-
SONY KLV-S26A10E
Καλησπερα, εχω μια SONY KLV-S26A10E η οποια χτυπηθηκε απο κεραυνο. Οταν την ενεργοποιω αναβει το πρασινο λαμπακι και αναβει η οθονη για λιγα δευτερολεπτα και μετα πεφτει σε αναμονη και αναβοσβηνει το λαμπακι 5 φορες.
Μπορει καποιος να βοηθησει και να μου πει καποια γνωμη?
-
-
Στην περίπτωση που αναβοσβήνει το led 5 φορές η Sony αναφέρει σαν πρόβλημα το εξής :
''DC Alert Protection Error ''
Έχεις τσεκάρει αν είναι σωστές οι τάσεις στο τροφοδοτικό;
-
-
Δεν τις τσεκαρα ακομα, αλλα θα τις τσεκαρω. Μαλλον περασε ρευμα μεσα απο το scart μεσω του αποκωδικοποιητη απ'την κεραια που χτυπησε ο κεραυνος. Φοβαμαι για την mainboard
-
-
Έχεις το service manual;
Το dc alert είναι ένα κύκλωμα που ελέγχει τις διάφορες τάσεις ( HDMI 9V, 5V, A5V, A9V, D5V, AU_15V, AU_9V, A3.3V) και αν κάποια από αυτές δεν υπάρχει,τότε δίνεται εντολή και πέφτει σε standby το τροφοδοτικό και αναβοσβήνει αντίστοιχα το led.
Τσέκαρε αν υπάρχουν οι παραπάνω τάσεις.
Ίσως υπάρχει πρόβλημα με το IC8810 (A9V) αλλά έλεγξε και το σχετικό κύκλωμα για το DC alert (Q6008,Q6010, D6013- D6020 ), όπως επίσης και το σχετικό κύκλωμα για το POWER ON (Q8403, Q8404, D8409-D8414).
Υπάρχουν και αρκετά διοδάκια zener στα πιν των δύο scart, έλεγξέ τα καλού - κακού και αυτά.
Εφόσον η βλάβη προήλθε από κεραυνό όλα είναι πιθανά.
-
Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:
-
Εχω το service manual θα τα ελεγξω ολα αυτα αυριο. Ευχαριστω για την βοηθεια Σηφη
-
-
Ελεγξα τις τασεις. Οταν ενεργοποιω την τηλεοραση ερχονται ολες οι τασεις για 10 δευτερολεπτα και μετα κλεινει η τηλεοραση, πεφτουν οι τασεις και αναβοσβηνει 5 φορες το κοκκινο led
-
-
Τσέκαρε και τα εξαρτήματα που σου γράφω στο ποστ#4, σχετικά με τα κυκλώματα DC alert και POWER ON.
-
-
το scart δεν ηταν συνδεμενο τελικα. η τηλεοραση ηταν συνδεμενη με HDMI με τον αποκωδικοποιητη. καηκε η εισοδος HDMI και αυτο βραχυκυκλωνε και εσβηνε η τηλεοραση. Θα αλλαξω το πλακετακι αν υπαρχει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILLYSBOY : 04-05-14 στις 21:11
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης