Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 23

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη bgin
    Μέλος
    Όνομα
    βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Πρόβλημα με BU808DFI

Καλημέρα παιδιά,Καλή εβδομάδα να έχουμε
    Σε μία τηλεόραση funai (τούρκικο σασί) βρήκα βραχυκυκλωμένο το τρανζίστορ της υψηλής BU808DFI.
    Το αντικατέστησα μαζί με τον πυκνωτή 10μf/63v στην βάση του και η τηλεόραση ξεκίνησε κανονικά
    Η εικόνα όμως είναι τραβηγμένη στην αριστερή πλευρά (ίσα ίσα που φαίνεται το σήμα του σταθμού) και στην δεξιά πλευρά έχω κενό μαύρο πλαίσιο περίπου 5cm.Δοκίμασα και άλλαξα το τρανζίστορ πάλι με αντίστοιχο 2SC5388 αλλά το πρόβλημα παρέμεινε,δοκίμασα και άλλαξα το τρανζίστορ με BU2520AF(διαφορετικό τελείως από το BU80 και το παράδοξο...η τηλεόραση δούλεψε κανονικά.
    Δεν ξέρω τι να κάνω,να την αφήσω έτσι ή να βρω λύση με το BU808
    Πάντως με το BU2520AF δεν βλέπω να ζεσταίνεται υπερβολικά το τρανζίστορ
    Περιμένω αν έχει κάποιος φίλος να μου προτείνει κάτι
    Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Όχι,
    αν είχε το 808 είναι darlington το 2520 είναι απλό (πολύ πιθανόν να δουλεύει στην ενεργό περιοχή του και να το κάψει "από υπερβολική θερμοκρασία").

Ψάξε το κύκλωμα του οριζοντίου (buster, dumber κτλ.) και δες μήπως έρθει από το service menu.

Μέλος
    Όνομα
    βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σπύρο τον πυκνωτή booster 12nf τον άλλαξα,επίσης μπήκα και στο service mode και με το BU808 πάνω στην πλακέτα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο horizontal,το πρόβλημα παραμένει,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να παίζει με απλό τρανζίστορ NPN όπως το BU2520AF(να σημειώσω επίσης ότι με το BU2520DF που έχει δίοδο η οθόνη έχει το ίδιο πρόβλημα όπως με το BU808DFI)
    Αν έχεις καμιά άλλη ιδέα περιμένω με αγωνία

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Αν είχε με δίοδο και έβαλες χωρίς "και δουλεύει", τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Ψάξε καλά το κύκλωμα του οριζοντίου για κανένα χαλασμένο πυκνωτή (διελεκτρικο) ή και το κύκλωμα του driver (είσαι σίγουρος πως άλλαξες τον πυκνωτή της βάσης και είναι σωστά τοποθετημένος).

Μέλος
    Όνομα
    βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είχε με δίοδο και έβαλες χωρίς "και δουλεύει", τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Ψάξε καλά το κύκλωμα του οριζοντίου για κανένα χαλασμένο πυκνωτή (διελεκτρικο) ή και το κύκλωμα του driver (είσαι σίγουρος πως άλλαξες τον πυκνωτή της βάσης και είναι σωστά τοποθετημένος).

Θα ψάξω,έχω φτιάξει αρκετά σασί με το BU808 καμμένο αλλά πρώτη φορά έχω τέτοιο σύμπτωμα
    Θα σε ενημερώσω για οτιδήποτε

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Ελεγξε και το προφανως 2sc... driver μηπως δεν δινει σωστο παλμο,τσεκαρε και τα γιοκ.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας