Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Νέο Μέλος
    Όνομα
    π
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή Ερωτήσεις αρχαρίου

Διαβάζοντας αρκετά από τα thread του forum και από τις απαντήσεις που δίνετε μπορώ να πω ότι έχω
    μάθει αρκετά πράγματα που πραγματικά τα βιβλία δεν τα αναφέρουν ή τουλάχιστον δεν είναι ξεκάθαρο
    πως αυτά μεταφράζονται σε πρακτικά ζητήματα. Ξεκινάω αυτό το θέμα για να αναφέρω κάποιες απορίες
    που μου δημιουργούνται ανά διαστήματα, ίσως σε μερικούς φανούν αστείες αλλά για όσους δεν έχουμε
    πολλές γνώσεις δεν είναι όλα τόσο απλά. Ξεκινάω λοιπόν:

1. Ρωτάτε σε πολλά thread τι σασί έχει κάποια τηλεόραση; Γιατί αυτό; Το κάθε μοντέλο δεν έχει το δικό του;
    Πως μας βοηθάει το να ξέρουμε ποιο σασί έχει;

2. Για να μετρήσουμε τους πυκνωτές πρέπει να τους ξεκολλάμε πάντα; Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν φουσκώσει
    και παρόλα αυτά να έχουν χαλάσει;

3. Τι είναι το t-con? (κάποιου είδους πλακέτα απ΄ότι έχω καταλάβει, αλλά μέχρι εκεί)

4. Αντιστάσεις και διόδους τις μετράμε πάνω στην πλακέτα αφού ξεκολλήσουμε το ένα ποδαράκι ώστε μην γεφυρώνουν
    με άλλα εξαρτήματα και αλλοιώνονται οι μετρήσεις, σωστά;

5. Για να κάνουμε διάγνωση μιας βλάβης μετράμε τάσεις από και προς τα εξαρτήματα ενός κυκλώματος; Εντάξει αυτή η ερώτηση
    είναι πολύ γενική και σίγουρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση απλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου παραθέσετε ορισμένα βήματα
    για να καταλάβω το σκεπτικό ενός τεχνικού.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SnakeEyes Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διαβάζοντας αρκετά από τα thread του forum και από τις απαντήσεις που δίνετε μπορώ να πω ότι έχω
    μάθει αρκετά πράγματα που πραγματικά τα βιβλία δεν τα αναφέρουν ή τουλάχιστον δεν είναι ξεκάθαρο
    πως αυτά μεταφράζονται σε πρακτικά ζητήματα. Ξεκινάω αυτό το θέμα για να αναφέρω κάποιες απορίες
    που μου δημιουργούνται ανά διαστήματα, ίσως σε μερικούς φανούν αστείες αλλά για όσους δεν έχουμε
    πολλές γνώσεις δεν είναι όλα τόσο απλά. Ξεκινάω λοιπόν:

1. Ρωτάτε σε πολλά thread τι σασί έχει κάποια τηλεόραση; Γιατί αυτό; Το κάθε μοντέλο δεν έχει το δικό του;
    Πως μας βοηθάει το να ξέρουμε ποιο σασί έχει;

2. Για να μετρήσουμε τους πυκνωτές πρέπει να τους ξεκολλάμε πάντα; Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν φουσκώσει
    και παρόλα αυτά να έχουν χαλάσει;

3. Τι είναι το t-con? (κάποιου είδους πλακέτα απ΄ότι έχω καταλάβει, αλλά μέχρι εκεί)

4.Αντιστάσεις και διόδους τις μετράμε πάνω στην πλακέτα αφού ξεκολλήσουμε το ένα ποδαράκι ώστε μην γεφυρώνουν
    με άλλα εξαρτήματα και αλλοιώνονται οι μετρήσεις, σωστά;

5. Για να κάνουμε διάγνωση μιας βλάβης μετράμε τάσεις από και προς τα εξαρτήματα ενός κυκλώματος; Εντάξει αυτή η ερώτηση
    είναι πολύ γενική και σίγουρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση απλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου παραθέσετε ορισμένα βήματα
    για να καταλάβω το σκεπτικό ενός τεχνικού.

1. ρωτάμε γιατί πολλές μάρκες πλέον χρησιμοποιούν το ιδιο σασί και μπορεί να το γνωρίζουμε το διαβάζουμε σε όλα τα σασί υπάρχουν στοιχεία αναγνώρισης
    2.κανονικά ναι.ναι τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται αλλοιωμένοι
    3.t-con=timming control στο σωστό χρόνο δίνει τάσεις στο πάνελ με την βοήθεια του οπίσθιου φωτισμού, εμείς το βλέπουμε ως οπτική πληροφορία (εικόνα)
    4.σωστά
    5.ο κάθε τεχνικός σκεφτεται διαφορετικά στον εντοπισμό μεγάλο ρολο παίζει η εμπειρία μην περιμένεις κάποια συγκεκριμμένη απάντηση επ'αυτού
    σε μια βλάβη ας πούμε με μία hitachi που είχε κάποιο πρόβλημα στο κάθετο γραμμή πηγαίνουν και αλλάζουνε ασφαλειοαντιστάσεις και ic καθέτου και το πρόβλημα παραμένει ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα σε δύο βήματα το πρόβλημα λύνεται 1. βλέπουμε το προβλημα οπτικά μας δείχνει γραμμή καθέτου
    2. βήμα βλέπουμε απο το σχέδιο το κύκλωμα πρώτα οπτικά και μετα μετράμε τάσεις δεν υπάρχουν π.χ 24ν πάμε πισω και ψάχνουμε που ακριβώς χάθηκε η τάση, αρχή εκει στον μ/τ υψηλής. δεν ψάχνουμε τις τάσεις του καθέτου πρώτα. βρίσκω οτι εχω βραχυκώκλωμα σε δίοδο την κάνω αντικατάσταση μαζί με την ασφαλειοαντίσταση και επανερχεται η εικόνα εγώ έτσι σκέφτομαι άλλος σκέφτεται διαφορετικά ψάχνει σε άλλο σημείο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ : 04-04-14 στις 17:55

3. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (04-04-14), G.POL (04-04-14), windmill82 (04-04-14)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    π
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Πολυ σαφεις οι απαντήσεις σου, ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας