρι μου, ακούμπησα από λάθος μια από τις δύο ψύκτρες που έχει στην πλακέτα τροφοδοσίας σε ένα από τα δύο "μαύρα με τρία πόδια" και μου την έδωσε καλά το ρεύμα άρα και εκεί έχει ρεύμα οπότε θετικό πρέπει να είναι. Την άλλη ψύκτρα δε την ακουμπάω γιατί ακόμα είναι μουδιασμένα τα χέρια μου μέχρι τους αγκώνες. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ενώ συνεχίζει να είναι στην πρίζα και να έχει παρουσιάσει το πρόβλημα του σβησίματος, έβγαλα την καλωδιοταινία που πηγαίνει από την πλακέτα τροφοδοσίας στην πλακέτα με τα βύσματα vga κ΄ dvi και μόλις την επανατοποθέτησα άναψε κανονικά?
    Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπατε με το button, προφανώς είναι μια μικρή καλωδιοταινία που κατευθύνεται από την πλακέτα με τα βύσματα προς το σημείο που είναι όλα τα buttons στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Google, εφόσον το power on/off δεν είναι διακόπτης αλλά button, δεν έχει νόημα να το βραχυκυκλώσεις, επειδή πολύ απλά, δεν έχει καμία σχέση με την παροχή τάσης στο τροφοδοτικό,παρά μόνο πατώντας το, δίνει την εντολή on ή off, ανάλογα σε τι κατάσταση λειτουργίας βρίσκεται εκείνη την στιγμή η οθόνη.
    Από τα γραφόμενά σου όμως κατάλαβα ότι μάλλον δεν έχεις σχετική γνώση και εμπειρία και καλό θα ήταν να πας την οθόνη σε κάποιο τεχνικό.
    Στο τροφοδοτικό υπάρχουν επικίνδυνες τάσεις και σε διαβεβαιώνω ότι είναι ικανές να φέρουν και άλλα πολύ χειρότερα αποτελέσματα εκτός του μουδιάσματος των χεριών μέχρι τους αγκώνες.
    Φιλικά πάντα.

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] Μαύρη Οθόνη με ήχο ( LE40A756R1MXXH)
    από paka στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-12-12, 23:05
  2. [Κινητό Τηλέφωνο] οθόνη sony ericsson W595
    από asna στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-12, 14:42
  3. [Οθόνη Philips] Πρόβλημα με οθόνη Philips 170A
    από petros32 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-09-12, 22:50
  4. Οθόνη τηλεόρασης κοκκινίζει!