Service Cayin H80A
Τοπολογια και design target
Μοσφετ σε ενισχυτη ταξης ΑΒ ακομα και σχετικα ψηλα πολωμενο = σκληρος ηχος , σε τοπολογια Quasi complementary ελαχιστα καλυτερα , με λαμπατο μπαφερ στην εισοδο καπου το πραγμα αρχιζει να ερχεται πλην ομως θα παρει ωρα για να ζεσταθει .
Ενα μηχανημα το οποιο ειναι στοχευμενο στον ακροατη που ακουει μονοθεματικη μουσικη τυπου ενα πιανο και μια φωνη μαλλον οπως τα περισσοτερα σε αυτη την κατηγορια ( Οκ Οκ προφανως ειναι πλεον κατανοητο οτι δεν μου αρεσουν αυτα τα μηχανηματα αλλα και αυτες οι μουσικες ) και τελος παντων αν το πλακωσεις σε τιποτα μπιτια δεν νομιζω οτι θα τα βγαλει ευκολα περα .
Θα βρεθουν οι ακροατες να μου πουν για τις ευγενικες και κοσμιες μουσικες που ακουνε αλλα και παλι θα απαντησω οτι ο ενισχυτης ειναι απλα ενας ενισχυτης και θα πρεπει να παιρνει το ενα βολτ και να το κανει δεκα unconditionally οπως αρεσκεται να λεει και ο one and only ( Nelson Pass )
Η δομηση ειναι αρκετα καλη για το ειδος του μηχανηματος οι δυνατοτητες και η ποιοτητα ειναι παραπανω απο επαρκεις για το ειδος την τιμη και την κατηγορια του μηχανηματος οπως και η σχεδιαση αλλα και η ποιοτητα της υλοποιησης ευθεως αναλογα και ακολουθως .
Δυο μετασχηματιστες , κτηνωδες σταδιο εξοδου με δεκαδες τρανσιστορ εξοδου ανα καναλι ειναι η εγγυηση οτι μπορει να αναπαραξει το ιδιο αποτελεσμα σε οποιοδηποτε ειδος φορτιου θα θεωρησω ακομα και το πιο δυσκολο .
Η υλοποιηση τωρα εχει γινει με πολυ καλα υλικα θα ελεγα οτι απο υλοποιησεις της Marantz για παραδειγμα στα consumer ο Cayin ειναι τυπου 100 χρονια μπροστα σε ολα … Φυσικα αυτο δεν τον κανει κορυφαιο μηχανημα πλην ομως δεν εναι μηχανημα της φτηνιας .Εχω την εντυπωση οτι εργοστασια τετοιου τυπου σου χρεωνουν το κοστος των υλικων , το κοστος της παραγωγης , προσθετουν ενα πολυ λογικο εμπορικο κερδος και δεν χρεωνουν μουρη η το κοστος της σχεδιασης του προιοντος .
Το σασσι ειναι κτηνωδες σε κατασκευη σε βαρος και οι ψυκτρες μπορουν να σηκωσουν τρελες θερμοκρασιες εαν χρειαστει αν και τα περισσοτερα κομματια που ειδα σκανε στην αγορα με τις πολωσεις χαμηλα , χαμηλοτερα απο οτι οριζει το αρχικο σχεδιο προφανως για λογους ασφαλειας ( πρακτικη που ακολουθουν πολλα εργοστασια παραγωγης αγνοωντας την αρχικη σχεδιαση ) .
Το βασικοτερο μειον που εχει αυτη η σειρα και το συγκεκριμενο κομματι οπου εχω την εντυπωση οτι ειναι κομματι εισαγωγης αγορασμενο απο Ebay και αρα παιζει να ειναι διαλογης η δευτερης σειρας παραγωγης διοτι με αυτα τα μηχανηματα παιζουν και τετοια σεναρια , ειναι οτι δεν εχουν σημασια στην λεπτομερια και αν θα παθουν καποια βλαβη η αιτια θα ειναι κατι τελειως χαζο και δεν θα εχει καμμια απολυτως σχεση με τις πραγματικες βλαβες που παρουσιαζουν αυτα τα μηχανηματα .
Στο συγκεκριμενο ενα πλακετακι στην προσοψη ειχε μια μεταλλικη βιδα η οποια ακουμπουσε σε εναν δρομο της πλακετας , στο εργοστασιο το ειχαν δει και ειχαν προσθεσει ενα φιμπερακι ωστε να μην ακουμπησει το κεφαλι της βιδας στην πιστα της πλακετας …Ελα ομως που η βιδα μπορουσε να κανει ακριβως το ιδιο προβλημα και απο το σωμα της !!! Ετσι το μηχανημα αγοραστηκε μεταχειρισμενο εν λειτουργια κατα την πωληση και φτανοντας στον χωρο του νεου ιδιοκτητη εκανε ενα πολυ ωρααιο περιποιημενο μπαμ στο πρωτο αναμα .
Μεγαλη ζημια, πηρε το ψηφιακο πλακετακι , τα μισα εξοδου , και μερικα αλλα ψιλολογια στην τροφοδοσια Κατα την επισκευη του η βοηθεια απο την εδω αντιπροσωπεια του κυριου Γιωργου Καραγιαννη ultimate audio ηταν ουσιαστικη , γρηγορη και αποδοτικη .Αποκτησαμε προσβαση σε σχεδια ,οδηγιες και ανταλλακτικα πλην ομως η επισκευη πηρε απιστευτα μεγαλο χρονικο διαστημα αρχικα γιατι ηταν ενα μηχανημα το οποιο επρεπε να περασει αποκλειστικα απο τα δικα μου χερια και προεκυψαν θεματα μηχανικης φυσεως οπως βιδες που κοπηκαν στο σφιξιμο , λαθακια δικα μου ειχα πιασει ενα γρεζι μαζι με ενα τρανσιστορ εξοδου κατα την αλλαγη ενω με την ανταλλακτικη πλακετα τεθηκαν καποια θεματα συμβατοτητας που ηταν σχετικα δυσκολα να λυθουν .
Μετα απο ολα αυτα και για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο αλλαξαμε ολες τις βιδες της συγκεκριμενης πλακετας με πλαστικες !!!
Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου θα βρεθει φτηνα και για τον ακροατη που εχει τετοια ακουσματα θα ελεγα οτι ειναι μοναδικη ευκαιρια γιατι δεν μπορει να βρει κατι στην αγορα το οποιο να ειναι εστω και κοντα με αυτα τα χρηματα.
Ναι με την υποστηριξη της εδω αντιπροσωπειας ειναι επισκευασιμο 100 % αλλα σιγουρα αυτο δεν ειναι κατι που θα κοστισει 50-100 ευρω θα κοψει πολυ παραπανω .
Οχι απο πλευρας ηχου εμενα δεν μου αρεσε μια και οι περισσοτεροι γνωριζετε οτι ακουω house μουσικη Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι ενα μηχανημα καταλληλο και αξιολογο για πιο ηπια πιο απλα και μαλλον πιο κλασικα θεματα .
Σακης Πετροπουλος
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()