καλησπερα ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο εξαρτημα. ειναι απο πλακετα στεγνωτηρίου και ειναι κατεστραμενο.
πως μπορω να βρω τα χαρακτιριστικα του; για να το αντικαταστισω. παρακατω παραθετω την φωτογραφια
καλησπερα ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο εξαρτημα. ειναι απο πλακετα στεγνωτηρίου και ειναι κατεστραμενο.
πως μπορω να βρω τα χαρακτιριστικα του; για να το αντικαταστισω. παρακατω παραθετω την φωτογραφια
Καλησπέρα Λουκά.Πολυ περίεργο έως εξαιρετικά σπάνιο να είναι καμμένος ο Μ/τ του smps.Παρολα αυτά τον ίδιο δύσκολα θα τον βρεις, εκτός αν έχεις πλακέτες παρόμοιες που έχουν τον ίδιο.Πως κατέληξες εκεί,τι μετρήσεις πήρες;
να δηλωσω οτι ειμαι ψυκτικος και ασχολουμε με λευκες οικιακες συσκευες, την πηγα σε ηλεκτρονικο(τεχνικο) και μου ειπε πως φταιει αυτο. μετρησε τα παντα mosfet και οτι αλλο υπαρχει. και μου ειπε: δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο, βρες απο αλλη ιδια πλακετα διαφορεικα θελει πλακετα δεν βρισκετε κατι τετοιο" γι αυτο αναφερθηκα εδω. ξαναλεω δεν ειμαι ηλεκτρονικος. οτιδηποτε σε οικιακη συσκευη μπορω να δωσω τεχνικη απαντηση.
ευχαριστω
Μισό λεπτό... μπορείς να βγάλεις φωτο το ίδιο καθαρή κι από την άλλη πλευρά του μετ/στή (να φανούν και τα άλλα άκρα του)?δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 11-09-20 στις 23:46
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
εμενα περισσοτερο για πηνιο μου κανει παρα για μετασχηματιστη. θελουμε και αλλες φωτο για ασφαλες συσμπερασμα. αν ειναι πηνιο δυσκολα καιγεται...
Το ότι ειναι μετασχηματιστής είναι σίγουρο δε σηκώνει αμφιβολία και το τσιπακι που το κοντρολαρει είναι το tny264 αν θυμάμαι σε αυτή την πλακέτα.Μια φορα μου έτυχε μετασχηματίστης smps καμμενος και έκανα πατέντα για να μην πάει χαμένη η πλακετα.Οι περισσότεροι δυστυχώς ηλεκτρονικοί γνωστες άμα μπορούν να τροποποιησουν το κύκλωμα δε θα κάτσουν γιατί δεν θα πληρώσει κανείς.Εγω σου λέω στείλτο σε άλλο φίλε μου να το δει...Ειναι πλακέτες αστείες στην επισκευή....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ploukas : 13-09-20 στις 14:00
Εντάξει αφού όλα τα περιφερειακά μετρήθηκαν και είναι σωστά είδαμε και τις φωτο να πούμε 2 λόγια για τους μετ/στές.μετρησε τα παντα mosfet και οτι αλλο υπαρχει. και μου ειπε: δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο
Υπάρχουν οι συμβατικοί ή σιδηρομαγνητικοί και οι παλμικοί ή switching ή φερριτικοί και οι βλάβες είναι ακριβώς ίδιες για όλους.
- Να έχει καταστραφεί το/τα τύλιγμα/τα (βραχυκύκλωμα μεταξύ σπειρών τυλίγματος ή μεταξύ τυλιγμάτων) από υπερθέρμανση ή από αστοχία υλικού
- Να υπάρχει διακοπή σε κάποιο από τα τυλίγματα είτε εσωτερικά αν υπάρχει εσωτερική θερμική ασφάλεια είτε εξωτερικά στους ακροδέκτες από ατελή κόλληση ή από κραδασμούς
Για την δική σου περίπτωση απορρίπτουμε το πρώτο γιατί θα έπρεπε να βρεθούν κατεστραμένα περιφερειακά του μετ/στή στοιχεία αλλά στηριζόμενοι στην διάγνωση του τεχνικού σου όλα είναι σωστά
Όσον αφορά το δεύτερο στην περίπτωση σου δεν υπάρχει εσωτερική θερμική ασφάλεια οπότε μένει και είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί η συνέχεια των τυλιγμάτων και η επισκευή αν προκύψει θέμα.
Κατά την γνώμη μου ο τεχνικός βιάστηκε να αποφανθεί ότι φταίει ο μετ/στης, που ναι μετ/στής είναι και δεν υπάρχει ή ορολογία "καθαρά ή βρώμικα μετ/στής" και πρέπει να αλλαχτεί.
Σε γενικές γραμμές αυτοί οι μετ/στές όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πολύ δύσκολα σημειώνεται να χρήζουν αλλαγής και στη δική σου περίπτωση πιστεύω εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και συμφωνώ με τον φίλο pliktras.
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
pliktras (13-09-20)
ευχαριστω