Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή Ψυγειο διπορτο Comet πανω απο το 2 δεν κοβει το μοτερ.

Χαιρετώ όλους και Χριστός Ανέστη !Πάντα εύχομαι υγεία και χαρά για όλους μας.Στο θέμα μας.Ενα ψυγειο μετρίου μεγέθους δίπορτο οικιακό μάρκας COMET (θα προσπαθήσω αργότερα για φωτός) το οποίο δεν είναι NO FROST αλλά κατά την αγορά του ,μου είχαν πει στο κατάστημα ότι μια φορά στους 6 μήνες η στο χρόνο (δεν θυμαμαι ακριβώς) χρειάζεται μια απόψυξη.Ετσι και γίνεταί.Ολα καλά απο το 2005 που αγοράσθηκε καινούριο.Ομως...το περσινό καλοκαίρι μόλις έπιασε Ιούνης (στο 2 το χειμώνα στο 3,5 το βαζουμε τα καλοκαίρια , μέχρι 5 είναι η διαβάθμιση του) και έβαλα 3 το μοτέρ δεν σταμάταγε να δουλεύει.Επίσης έπιανε πάγο στην κατάψυξη.Πιό πολύ πάγος ....πιο πολύ δούλευε και δεν σταμάταγε.Τα λάστιχα είναι ΟΚ.Αφου έγιναν 2 αποψύξεις σε 10 μέρες μου ήρθε η φαεινή ....και το κατέβασα με αγάπη στο 2.Ω τι χαρά! ...δούλευε και έκοβε και όλα καλά.Κατάψυξη κανονική συμπεριφορά ,συντήρηση ΟΚ στην λειτουργία της.Ομως....πάλι έπιανε πάγο στην κατάψυξη και ήθελε απόψυξη ,αλλά τώρα όχι τόσο συχνά αλλά κάθε 12 μέρες περίπου με 15.Το παράτησα να δουλεύει στο 2 και έφυγα διακοπές επειδή δεν μπορούσα να το βλέπω(αστείο ήταν αυτό).Επέστρεψα τέλη Σεπτέμβρη (μέσα Αυγούστου είχα φύγει) DSC00764.jpgκαι ο χειμώνας πέρασε όνειρο.Ολα καλά στο 2 και χωρίς πάγους ούτε και αποψύξεις....δεν χρειάστηκαν.Τώρα που ανέβηκε κάπως η θερμοκρασία ,πάλι άρχισε να πιάνει σύντομα πάγο η κατάψυξη.Στο 3 πάλι δεν κόβει το μοτέρ,στο 2 οι θερμοκρασίες του πανω και κάτω είναι ΟΚ αλλά πάγος στην κάταψυξη.Βέβαια αν φουλάρω τρόφιμα και θέρος θα πρέπει να ανεβάσω στο 3-4 που όμως δεν του αρέσει.Επίσης να αναφέρω ότι κάνει κάτι θορύβους κάποιες φορές όχι δυνατούς αλλά ιδιαίτερους και τώρα που γράφω και είναι βράδυ και πήρε μπροστα(δίπλα μου τόχω) αρχικά ανέβασε σαν μίνι τουρμπίνα και σε 4-5 δευτερολεπτα έστρωσε ο ήχος στο απαλό βουητό λειτουργίας του.Πίσω έχει κάποια λίγη πρασινίλα σε κάποιο σωληνάκι απο πέρυσι που το είδα.Είναι συμπαθητικό ψυγείο ,θα ήθελα να το σώσω.Τι θα μου προτείνατε αγαπητοί φίλοι? Με εκτίμηση Γιώργος DSC00765.jpgDSC00766.jpgDSC00771.jpgDSC00772.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ Π : 13-05-17 στις 02:19 Αιτία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

[QUOTE=ΓΙΩΡΓΟΣ Π;587076]Χαιρετώ όλους και Χριστός Ανέστη !Πάντα εύχομαι υγεία και χαρά για όλους μας.Στο θέμα μας.Ενα ψυγειο μετρίου μεγέθους δίπορτο οικιακό μάρκας COMET (θα προσπαθήσω αργότερα για φωτός) το οποίο δεν είναι NO FROST αλλά κατά την αγορά του ,μου είχαν πει στο κατάστημα ότι μια φορά στους 6 μήνες η στο χρόνο (δεν θυμαμαι ακριβώς) χρειάζεται μια απόψυξη.Ετσι και γίνεταί.Ολα καλά απο το 2005 που αγοράσθηκε καινούριο.Ομως...το περσινό καλοκαίρι μόλις έπιασε Ιούνης (στο 2 το χειμώνα στο 3,5 το βαζουμε τα καλοκαίρια , μέχρι 5 είναι η διαβάθμιση του) και έβαλα 3 το μοτέρ δεν σταμάταγε να δουλεύει.Επίσης έπιανε πάγο στην κατάψυξη.Πιό πολύ πάγος ....πιο πολύ δούλευε και δεν σταμάταγε.Τα λάστιχα είναι ΟΚ.Αφου έγιναν 2 αποψύξεις σε 10 μέρες μου ήρθε η φαεινή ....και το κατέβασα με αγάπη στο 2.Ω τι χαρά! ...δούλευε και έκοβε και όλα καλά.Κατάψυξη κανονική συμπεριφορά ,συντήρηση ΟΚ στην λειτουργία της.Ομως....πάλι έπιανε πάγο στην κατάψυξη και ήθελε απόψυξη ,αλλά τώρα όχι τόσο συχνά αλλά κάθε 12 μέρες περίπου με 15.Το παράτησα να δουλεύει στο 2 και έφυγα διακοπές επειδή δεν μπορούσα να το βλέπω(αστείο ήταν αυτό).Επέστρεψα τέλη Σεπτέμβρη (μέσα Αυγούστου είχα φύγει) DSC00764.jpgκαι ο χειμώνας πέρασε όνειρο.Ολα καλά στο 2 και χωρίς πάγους ούτε και αποψύξεις....δεν χρειάστηκαν.Τώρα που ανέβηκε κάπως η θερμοκρασία ,πάλι άρχισε να πιάνει σύντομα πάγο η κατάψυξη.Στο 3 πάλι δεν κόβει το μοτέρ,στο 2 οι θερμοκρασίες του πανω και κάτω είναι ΟΚ αλλά πάγος στην κάταψυξη.Βέβαια αν φουλάρω τρόφιμα και θέρος θα πρέπει να ανεβάσω στο 3-4 που όμως δεν του αρέσει.Επίσης να αναφέρω ότι κάνει κάτι θορύβους κάποιες φορές όχι δυνατούς αλλά ιδιαίτερους και τώρα που γράφω και είναι βράδυ και πήρε μπροστα(δίπλα μου τόχω) αρχικά ανέβασε σαν μίνι τουρμπίνα και σε 4-5 δευτερολεπτα έστρωσε ο ήχος στο απαλό βουητό λειτουργίας του.Πίσω έχει κάποια λίγη πρασινίλα σε κάποιο σωληνάκι απο πέρυσι που το είδα.Είναι συμπαθητικό ψυγείο ,θα ήθελα να το σώσω.Τι θα μου προτείνατε αγαπητοί φίλοι? Με εκτίμηση Γιώργος DSC00765.jpgDSC00766.jpgDSC00771.jpgDSC00772.jpg[/QDSC00879.jpgUDSC00881.jpgOTE]

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Γενικά θα λέγαμε μια πτώση απόδοσης ψύξης .
    Με την πτώση απόδοσης ψύξης ακολουθεί η πιο εύκολη συσσώρευση πάγου / χιόνι στα τοιχώματα κατάψυξης / συντήρησης .
    Η συσσώρευση πάγου στα τοιχώματα είναι εκ περιτροπής ένα είδος "μόνωσης" που εμποδίζει την ψύξη προς τους χώρους .
    Εμποδίζει επίσης και τον θερμοστάτη ως αιτία που δεν μπορείς να το βάλεις από το 2 στο 3 ή και παραπάνω.
    Γιατί ο θερμοστάτης περιμένει να "διαβάσει" θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός για να κόψει στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο και έχει καλυφθεί με πάγους .
    Εξαιτίας όμως του πάγου που επικεντρώνεται κοντά στους 0 βαθμούς και όχι στους (- ) κατά πολύ βαθμούς που έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί ,αδυνατεί και να κόψει .

Η πτώση απόδοσης μπορεί να οφείλεται όπως έχουν πει και πολλοί συνάδελφοι κατά επανάληψη σε κακή συμπίεση του μοτέρ / σε ακαθαρσίες βρωμιές στον συμπυκνωτή condenser είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά των σωληνώσεων . Και το χειρότερο σε διαρροή σωληνώσεων ψυκτικού μέσου φρεον.
    Δυστυχώς σε φθηνά μοντέλα και το πολύ 10 ετίας είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν διαρροή ( όταν παλιότερα υπήρχαν και ψυγεία που ήταν επίσης φθηνά , αλλά για διαρροή σωληνώσεων θα την παρουσίαζαν μετά από 40+ χρόνια ) . Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό , τα συμπεράσματα βγαίνουν και από τον κάθε αδαή .
    Τα ψυγεία που κρατούσαν 40 + χρόνια στην πλειοψηφία δεν είχαν τα ψυκτικά στοιχεία (σωληνώσεις ) θαμμένα μέσα στην μόνωση (όπως στο δικό σου) αλλά τα είχαν εκτός μόνωσης . Οπότε σε κάθε παύση του μοτέρ οι σωληνώσεις αυτές αυτοκαθαρίζονται γρηγορότερα μόνες τους .

Είναι προτιμότερο σε δίπορτα ψυγεία η κατάψυξη να είναι κάτω και η συντήρηση επάνω. Με την κατάψυξη να είναι εκτός μόνωσης (βλέπεις τις σωληνώσεις εντός του χώρου της κατάψυξης ).
    Για την δε συντήρηση όταν βρίσκεται αυτή στο άνω μέρος είναι κάποιος συμβιβασμός που τα αφήνουν εντός μόνωσης , αλλά εκεί δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς οι θερμοκρασίες είναι πιο αδύνατες ). Παλιότερα είχαν και τις σωληνώσεις συντήρησης εκτός μόνωσης. Και πράγματι εκείνα ήταν αθάνατα από απόψεως προβλημάτων διαρροής .

Στο δικό σου έχει και σωληνώσεις συμπληρωματικές περιμετρικές γύρω και κοντά από τα λάστιχα της πόρτας για αποφυγή σχηματισμού σταγονιδίων υγρασίας εξωτερικά της πόρτας , που την θεωρώ πατέντα για τα πανηγύρια όταν παλιότερα οι κατασκευαστές δεν είχαν ανάγκη από τέτοιου είδους μετατροπές και καλλιτεχνίες .
    Ετοιμάσου για επόμενο ψυγείο με την κατάψυξη κάτω (εκτός μόνωσης) και την συντήρηση επάνω. Τα no frost κάνουν τον αυτοκαθαρισμό αυτόματα αλλά σαν πιο σύνθετα όπως είναι με πολλαπλά εξαρτήματα (πλακέτες / ανεμιστήρες / αντιστάσεις / χρονοδιακόπτες ) βλέπεις στο παρόν φόρουμ να πλειοψηφούν ως προς τα προβλήματα που πολλοί από αυτούς που τα αγόρασαν αναπολούν τις παλιές καλές ημέρες με τα μη No frost ψυγεία .

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Γεια σου Πέτρο και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Κατανοώντας όσα μου γράφεις (με τον νου του αδαή πάντα) εχω μια ερώτηση.<<Η συσσώρευση πάγου στα τοιχώματα είναι εκ περιτροπής ένα είδος "μόνωσης" που εμποδίζει την ψύξη προς τους χώρους .
    Εμποδίζει επίσης και τον θερμοστάτη ως αιτία που δεν μπορείς να το βάλεις από το 2 στο 3 ή και παραπάνω.
    Γιατί ο θερμοστάτης περιμένει να "διαβάσει" θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός για να κόψει στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο και έχει καλυφθεί με πάγους .
    Εξαιτίας όμως του πάγου που επικεντρώνεται κοντά στους 0 βαθμούς και όχι στους (- ) κατά πολύ βαθμούς που έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί ,αδυνατεί και να κόψει .>>Σύμφωνα με τα ανωτέρω περιγραφόμενα ,είναι αποδεκτό ?ότι στο 2 κόβει το μοτέρ ???και γενικά το ψυγείο λειτουργεί κανονικά?Δλδ τον χειμώνα.Τα χιόνια κλπ θεματάκια υπερθέρμανσης των στοιχείων που εγώ ο άσχετος ονομάζω σερπαντίνες πίσω στην πλάτη του ψυγείου παραζεσταίνονται μονον το καλοκαιρι.Εξακολουθεί όμως να κόβει στο 2 ακόμη και το καλοκαίρι.Μόνο που δημιουργει χιόνια μεσα στην κατάψυξη.2)<<Τα ψυγεία που κρατούσαν 40 + χρόνια στην πλειοψηφία δεν είχαν τα ψυκτικά στοιχεία (σωληνώσεις ) θαμμένα μέσα στην μόνωση (όπως στο δικό σου) αλλά τα είχαν εκτός μόνωσης . Οπότε σε κάθε παύση του μοτέρ οι σωληνώσεις αυτές αυτοκαθαρίζονται γρηγορότερα μόνες τους .>>Αν εννοείς τις μαύρες σωληνώσεις (σερπαντίνα) όπου κυκλοφορεί το φρέον ,αυτές ειναι εξωτερικά σε όλο σχεδόν τον εμβαδόν της πλάτης του ψυγείου (ομως δεν φαίνονται στις φωτο μου διότι αποσκοπούσα να φωτογραφίσω το μοτέρ και όχι την πλάτη του ψυγείου ).Μήπως με αυτην την διευκρίνηση αλλάζει κάτι στην διάγνωση σου??Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σου.
    Υ.Γ Κατά λάθος ανήρτησα το θέμα στην ενότητα πλύντηρια αντι για ψυγεία το σωστόν.Εαν χρειάζεται και μπορεί κάποιος διαχειριστής ας μεταφέρει το όλον στην σωστή ενότητα ψυγεία και ζητώ συγνώμη για αυτό το λάθος μου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ Π : 13-05-17 στις 14:52 Αιτία: συμπληρωση

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Για σου Γιωργο και απο μενα.Για ολα φταιει οτι δεν πηγαμε για το κρασι που λεγαμε στην Περαια.Περαν αυτου ομως στο θεμα μας τωρα η βλαβη σου πιστευω οτι βρισκεται στην μειωμενη πλεον αποδοση του ψυγειου ειτε απο κακη συμπιεση του μοτερ ειτε σε κακη κυκλοφορια του υγρου και τελος σε πιθανη μικρη διαροη.Σε καθε περιπτωση θεωρω οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις με το ψυγειο λογο της μικρης αξιας του.Το γεγονος οτι τον χειμωνα δουλευει καλα οφειλεται στο οτι τον χειμωνα το ψυγειο δουλευει πιο ξεκουρατα και πιο λιγο. Ενα ψυγειο για να διεγειρει τον θερμοστατη πρεπει να πιασει θερμοκρασιες στο evaporator πολλους βαθμους υπο το μηδεν πραγμα που το δικο σου ψυγειο δεν εχει πλεον τη δυνατοτητα να κανει.Το γεγονος οτι ζεσταινεται πολυ πισω στον συμπηκνωτη ειναι λογο του μεγαλου χρονου λειτουργειας του μοτερ.Κατα τη γνωμη μου αστο να δουλευει στο 2 και οσο σε παει.Τελος ενα ψυγειο με μειωμενη αποδοση ειναι λογικο να πιανει γρηγορα παγο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μεταξύ σοβαρού και αστείου για να καταλάβει ο φίλος Γιώργος γιατί δεν κόβει ο θερμοστάτης στο ψυγείο πέραν του 2.
    Θα το παρομοιάσω με την ηλεκτρική κουζίνα που θερμοκρασιακά είναι αντίστροφα του ψυγείου.
    Σε ηλεκτρική κουζίνα υποθέτουμε παρομοίως δεν έχει απόδοση θέρμανσης ο θάλαμος του φούρνου και ανεβάζει μέχρι π.χ. +100 βαθμούς .

Εάν βάλεις τον θερμοστάτη της κουζίνας στους 100 βαθμούς , κάποια στιγμή και όταν θερμανθεί ο θάλαμος στους 100 βαθμούς θα κόψει ο θερμοστάτης για να διατηρείτε η θερμοκρασία σταθερά στους 100 βαθμούς .

Τώρα αν ζητήσει και ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 200 βαθμούς , τότε και λόγω κακής απόδοσης του φούρνου που προείπαμε ότι φτάνει μόνο μέχρι τους 100 βαθμούς , ο θερμοστάτης δεν θα κόψει ποτέ.

Οπότε τα παρακάτω δηλωθέντα σε αντιστοιχία με την ηλεκτρική κουζίνα δεν φέρνει "χαρά".
    Τα λάστιχα είναι ΟΚ.Αφου έγιναν 2 αποψύξεις σε 10 μέρες μου ήρθε η φαεινή ....και το κατέβασα με αγάπη στο 2.Ω τι χαρά! ...δούλευε και έκοβε και όλα καλά.
    Γιατί ναι μεν κόβει στους 100 βαθμούς , αλλά το φαγητό που με "χαρά" θεωρείς ότι έψησες , μάλλον θα είναι ένα ακόμη ωμό και ίσως ζωντανό κοτόπουλο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Γι΄αυτό μ' αρέσει να μιλάω μαζί σας , γιατί ο διάλογος μας έχει πάντοτε και χιούμορ Αγαπητέ Σάκη ακόμη δεν πήγαμε για κρασάκι στην Περαία διότι δεν ανέβηκα καθόλου στα μέρη σου έκτοτε , κατά πως συνήθισα να κάνω τα προηγούμενα χρόνια. Οταν όμως με το καλό ανέβω η μποτίλια-ες , είναι σίγουρες πλάι στην ακροθαλασσιά !! στα ωραία ταβερνάκια της Περαίας .Πέτρο & Σάκη , η γυναίκα μου σίγουρα θα χαρεί και θα σας ευχαριστεί και τους δυό σας όταν της πω τα νέα σας, (ως γυνή βλέπετε ,πάντοτε αρέσκεται να αγοράζει καινούρια πράγματα).Εγώ .....ως η μόνη πηγή παροχής "καυσίμων" σε ετούτο το σπίτι , θα προτιμούσα να ήταν επισκευάσιμο. Σαςευχαριστώ πάντως και τους δύο πολύ ,πού με βοηθήσατε να ξέρω τι να κάνω....και να μην τρέχω άσκοπα γύρω-γύρω .Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα η και μοντέλο ακόμη καλλίτερα οικιακού ψυγείου που να μην είναι με πλακέτες και λοιπές εύθραυστες λεπτομέρειες??Κανονικό μέγεθος ,καλή τιμή και αξιόπιστο? 3 άτομα είμαστε εν τη οικία .Ισως με Π.Μ? η και όποιος άλλος φίλος διαβάζει εδώ και είναι ευχαριστημένος απο κάποια αγορά που έκανε.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα η και μοντέλο ακόμη καλλίτερα οικιακού ψυγείου που να μην είναι με πλακέτες και λοιπές εύθραυστες λεπτομέρειες??
    Indesit biaa 14p (ως προς τα λίγα εξαρτήματα και την μέγιστη απλότητα ) . Υπάρχουν παρόμοια και ανεξαιρέτως μάρκας .
    http://daglis.gr/psigeiokatapsiktes/...aa-14p-dr.html

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Indesit biaa 14p (ως προς τα λίγα εξαρτήματα και την μέγιστη απλότητα ) . Υπάρχουν παρόμοια και ανεξαιρέτως μάρκας .
    http://daglis.gr/psigeiokatapsiktes/...aa-14p-dr.html
    Πετρο ευχαριστώ το ειδα στο ιντερνετ .Είναι ωραίο ψυγείο ,όμως μεγάλο για το χώρο μου.Το δικό μου (περί ού ο λόγος) είναι διαστάσεων :Πλάτος=0,55 μτρα,Βάθος (μαζί με τις πισω σερπαντίνες)=0,60 μτρα,ύψος =1,44 μτρα.Θα με βόλευε κάτι σε πλάτος =έως 0,65 ,βάθος =0,55 (το ίδιο) και ύψος =έως 1,80-1,90 .Με τις ίδιες προδιαγραφές εκείνου που μου πρότεινες,μήπως γνωρίζεις κάποιο ομοίως καλό στις διαστάσεις που με εξυπηρετούν?Γιώργος

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΓΙΩΡΓΟΣ Π Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με τις ίδιες προδιαγραφές εκείνου που μου πρότεινες,μήπως γνωρίζεις κάποιο ομοίως καλό στις διαστάσεις που με εξυπηρετούν?
    Λογικά αν πάρουμε για το ύψος το 1,44 που λες , είναι δύσκολο να υπάρχει η κατάψυξη κάτω , σε τέτοιο ύψος πας με κατάψυξη επάνω.

Επειδή και λόγω στενότητας ύψους η κατάψυξη αναγκαστικά θα είναι μικρή και δεν θα βόλευε αυτή να βρίσκεται κάτω .
    Θα μου πεις τι άλλη διαφορά υπάρχει στην κάτω με την επάνω κατάψυξη ως επιλογή.
    Η άνω κατάψυξη συνήθως είναι μικρή , εκτός αυτού τα αναλώσιμα που βάζεις μέσα μπαίνουν άτακτα (ακουμπούν στο πάτωμα στα τοιχώματα / μη ύπαρξη συρταρωτών ραφιών έτσι ώστε να βρίσκεις αυτά τα αναλώσιμα που είναι τέρμα πίσω με ευκολία κτλ ) .
    Στην κάτω κατάψυξη έχεις περισσότερο χώρο περισσότερα ράφια και συρταρωτά , τα αναλώσιμα δεν ακουμπούν στα τοιχώματα κτλ . Το αφήνουμε στην κρίση σου τι σε βολεύει σύμφωνα με την προτεραιότητα των διαστάσεων που δίνεις.

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-14, 18:14
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-14, 10:59
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-13, 02:16
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-13, 12:20
  5. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-12, 22:50

Δικαιώματα - Επιλογές