Αρχικό μήνυμα από
SnakeEyes
Διαβάζοντας αρκετά από τα thread του forum και από τις απαντήσεις που δίνετε μπορώ να πω ότι έχω
μάθει αρκετά πράγματα που πραγματικά τα βιβλία δεν τα αναφέρουν ή τουλάχιστον δεν είναι ξεκάθαρο
πως αυτά μεταφράζονται σε πρακτικά ζητήματα. Ξεκινάω αυτό το θέμα για να αναφέρω κάποιες απορίες
που μου δημιουργούνται ανά διαστήματα, ίσως σε μερικούς φανούν αστείες αλλά για όσους δεν έχουμε
πολλές γνώσεις δεν είναι όλα τόσο απλά. Ξεκινάω λοιπόν:
1. Ρωτάτε σε πολλά thread τι σασί έχει κάποια τηλεόραση; Γιατί αυτό; Το κάθε μοντέλο δεν έχει το δικό του;
Πως μας βοηθάει το να ξέρουμε ποιο σασί έχει;
2. Για να μετρήσουμε τους πυκνωτές πρέπει να τους ξεκολλάμε πάντα; Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν φουσκώσει
και παρόλα αυτά να έχουν χαλάσει;
3. Τι είναι το t-con? (κάποιου είδους πλακέτα απ΄ότι έχω καταλάβει, αλλά μέχρι εκεί)
4.Αντιστάσεις και διόδους τις μετράμε πάνω στην πλακέτα αφού ξεκολλήσουμε το ένα ποδαράκι ώστε μην γεφυρώνουν
με άλλα εξαρτήματα και αλλοιώνονται οι μετρήσεις, σωστά;
5. Για να κάνουμε διάγνωση μιας βλάβης μετράμε τάσεις από και προς τα εξαρτήματα ενός κυκλώματος; Εντάξει αυτή η ερώτηση
είναι πολύ γενική και σίγουρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση απλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου παραθέσετε ορισμένα βήματα
για να καταλάβω το σκεπτικό ενός τεχνικού.