Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Θέμα: rcf as6001

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ιλιον

Προεπιλογή rcf as6001

καλησπερα...!
    έτυχε να πέσει ενας ενισχυτής στα χερια μου και ειπα να δω αν μπορώ να τον φτιάξω... οχι τοσο για να τον δουλέψω αλλα ποιο πολύ γιατι μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα και να τα σκαλίζω!
    το κακο ειναι πως σχεδόν δεν ξερω τίποτα.. και αυτός ειναι πολυ ποιο περίπλοκος απο τους λίγους τελικούς που εχω δει!!!
    ειναι αυτος... το παρακάτω λινκ... και θα ανεβάσω σε λιγο και τα εσώψυχα του
    http://olx.pl/oferta/koncowka-mocy-r...1-IDczroP.html

τωρα θα σας δώσω μια εικόνα να δείτε πως άρχισαν ολα...!
    τον έβαλα στο ρεύμα χωρίς να γνωρίζω αν δουλεύει η οχι...!
    τον αναψα και έπεσε η ασφάλεια στο πίνακα την ανέβασα και μεχρι να γυρίσω ειδα τον ενισχυτή να βγάζει κατι ωραίες λάμψεις σαν πυροτεχνήματα...!
    τον έβγαλα απο το ρεύμα αμέσως και τον άνοιξα να δω τι έχει κάψει...!!
    είχε κάψει κανα 8 αντιστάσεις....της οποίες αντικατέστησα του ίδιου τύπου με της αρχικές... όπως έλεγε απο κάτω απο αυτές(καμένες) ... και έβαλα και ενα τρατζιστορ σχεδόν ίδιου τύπου οπως μου ειπε το κατάστημα που τα πήρα...!!(το βάζω παρακάτω για να δείτε για τι τρατζιστορ λεω....)

http://www.sound-service.gr/partsesh...oducts_id=4762

ολα έτοιμα για δοκιμή ... και το αποτέλεσμα σχεδόν παλι το ίδιο... πάλι ωραια πυροτεχνήματα... αλλα το έβγαλα απο το ρεύμα πολυ ποιο γρήγορα και έκαψε μονο μια αντίσταση... και εδω θέλω την βοήθεια σας... στο τι αλλο μπορεί να φταίει...!!!
    οπως σας ειπα στην αρχή δεν ειμαι πολυ γνώστης αλλα δεν τα παρατάω μεχρι να τον φτιάξω... καθότι μαρεσει να σπάω το κεφάλι μου και να μαθαίνω νεα πράγματα!!!
    εχω και μερικές ερώτησης... αν πούμε πως ειναι κάποιο απο τα τρατζιστορ καμένο, μπορεί να κάψει της αντιστάσεις???
    δοκίμασα και το έβαλα σε λειτουργία με την μια πλακέτα εξόδου του ενισχυτή( την άλλη που δε φαίνεται να εχει κάποια αντίσταση καμένη ) να δω τι κανει και εχω ήχο αλλα δεν νομίζω με τίποτα να ειναι ούτε καν 100w αυτό που μου έβγαλε και με την προστασία του ενισχυτή να είναι αναμένει και να μην κλείνει....,
    ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει γιατί εχω αφαίρεση την αλλη πλακέτα??
    θα βάλω φώτο να δείτε τι λέω...!!!
    αν καποιος γνωριζει κατι οτι κι αν ειναι αυτο παρακαλω πολυ ας μου πει... και ας μου πει πανω κατω και το πως να το κανω καθοτι δεν ξερω πολλα!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για δικάναλο ενισχυτή μεγάλης ισχύος, που έχει κάψει τουλάχιστον το ένα κανάλι της τελικής εξόδου.
    μηχάνημα που έχει δουλέψει αρκετά....
    ρωτάς αν ένα βραχυκυκλωμένο τρανζίστορ σαν αυτά που έχει στο τελικό στάδιο ο ενισχυτής μπορεί να κάψει τις αντιστάσεις: βεβαίως και μπορεί!
    και το αντίθετο: αλλοιωμένες αντιστάσεις που έχουν χάσει την αρχική τους τιμή, μπορούν να κάψουν τα τρανζίστορς.(ζεύγη πάνε αυτά).

για να τον επισκευάσεις χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο, θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τα πάντα όλα,
    με σωστά ανταλλακτικά, αλλά και να ρυθμίσεις τάσεις και ρεύματα....

ΔΥΣΚΟΛΟ!!

πρέπει βέβαια να ελέγξεις και την τροφοδοσία του (πρώτα), να αντικαταστήσεις εκεί τους βασικούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα.
    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορέσει να κάνει κάποιος επισκευή σε τέτοιου είδους μηχανήματα, απαιτείτε οπωσδήποτε σχετική γνώση, σχετική πείρα, όπως και κάποια εργαλεία-όργανα .
    Για να καταλάβεις, είναι σχετικά δύσκολο να γίνει επισκευή σε τέτοιο ενισχυτή, ακόμα και από κάποιον μη έμπειρο ( με το είδος) ηλεκτρονικό, πόσο μάλλον από κάποιον που δεν ξέρει τίποτα (όπως αναγράφεις στο ποστ σου).

Μην το βάζεις στην πρίζα συνέχεια, είναι πιθανών να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Για την επισκευή τώρα, να σου πω ενδεικτικά ότι θα πρέπει βασικά να προσδιοριστεί το κύκλωμα που έχει βλάβη.
    Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες όπως π.χ. να μετρηθούν τα τρανζίστορς (εξόδου, driver κ.λ.π.), να μετρηθούν τάσεις (απομονώνοντας ίσως κάποια κυκλώματα), αντιστάσεις, δίοδοι κ.λ.π. σε διάφορα σημεία των κυκλωμάτων του ενισχυτή...........κ.ο.κ.
    Μπορείς να αναγνωρίζεις τα διάφορα εξαρτήματα και να κάνεις σωστά τις απαραίτητες μετρήσεις, ώστε να διαπιστώσεις την καλή λειτουργία τους ;
    Διαθέτεις τα απαραίτητα εργαλεία-όργανα μέτρησης;

Στην ερώτησή σου " αν πούμε πως ειναι κάποιο απο τα τρατζιστορ καμένο, μπορεί να κάψει της αντιστάσεις??? " θα σου απαντήσω, ναι μπορεί να καεί μια αντίσταση, υπό προϋποθέσεις , όπως π.χ. αν το τρανζίστορ με το οποίο συνδέεται η αντίσταση βραχυκυκλώσει. με την θέση της αντίστασης στο κύκλωμα, όπως επίσης και με την τιμή της αντίστασης κ.ο.κ.

Μετά από αυτό που έγραψες,
    "το κακο ειναι πως σχεδόν δεν ξερω τίποτα.. και αυτός ειναι πολυ ποιο περίπλοκος απο τους λίγους τελικούς που εχω δει!!! ", θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς μόνο σου.
    Έλεγξε τον ενισχυτή μαζί με κάποιον φίλο σου που έχει σχετικές γνώσεις ή πήγαινε τον ενισχυτή σε κάποιο σχετικό τεχνικό.

Παρεμπιπτόντως, ο ενισχυτής αυτός μοιάζει πάρα πολύ με κάποιο μοντέλο ενισχυτή Yorkville (και πιστεύω, κατά 99,9%, ότι να είναι ίδιοι).

Φιλικά πάντα.

Υ.Γ. Γράφαμε μαζί με τον Απόστολο (sofosal).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ιλιον

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από john-1982 Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπερα...!
    έτυχε να πέσει ενας ενισχυτής στα χερια μου και ειπα να δω αν μπορώ να τον φτιάξω... οχι τοσο για να τον δουλέψω αλλα ποιο πολύ γιατι μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα και να τα σκαλίζω!
    το κακο ειναι πως σχεδόν δεν ξερω τίποτα.. και αυτός ειναι πολυ ποιο περίπλοκος απο τους λίγους τελικούς που εχω δει!!!
    ειναι αυτος... το παρακάτω λινκ... και θα ανεβάσω σε λιγο και τα εσώψυχα του
    http://olx.pl/oferta/koncowka-mocy-r...1-IDczroP.html

τωρα θα σας δώσω μια εικόνα να δείτε πως άρχισαν ολα...!
    τον έβαλα στο ρεύμα χωρίς να γνωρίζω αν δουλεύει η οχι...!
    τον αναψα και έπεσε η ασφάλεια στο πίνακα την ανέβασα και μεχρι να γυρίσω ειδα τον ενισχυτή να βγάζει κατι ωραίες λάμψεις σαν πυροτεχνήματα...!
    τον έβγαλα απο το ρεύμα αμέσως και τον άνοιξα να δω τι έχει κάψει...!!
    είχε κάψει κανα 8 αντιστάσεις....της οποίες αντικατέστησα του ίδιου τύπου με της αρχικές... όπως έλεγε απο κάτω απο αυτές(καμένες) ... και έβαλα και ενα τρατζιστορ σχεδόν ίδιου τύπου οπως μου ειπε το κατάστημα που τα πήρα...!!(το βάζω παρακάτω για να δείτε για τι τρατζιστορ λεω....)

http://www.sound-service.gr/partsesh...oducts_id=4762

ολα έτοιμα για δοκιμή ... και το αποτέλεσμα σχεδόν παλι το ίδιο... πάλι ωραια πυροτεχνήματα... αλλα το έβγαλα απο το ρεύμα πολυ ποιο γρήγορα και έκαψε μονο μια αντίσταση... και εδω θέλω την βοήθεια σας... στο τι αλλο μπορεί να φταίει...!!!
    οπως σας ειπα στην αρχή δεν ειμαι πολυ γνώστης αλλα δεν τα παρατάω μεχρι να τον φτιάξω... καθότι μαρεσει να σπάω το κεφάλι μου και να μαθαίνω νεα πράγματα!!!
    εχω και μερικές ερώτησης... αν πούμε πως ειναι κάποιο απο τα τρατζιστορ καμένο, μπορεί να κάψει της αντιστάσεις???
    δοκίμασα και το έβαλα σε λειτουργία με την μια πλακέτα εξόδου του ενισχυτή( την άλλη που δε φαίνεται να εχει κάποια αντίσταση καμένη ) να δω τι κανει και εχω ήχο αλλα δεν νομίζω με τίποτα να ειναι ούτε καν 100w αυτό που μου έβγαλε και με την προστασία του ενισχυτή να είναι αναμένει και να μην κλείνει....,
    ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει γιατί εχω αφαίρεση την αλλη πλακέτα??
    θα βάλω φώτο να δείτε τι λέω...!!!
    αν καποιος γνωριζει κατι οτι κι αν ειναι αυτο παρακαλω πολυ ας μου πει... και ας μου πει πανω κατω και το πως να το κανω καθοτι δεν ξερω πολλα!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!
    http://prntscr.com/a1ktwq
    http://prntscr.com/a1kuzo
    http://prntscr.com/a1kvii
    http://prntscr.com/a1kwio

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ιλιον

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.
    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορέσει να κάνει κάποιος επισκευή σε τέτοιου είδους μηχανήματα, απαιτείτε οπωσδήποτε σχετική γνώση, σχετική πείρα, όπως και κάποια εργαλεία-όργανα .
    Για να καταλάβεις, είναι σχετικά δύσκολο να γίνει επισκευή σε τέτοιο ενισχυτή, ακόμα και από κάποιον μη έμπειρο ( με το είδος) ηλεκτρονικό, πόσο μάλλον από κάποιον που δεν ξέρει τίποτα (όπως αναγράφεις στο ποστ σου).

Μην το βάζεις στην πρίζα συνέχεια, είναι πιθανών να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Για την επισκευή τώρα, να σου πω ενδεικτικά ότι θα πρέπει βασικά να προσδιοριστεί το κύκλωμα που έχει βλάβη.
    Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες όπως π.χ. να μετρηθούν τα τρανζίστορς (εξόδου, driver κ.λ.π.), να μετρηθούν τάσεις (απομονώνοντας ίσως κάποια κυκλώματα), αντιστάσεις, δίοδοι κ.λ.π. σε διάφορα σημεία των κυκλωμάτων του ενισχυτή...........κ.ο.κ.
    Μπορείς να αναγνωρίζεις τα διάφορα εξαρτήματα και να κάνεις σωστά τις απαραίτητες μετρήσεις, ώστε να διαπιστώσεις την καλή λειτουργία τους ;
    Διαθέτεις τα απαραίτητα εργαλεία-όργανα μέτρησης;

Στην ερώτησή σου " αν πούμε πως ειναι κάποιο απο τα τρατζιστορ καμένο, μπορεί να κάψει της αντιστάσεις??? " θα σου απαντήσω, ναι μπορεί να καεί μια αντίσταση, υπό προϋποθέσεις , όπως π.χ. αν το τρανζίστορ με το οποίο συνδέεται η αντίσταση βραχυκυκλώσει. με την θέση της αντίστασης στο κύκλωμα, όπως επίσης και με την τιμή της αντίστασης κ.ο.κ.

Μετά από αυτό που έγραψες,
    "το κακο ειναι πως σχεδόν δεν ξερω τίποτα.. και αυτός ειναι πολυ ποιο περίπλοκος απο τους λίγους τελικούς που εχω δει!!! ", θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς μόνο σου.
    Έλεγξε τον ενισχυτή μαζί με κάποιον φίλο σου που έχει σχετικές γνώσεις ή πήγαινε τον ενισχυτή σε κάποιο σχετικό τεχνικό.

Παρεμπιπτόντως, ο ενισχυτής αυτός μοιάζει πάρα πολύ με κάποιο μοντέλο ενισχυτή Yorkville (και πιστεύω, κατά 99,9%, ότι να είναι ίδιοι).

Φιλικά πάντα.

Υ.Γ. Γράφαμε μαζί με τον Απόστολο (sofosal).
    σας ευχαριστώ πολυ για της άμεσες απάντησης σας!!!
    ναι εχεις δικιο ειναι σαν τον (ενισχυτή Yorkville)!!!
    μήπως γνωρίζει κάνεις κάποιον καλο τεχνικό που να εχει γνώσεις πανω σε παρόμοιο ενισχυτή και αν γνωρίζει πόσο κυμαίνονται η τιμές σε επισκευή???

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όντως, βλέποντας τις φωτογραφίες στο ποστ#4, ο ενισχυτής είναι Yorkville 100% (και μάλλον είναι ο Audiopro 1200).

Να προσθέσω κάτι ακόμα, όσο αφορά αυτό που έγραψες:
    "είχε κάψει κανα 8 αντιστάσεις....της οποίες αντικατέστησα του ίδιου τύπου με της αρχικές... όπως έλεγε απο κάτω απο αυτές(καμένες)".

Δεν έχουν καμία σχέση τα αναγραφόμενα στην πλακέτα "γράμματα-νούμερα" , με την τιμή των εξαρτημάτων.
    Τα νούμερα αυτά είναι απλά οι κωδικοί θέσης του εξαρτήματος και όχι η τιμή του .
    Αν έχεις βάλει καινούργιες αντιστάσεις, με βάσει αυτά τα νούμερα, προφανώς είναι λάθος οι τιμές και υπάρχει η πιθανότητα, (επειδή τον έβαλες σε λειτουργία με λάθος τιμές αντιστάσεων), να δημιουργήθηκε περαιτέρω ζημιά σε εξαρτήματα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ιλιον

Προεπιλογή

Όντως, βλέποντας τις φωτογραφίες στο ποστ#4, ο ενισχυτής είναι Yorkville 100% (και μάλλον είναι ο Audiopro 1200).

Να προσθέσω κάτι ακόμα, όσο αφορά αυτό που έγραψες:
    "είχε κάψει κανα 8 αντιστάσεις....της οποίες αντικατέστησα του ίδιου τύπου με της αρχικές... όπως έλεγε απο κάτω απο αυτές(καμένες)".

Δεν έχουν καμία σχέση τα αναγραφόμενα στην πλακέτα "γράμματα-νούμερα" , με την τιμή των εξαρτημάτων.
    Τα νούμερα αυτά είναι απλά οι κωδικοί θέσης του εξαρτήματος και όχι η τιμή του .
    Αν έχεις βάλει καινούργιες αντιστάσεις, με βάσει αυτά τα νούμερα, προφανώς είναι λάθος οι τιμές και υπάρχει η πιθανότητα, (επειδή τον έβαλες σε λειτουργία με λάθος τιμές αντιστάσεων), να δημιουργήθηκε περαιτέρω ζημιά σε εξαρτήματα.
    κι ομως στην πλακέτα ελεγε εκτός απο της θεσης και τα νούμερα των αντιστάσεων κατω απο της αντιστάσεις καθότι μέτρησα μερικές και έβγαζαν τα ίδια ωμ.. με της αναγραφόμενες απο κάτω και ετσι της άλλαξα!!!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μπορεί να κάνω λάθος.
    Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει επισκευή σε Yorkville ενισχυτή, αλλά είναι αρκετός καιρός και δεν θυμάμαι αν αναγραφόταν και οι τιμές των αντιστάσεων στην πλακέτα . Εκτός αυτού ή επισκευή είχε γίνει βάσει του σχηματισμού.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σίγουρα μόνο οι κωδικοί θέσεις των εξαρτημάτων και βάσει των φωτογραφιών στο έγραψα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ιλιον

Προεπιλογή

Μπορεί να κάνω λάθος.
    Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει επισκευή σε Yorkville ενισχυτή, αλλά είναι αρκετός καιρός και δεν θυμάμαι αν αναγραφόταν και οι τιμές των αντιστάσεων στην πλακέτα . Εκτός αυτού ή επισκευή είχε γίνει βάσει του σχηματισμού.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σίγουρα μόνο οι κωδικοί θέσεις των εξαρτημάτων και βάσει των φωτογραφιών στο έγραψα.

μπορω να πω πως με της πληροφορίες που μου εχεις δώσει για το τι μάρκα ειναι βρήκα αυτον που ειναι ακριβώς το ιδιο μεσα.... αλλα και απο πίσω στης εξόδους...βεβαια ο δικος μου λεει μονο αυτο..rcf as6001!
    μήπως εχεις ιδεα ποσα περνούν για επισκευή ενός τέτοιου ενισχυτή?
    VENDU Amplis Yorkville Audiopro AP3400

http://www.electroziq.org/phpbb3/viewtopic.php?f=20&t=37643

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πόσο θα πάει το κόστος επισκευής, δεν μπορεί νομίζω κανείς στο πει, αν δεν δει το μηχάνημα.
    Μιλάμε για ένα επαγγελματικό ενισχυτή, μεγάλης ισχύος, με σχετικά σοβαρή βλάβη, οπότε θεωρώ πως δεν θα είναι της τάξεως των 50-60€, αλλά περισσότερα.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας