Καλησπέρα σας,
εδώ και κάποιες μέρες έχω πρόβλημα με το, από 8-9ετίας, πλυντήριό μου (βλ τίτλος).
Είχα υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά, διότι είχα παρατηρήσει κάποιες τελευταίες φορές να μην στραγγίζει καλά τα ρούχα. Επιθεώρησα φίλτρα, αποχετευσή, ολα καθαρά. Τώρα όμως φαίνεται, δέχτηκε το τελειωτικό χτήπημα......
Το πλυντήριο λοιπόν, δεν μπορεί να περιστρέψει το κάδο. Ακούγεται ότι το μοτέρ "προσπαθεί" να δώσει κίνηση (ακούγεται να "φορτώνει"), ο κάδος τείνει να κινηθεί, αλλά μέχρι εκεί.....Δείχνει δηλαδή ότι δεν έχει την δύναμη να περιστέψει τον κάδο. Ομοια και στο στίψιμο, όπου απλά εκεί καταφέρνει και περιστρέψει πολύ ελαφρά κ αργά τον κάδο, αλλά φυσικά σε καμμία περίπτωση όσο γρήγορα απαιτεί το στίψιμο.
Ανοιξα καπάκια (πάνω-πίσω), ο ιμάντας δείχνει οκ (κ στην θέση του φυσικά). Τον αφαίρεσα, όπως και το μοτέρ για επιθεώρηση. Το μοτέρ είναι ρουμάνικο "IMEP" (2 poles, 0,078 HP, 2820 RPM, 12μF-450V), ενώ δεν βρήκα - εξωτερικά τουλάχιστον - ψύκτρες...! Πριν τα ξεμοντάρω ξέχασα να πω, εβαλα εμπρός το πλυντήριο άδειο, για να δω από κοντά εαν πατινάρει ο ιμάντας ή μήπως δω κάτι περίεργο στο μοτέρ. Με άδειο τον κάδο, καταφερε να τον γυρίσει, τόσο στην κανονική ταχύτητα, όσο και στο στιψιμο......Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι που είδα στην περιοχή του μοτέρ, κάποια μαυρα κομματάκια σκόνης (δεν είχε ανοιχτεί ποτέ το πλυντήριο κ δεν φαίνονται να είναι από τον ιμάντα)
Τα στοιχεία που έχει στην πόρτα το πλυντήριο είναι:
BEKO WB 6004 NS
5054CT 2250KW 230V, 0,1-1 MPa, 7105981400
Το πλυντήριο είναι low budget, αλλά έχει βγει τιμιότατο για τα λεφτά του, ενώ κ με την χρήση που του έχω κάνει (εργένης....) είναι καινούργιο, για αυτό κ λυπάμαι να το "στείλω" αμαχητί.....
Και στο internet επίσης, δεν βρίσκεις πραγματα για το δικό μου, αλλά για ανώτερα πλυντήρια της BEKO.
Κάθε ιδέα - βοήθεια δεκτή
Ευχαριστώ
Χάρης