Γεια χαρά στο φόρουμ, Θα ηθελα την βοήθειά σας για το παραπάνω CB.
Επεσε στα χέρια μου πρόσφατα και έχει καποια προβληματάκια. Ξέρω οτι ειναι ενα σχετικά εύκολο για επισκευή μηχάνημα οποτε πιστεύω με λιγη βοήθεια απο κάποιον που εχει ασχοληθεί θα δουλέψει ξανά.
Ο π/δ παιρνει τροφοδοσία, αναβει η λαμπίτσα του SWR meter, ανάβει πράσινο το Rx και ακούγεται ενα "κλακ" στο ηχείο (κατα την εκκίνηση) χωρίς όμως να ακούγεται η λήψη (έστω παράσιτα).
To noise blank ειναι στο OFF
το Squelch τερμα αριστερά και αλλάζοντας το volume ή κανάλια δεν ακούγεται κατι στο ηχείο παρα μόνο ενα πολύ πολύ χαμηλό φύσημα συνεχόμενο.
Πατώντας το PTT, το Rx γίνεται κόκκινο Tx και μετα απο δυο δευτερα ανάβει το κόκκινο ANT λαμπακι που προειδοποιεί για πολλά στάσιμα. Στην εξοδο της κεραίας εχω μια αντίσταση 50Ω.
Το SWR meter δεν κουνιέται καθόλου (φαινεται χαλασμένο).
Τέλος στην λειτουργία PA δεν παίζει ούτε στο εξωτερικό ηχείο. Μόνο ενα "κλακ" στο ηχείο οποτε παταω το κουμπί.
Απο που να ξεκινήσω? Τι να μετρήσω? τι μπορεί να φταίει?
Παρακαλώ οποιος ξερει ας με φωτίσει... Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Ζήσης