-
LE27T51BX
Καλημέρα σε όλους.έχω κολλήσει με την παραπάνω τηλεόραση ενός φίλου μου,αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.μόλις τη βάλω στην πρίζα αναβοσβηνει το κόκκινο led συνεχόμενα χωρίς να σταματάει.κάθε περίπου 5 δευτέρα ανάβει το backlight και βλέπω την πηγή που είναι συνδεδεμένη για 2 δευτέρα και σβήνει.ξανά ανάβει για 5 δευτέρα ,βλέπω για 2 δευτέρα και σβήνει.αυτό κάνει συνέχεια.την άνοιξα άλλαξα τους πυκνωτές του τροφοδοτικου, ελεγχω τους μετασχηματιστές στο inverter όλοι ίδιοι,κάτι ασφάλειες στο inverter καλές,ασφάλειες στο t-con board καλές,τάσεις από τροφοδοτικό προς main board Kao inverter τις έχω όλες εκτός από τα 5 volt τα οποία έρχονται και φεύγουν μαζί με το φωτισμό backlight.παρατήρησα ότι την ώρα που έρχεται ο φωτισμός αν πατώ συνέχεια από τα πλαϊνά κουμπιά της τηλεόρασης το πρώτο της αλλαγής πηγής τότε ο φωτισμός παραμένει ανας για όση ώρα το κάνω .αν σταματήσω συνεχίζει το τροπάριο του,ανάβει-σβήνει διαρκώς.τι μπορεί να φταιει;ευχαριστώ για την οποία βοηθεια.Γιώργος
-
-
Αποσύνδεσε τελείως το πλακετάκι με τα buttons χειρισμού πάνω από την τηλεόραση και ξαναδοκίμασε να δεις αν θα αλλάξει συμπεριφορά.
-
-
Eυχαριστω πολυ για την απάντησή σου.κατέβηκα μόλις τώρα και το έκανα και κάνει ακριβώς το ίδιο.το τροφοδοτκό έχει τρία βύσματα.τα 2 πάνε στη mainboard και 1 στην πλακέτα του inverter.πηρα ξανά μετρήσεις και τις παραθέτω
16 πιν φισα που πάει στο mainboard:
backlight on off
1: ON-OFF 3,7 3,7
2: STB6,2V 8 8
3:GND
4:GND
5:GND
6:12V 12 12
7:12V 12 12
8:12V 12 12
9:GND
10:GND
11:GND
12:5,4V 5,4V 5,4V
13:5,4V 5,4V 5,4V
14:5,4V 5,4V 5,4V
15:GND
16:13V 13V 13V
5 pin φίσα στη mainboard
backlight off on
1:on/off 0 5
2:a/d απο 0ν εώς 4,7ν ανεξαρτήτου backlight
3:p/d απο 0ν εώς 5ν ανεξαρτήτου backlight
4:gnd
5:24v detect 5,2volt σταθερά
από τρoφοδοτικό σε inverter
14 pin φίσα
backlight off on
1:24v 24v 24v
2:24v 24v 24v
3:24v 24v 24v
4:24v 24v 24v
5:24v κενό
6:gnd gnd
7:gnd gnd
8:gnd gnd
9:gnd gnd
10:gnd κενό
11:nc κενό
12:on/off 0v 5v
13:a/d κενό
14:p/d 0v εώς 5ν ανεξαρτήτου backlight
ελπίζω να βοηθάω κάπως την κατάσταση .ευχαριστώ για το χρόνο σας
-
-
η ταση STB επρεπε να ειναι 6.2βολτ και σε μενα ειναι 7.8 .η ταση αυτη βγαινει απο το τροφοδοτικο ή ερχεται απο την mainbord?ευχαριστω
-
-
Ανέβασε photo των πλακετών και θα σου απαντήσω
-
-
-
-
καλησπερα φιλε Γιωργο αν εκανες την tv ok.Aν δεν την εκανες πεσμου να σου πω και εγω μια γνωμη, μου ετυχε κατι παρομοιο
-
-
Όχι ,έχω κολλήσει.ευχαριστώ για την βοηθεια
-
-
-
-

Αρχικό μήνυμα από
astra97
Καμία βοήθεια?
έχω μια υπόνοια για αυτή την βλάβη αλλά δεν είμαι σίγουρος 100% περίμενε να σου απαντήσει κανένας ειδικός πρώτα
-
Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης