Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 36

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ok, θα το δοκιμασω καποια στιγμη.150 γρ. φανταζομαι ειναι οσο περιπου μια δοση σκονης,ισως και λιγο παραπανω.Καλα,το καλγκον εκτος του οτι μπορει να ειναι και απλη μαγειρικη σοδα,με τα λεφτα που θα εδινες για καλγκον για ολα αυτα τα χρονια στα οποια μπορει ενα πλυντηριο να βγει off απο αλατα, παιρνεις ανετα καινουριο πλυντηριο. Μιας και εχω στα χερια μου την χαλασμενη αντισταση του πλυντηριου,βρηκα ευκαιρια να πειραματιστω λιγο με τις μετρησεις.Το μετρησα με το πολυμετρο και μου δειχνει περιπου 450 Ω.Ειναι φυσιολογικη η τιμη?Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη candy_washer93 : 11-03-15 στις 17:52

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από candy_washer93 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μετρησα με το πολυμετρο και μου δειχνει περιπου 450 Ω.Ειναι φυσιολογικη η τιμη?Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    όχι δεν είναι φυσιολογική τιμή τα 450 Ωμ .
    και πως προκύπτει
    π.χ. όταν έχουμε μια αντίσταση με 25 Ωμ (που τόσο μετράμε τις περισσότερες ως μέσο όρο) τότε .
    W = U2/R = 220V x 220V / 25 ωμ = 48400 / 25 = 1936 W (όταν έχουμε 2000W αντίσταση)

πάμε τώρα στην δική σου αντίσταση
    W = U2/R = 220V x 220V / 450 ωμ = 48400 / 450 = 107 W (με 100 W νερό δεν ζεσταίνεις) και αν μπορείς να διακρίνεις σε αυτήν την αντίσταση που κάηκε πόσα watt ισχύος γράφει επάνω? θα δεις και την τεράστια διαφορά.

Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    Κανονικά θέλει να εξεταστεί με κάποια από τις επαφές τροφοδοσίας της αντίστασης με την γείωση της αντίστασης και θέλει ειδικό όργανο κατάλληλο και όχι πολύμετρο (εν πάση περίπτωση και το πολύμετρο θα σου δείξει το μέγεθος της διαρροής βάλε την μεγαλύτερη κλίμακα που έχεις ) πρέπει να σου δείχνει "άπειρο" όταν είναι καλή .. αλλιώς αν μετρήσεις κάποια Ωμ έχει πρόβλημα.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Candy] Candy cn 55 at
    από sobrastn στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-14, 19:54
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-14, 18:14
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-14, 12:36
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-13, 13:35