Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή LG 42lg3000 δεν μπάινει σε κατάσταση Standby.

Γειά σας.Έχω ένα πρόβλημα με μια τηλεόραση LG 42lg3000. Όταν πατήσω το κουμπί για να κλείσει ( standby ), είτε από το remote control, είτε από το button πάνω στην τηλεόραση, αρχικά σβύνει για 2-3 δευτερόλεπτα,( ενώ παράλληλα το led του standby στην πρόσοψη αναβόσβυνει, όπως όταν πάει να ανάψει φυσιολογικά η TV ) και μετά μπαίνει σε κανονική λειτουργία ξανά.
    Αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές ( 8 στις 10 ),που θα προσπαθήσω να κλείσω την τηλεόραση.
    Παρεμπιπτόντως όταν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία ,δεν εμφανίζει κανένα άλλο πρόβλημα.
    Να πω ότι η τηλεόραση δεν έχει γενικό διακόπτη power on/off ,οπότε πρέπει να βγαίνει από την πρίζα για να κλείσει.
    Έχω καταλλήξει ότι το πρόβλημα, πιθανών ,είναι στην main board , αλλά αναφέρω την βλάβη στο forum, μήπως κάποιος φίλος έχει κάποια άλλη γνώμη ή γνωρίζει κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γειά σας.Έχω ένα πρόβλημα με μια τηλεόραση LG 42lg3000. Όταν πατήσω το κουμπί για να κλείσει ( standby ), είτε από το remote control, είτε από το button πάνω στην τηλεόραση, αρχικά σβύνει για 2-3 δευτερόλεπτα,( ενώ παράλληλα το led του standby στην πρόσοψη αναβόσβυνει, όπως όταν πάει να ανάψει φυσιολογικά η TV ) και μετά μπαίνει σε κανονική λειτουργία ξανά.
    Αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές ( 8 στις 10 ),που θα προσπαθήσω να κλείσω την τηλεόραση.
    Παρεμπιπτόντως όταν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία ,δεν εμφανίζει κανένα άλλο πρόβλημα.
    Να πω ότι η τηλεόραση δεν έχει γενικό διακόπτη power on/off ,οπότε πρέπει να βγαίνει από την πρίζα για να κλείσει.
    Έχω καταλλήξει ότι το πρόβλημα, πιθανών ,είναι στην main board , αλλά αναφέρω την βλάβη στο forum, μήπως κάποιος φίλος έχει κάποια άλλη γνώμη ή γνωρίζει κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

βγάλε την καλωδιοταινία απο το ir προς την main και δοκίμασε με το κοντρόλ αν πάλι δεν δουλέψει να ψάξεις στο κύκλωμα stby του psu

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Νίκο προφανώς εννοείς να βγάλω εκτός το IR και να χρησιμοποιήσω το Button πάνω στην TV.Αν βγάλω την καλωδιοταινία που λές, αποσυνδέω και τα υπόλοιπα buttons της TV ,άρα δεν μπορώ να δώσω εντολή power off.
    Έγω έκανα το εξής: έβγαλα όλα τα Buttons της TV εκτός και έδινα εντολές από remote control και έκανε πάλι τα ίδια.
    Γείωσα την έξοδο από το ΙR και έδινα εντολές από το button πάνω στην TV ,πάλι τα ίδια.
    Να σου πω όμως ,την στιγμή που κάνει κάνει power off ,η εντολή ON/OFF στην φίσα του psu αλλάζει κατάσταση και ταυτόχρονα μηδενίζουν και οι τάσεις 16,5 V , 24 V ( πάνω στην φίσα του psu ) ,έχοντας μόνο τις τάσεις των 12 V και των 5 V.
    Όμως σε 1-2 δευτερόλεπτα ξανακάνει μόνη της power on , λες και κάποιος έχει δώσει την εντολή.
    Άρα όπως καταλαβαίνω η βαθμίδα standby του psu μάλλον λειτουργεί σωστά.

Υ.Γ. Ξέρεις που θα βρω το σχηματικό του psu για το συγκεκριμένο μοντέλο;

Το avatar του χρήστη katmadas
    Μέλος
    Όνομα
    Φανης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Η τηλεοραση φιλε πρεπει να εχει διακοπτη...
    Εχω την ιδια 37 ιντων ομως και τον εχει απο την κατω μερια του πλαισιου κοντα στα κουμπια...
    Και εγω αργησα να το ανακαλυψω παντως...
    Καλοκαιρι ειναι αν ετσι νιωθεις....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!!!!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φάνη σε ευχαριστώ για την απάντηση ,όμως την τηλεόραση την έχω ανοίξει και την έχω ψάξει.Δεν υπάρχει γενικός διακόπτης πουθενά.Τα μόνα καλώδια με τάση 220 V AC που υπάρχουν,πάνε από το φις ( είσοδος 220 V AC ) στο psu.

Μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος που μπορώ να βρω το σχηματικό από το psu;
    Αν δεν κάνω λάθος ο κωδικός του psu είναι : EAY40505202
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 01-10-12 στις 20:07

Μέλος
    Όνομα
    123
    Περιοχή
    122

Προεπιλογή

Μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος που μπορώ να βρω το σχηματικό από το psu;
    Αν δεν κάνω λάθος ο κωδικός του psu είναι : EAY40505202
    μην ψαχνεις αδικα δεν θα το βρεις