Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπυρος
    Περιοχή
    Πρεβεζα

Προεπιλογή pitsos powerjet3 αφηνει αλατα πανω στα πιατα

Καλησπερα, εχω προβλημα με το πλυντηριο πιατων, αφηνει αλατα πανω στα πιατα. εχω τσεκαρει το λαμπρυντικο και ειναι οκ. ποιες μπορει να ειναι οι πιθανες βλαβες? μηπως φταιει η μοναδα αποσκληρυνσης? το μοντελο ειναι pitsos powerjet3. να σημειωθει οτι βρισκεται σε παραθαλασσια περιοχη και εχει πολλα αλατα το νερο.

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

σπυρο να υποθεσω οτι εννοεις οτι σου βγαζει θαμπα κυριως τα ποτηρια. αν ναι πιθανες αιτιες ειναι οι εξης 1-βλαβη στον αποσκλυρηντη 2-ανοιχτο καπακι αλατιου 3-αν σου τρωει γρηγορα το αλατι κολημενη βαλβιδα αποσκληρυντη 4-πλενει με λιγοτερο νερο απο το κανονικο 5-να εχεις βαλει αντι για αλατι απορυπαντικο στον αποσκληρυντη 6-κατι που επαθα στο δικο μου πλυντηριο και τραβουσα τα μαλλια μου ειναι χαλασμενη παρτιδα απορυπαντικου και μου τα εβγαζε ολα τα ποτηρια ασπρα

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ΣΚΛΗΚΟΣ (06-03-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπυρος
    Περιοχή
    Πρεβεζα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    σπυρο να υποθεσω οτι εννοεις οτι σου βγαζει θαμπα κυριως τα ποτηρια. αν ναι πιθανες αιτιες ειναι οι εξης 1-βλαβη στον αποσκλυρηντη 2-ανοιχτο καπακι αλατιου 3-αν σου τρωει γρηγορα το αλατι κολημενη βαλβιδα αποσκληρυντη 4-πλενει με λιγοτερο νερο απο το κανονικο 5-να εχεις βαλει αντι για αλατι απορυπαντικο στον αποσκληρυντη 6-κατι που επαθα στο δικο μου πλυντηριο και τραβουσα τα μαλλια μου ειναι χαλασμενη παρτιδα απορυπαντικου και μου τα εβγαζε ολα τα ποτηρια ασπρα
    φιλε Σακη να σε ευχαριστησω για ολες τις απαντησεις που μου εδωσες ηταν χρησιμες αλλα πρεπει να ειναι ή 1-αποσκληρυντης ο οποιος δεν ξερω αν με συμφερει να τον αλλαξω ολον ή μονο την ρητινη που εχει μεσα στο κουτακι του με παντετα και 2-η βαλβιδα δουλευει και ρευμα ερχεται προς σε αυτην απλα δεν βλεπω νερο οταν ανοιγει για να παει στο δοχειο με το αλατι μηπως ειναι βουλωμενα εκει κοντα τα τοχωματα της μοναδας?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spuros : 05-03-16 στις 18:30

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

σπυρο η βαλβιδα του αφαλατωτη λειτουργει προς το τελος της πλυσης.αν δεχεται ρευμα καθε φορα που περνει νερο το πλυντηριο τοτε κατι δεν παει καλα .αν παρατηρησεις τον αποσκληρυντη θα δεις οτι στο πανω μερος κραταει νερο.η δουλεια αυτης της βαλβιδας ειναι να αδιασει το νερο μεσα στο αλατι.αν επιτρεπει η βαλβιδα να περναει συνεχεια το νερο μεσα στο αλατι τοτε το αλατι τελιωνει πολυ συντομα και βγαινουν θαμπα τα ποτηρια.αν το νερο που πρεπει να κραταει ο αποσκληρυντης στο πανω μερος του αδιαζει χωρις να παρει ρευμα η βαλβιδα τοτε μπορει να υπαρχει ραγισμα του εντος του αποσκληρυντη,οποτε αναγκαστικα τον αλαζεις,η εχει προβλημα το εμβολο της βαλβιδας .επισης η ρυτηνη ειναι καθαρη η εχει γινει ασπρη?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπυρος
    Περιοχή
    Πρεβεζα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    σπυρο η βαλβιδα του αφαλατωτη λειτουργει προς το τελος της πλυσης.αν δεχεται ρευμα καθε φορα που περνει νερο το πλυντηριο τοτε κατι δεν παει καλα .αν παρατηρησεις τον αποσκληρυντη θα δεις οτι στο πανω μερος κραταει νερο.η δουλεια αυτης της βαλβιδας ειναι να αδιασει το νερο μεσα στο αλατι.αν επιτρεπει η βαλβιδα να περναει συνεχεια το νερο μεσα στο αλατι τοτε το αλατι τελιωνει πολυ συντομα και βγαινουν θαμπα τα ποτηρια.αν το νερο που πρεπει να κραταει ο αποσκληρυντης στο πανω μερος του αδιαζει χωρις να παρει ρευμα η βαλβιδα τοτε μπορει να υπαρχει ραγισμα του εντος του αποσκληρυντη,οποτε αναγκαστικα τον αλαζεις,η εχει προβλημα το εμβολο της βαλβιδας .επισης η ρυτηνη ειναι καθαρη η εχει γινει ασπρη?
    Ελεγξα την βαλβιδα που ειπες και ηταν οκ. Τη ριτινη την ειδα λιγο ξεθωριασμενη και με μια πατεντα που εκανα την αντικατεστησα με μια του εμποριου (που την πουλουσαν χυμα απο αφαλατωτες). Μετα την πλυση τα πιατα ειχαν λιγοτερα αλατα αλλα δεν ηταν καθαρα. Μαλλον πρεπει να αλλαξω ολη τη μοναδα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας
    'Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε BOSCH.
    Αφήνει πολλά άλατα στα σκεύη και αδειάζει γρήγορα το αλάτι μέσα σε 2-3 πλύσεις
    Αν έχει πρόβλημα η βαλβίδα του αφαλατωτή πως την ελέγχω; Εναί ακριβή για αντικατάσταση; Καθαρίζει;
    Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα όλη η μονάδα αφαλάτωσης που είναι και πανάκριβη;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Στο δικό μας πλυντήριο εκεί που μπαίνει το αλάτι εχει νερό και οταν ειναι σταματημένο. Ειναι φυσιολογικό αυτό?

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΚΑΒΑΛΑ

Προεπιλογή

Το πιο πιθανόν είναι να είναι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται ως την ποσότητα και την ποιότητα του. Ακόμα καλό θα ήταν να κάνετε έναν καθαρισμό του πλυντηρίου με ξίδι η με καθαριστικά πλυντηρίου πιάτων που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από το πλυντήριο.

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Θ συμφωνησω με τον προλαλησαντα. Πιστευω οτι ειναι θεμα απορυπαντικου. Κι εγω οταν χρησιμοποιουσα σκονη αφηνε κατι ασπρα σημαδια κυριως πανω σε ταπερ και μαχαιροπιρουνα.

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Ειχαμε και εμεις το ιδιο θεμα σε παλιο πλυντήριο Siemens (εχω και thread εδω σχετικά) και αλλάξαμε απορρυπαντικό, αλατα και λαμπρυντικό (όπως μας συμβουλεψε συμφορουμιτης) και όλα μια χαρά πλεον.
    Πριν βαζαμε καποια απο το lidl. Πριν τη χρηση με τα νεα προϊόντα καθαρίσαμε τελείως τα ποτήρια με καλό τρίψιμο για να φύγουν τα παλιά άλατα διοτι δεν φεύγουν μονο με πλύσιμο στο πλυντήριο. Μετά απο αυτό οι πλύσεις βγαίνουν άριστες. Μιλάμε για αρχαιο πλυντήριο.
    Επίσης καναμε και ενα καθαρισμό με προϊόν της ίδιας φίρμας. Πολύ καλο αποτελεσμα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] le32r89bd αφηνει ειδολο σαν αργη κινηση
    από katmadas στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-16, 17:04
  2. [Pitsos] Φουσκάλες στα κουμπιά
    από SDrikos στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-15, 18:55
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-13, 12:20